Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:15
missa9
Abone

Çocukların lazerle sünnet edilmesi caiz mi?

Çocukların lazerle sünnet edilmesi caiz mi?

Kayıtsız Üye
Çocukların lazerle sünnet edilmesi caiz mi?


Cevap: Çocukların lazerle sünnet edilmesi caiz mi?

Fetva Meclisi
Çocukların lazerle sünnet edilmesi caiz mi?
Sünnet olmak Hz. İbrahim’den gelen bir adettir ki Hz. İbrahim sünnet olma emrini aldığında 120 yaşındaydı ve o yaşta sünnet olmuştur. Nitekim sevgili Peygamberimiz bu hususta şöyle buyurmaktadır : Hiç kuşkusuz ilk misafir edinen ve ilk kez sünnet olan Hz. İbrahim’dir" (Muvatta, Sıfatu’n-Nebî’, 4).
Sünnet olmak ondan sonra bütün peygamberlerde ve onlara uyanlarda devam etmiş, Peygamberimiz, peygamber olarak gönderilinceye kadar sürüp gitmiştir. Efendimizin döneminde de bu sünnet varlığını sürdürmüştür ki peygamberimiz sünnet olma ile ilgili olarak şöyle buyurmuştur: "Dört şey var ki, bunlar peygamberlerin sünnetlerindendir. Sünnet olmak, güzel koku sürünmek, misvak kullanmak ve evlenmek
Sünnet olmak, İslam inancında vacip mi sünnet mi diye İslam alimleri arasında tartışılmıştır. Bazı alimler ve dolayısıyla mezhepler sünnet olmak vacip derken, bazıları da sünnettir demişlerdir. Bundan hareketle Şafiî mezhebinde erkeğin sünnet olması vaciptir. Hanefî mezhebine göre ise erkeğin, sünnet olması sünnettir.
Hattabî bu hususta şunu söyler: "Sünnet olmak fiili her ne kadar öteki sünnetler arasında sayılıyorsa da ilim adamlarından bir çoğuna göre vaciptir. Çünkü sünnet olmak hem dinin ve hem dindarlığın şiarıdır. Müslüman kimsenin kafirden ayırt edilmesi buna bağlıdır. Savaş alanında öldürülenler arasında sünnetli bir kimseye rastlanılırsa, diğeri de sünnetsiz bulunursa, böyle bir durumda sünnetli kimse üzerine namaz kılınır, defni sağlanır. İslam kabristanına gömülür"
Sünnet olmak ister vacip olsun ister sünnet olsun Müslümanların yaşattığı güzel bir adet ve gelenektir. Bu fiilin dinen ne ile yapıldığının bir önemi yoktur. Daha çok tıbbi bir vaka olduğundan sünnette tıbben uygun olan her türlü yöntem kullanılabilir. Bu ister makas olsun, ister lazerle yakma olsun, isterse bir başka yöntem olsun. Fark etmeksizin hepsi de dinen caizdir.


lazer sünnet caiz mi, lazerle sünnet caiz mi

Bu kategoride yer alan Evde kedi beslemek caiz midir bu konu hakkında hadis var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocukların lazerle sünnet edilmesi caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.