Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Akıntısı olan kadın namaz kılabilir mi?

Akıntısı olan kadın namaz kılabilir mi?

Kayıtsız Üye
Akıntısı olan kadın namaz kılabilir mi Adet döneminde bir kadın namaz kılabilir mi ?


Cevap: Akıntısı olan kadın namaz kılabilir mi?

Fetva Meclisi
Klasik fıkıh kitaplarında bu akıntılar hakkında genel olarak şu hükümler yazılmıştır: "Kadınların cinsel organlarından gelen devamlı akıntı, kan olmadığı sürece ay hali ile ilgili olamaz. Beyaz, sarı vb. renklerdeki akıntılar, organın dışına çıktığı, çamaşıra bulaştığı zaman abdest bozulur. Eğer organın çıkışını tıkayan bir nesne kullanılırsa, gelen akıntı veya bunun ıslaklığı tamponun, tüpün, pamuk yumrusunun dışına çıkmadıkça, dışardan bakıldığında görülmedikçe abdest de bozulmaz. Eğer akıntı bir namaz vaktinin tamamında (abdest alp namaz kılmaya yetecek bir sürede kesilmeksizin), diğer vakitlerin de bir kısmında bulunmak suretiyle hep devam ediyorsa kadın özürlü sayılır ve bu durumda, her namaz vaktinde bir kere abdest alır ve bu vakit içinde akıntı -dışarı çıksa bile- abdesti bozmaz, onunla -akıntı bulaşmış giysi çıkarılarak- istendiği kadar namaz kılınır; sonraki namazın vakti girince abdest bozulmuş olur ve yeniden alınır."
Bizim kadın doğum uzmanı kırk kadar hanımla yaptığımız iki seminerde tespit ettiğimiz gerçek duruma göre, kadının cinsel organından gelen akıntıyı ikiye ayırmak gerekiyor: a) Necis olanlar, b) Necis olmayanlar.
Sağlıklı bir kadının organından devamlı olarak gelen ve gelmediğinde bazı problemler oluşan vaginal salgı temizdir; gözyaşı ve tükürük gibidir, bunun dışarı çıkması, kilota bulaşması abdesti bozmaz ve onu yıkamak da gerekmez. Bu normal akıntı dışında kalan ve bir arızadan (mesela enfeksiyondan) kaynaklanan akıntı ise pistir, dışarı çıktığında abdesti bozar ve elbiseye bulaşırsa yıkanması gerekir. selametle kalmanız dileğiyle….


Yorum: Akıntısı olan kadın namaz kılabilir mi?

Kayıtsız Üye
Hamile kadin altan ilaç aldiktan sonra namaz kilabilir mi?

Okudunuz mu?  İkindi namazının sünneti hangi hallerde terk edilir ?

Yorum: Akıntısı olan kadın namaz kılabilir mi?

arifselim
Hamile olsun veya olmasın, ağız, burun, kulak, makat veya ön taraftan olsun alınan ilaçlar abdesti de guslü de bozmaz. Alınan ilaçlardan sonra namaz kılınabilir.


Kayıtsız Üye
kusura bakmayın ben ogrenciyim VE sabah Aldığım abdestle ogleni DE onunla kilsam olur Mu abdest alinacak YER var fakat enfeksiyon nedeniyle gelen akinti olursa VE ben hiç bilerek IC camasirima bakmazsam gunah olur mu Ya da enfeksiyon Bulaşan pedi atsam DA yeniden abdest almali miyim

Okudunuz mu?  Hacet namazı arapça duası

Hoca
< sabah Aldığım abdestle ogleni DE onunla kilsam olur Mu >
Elbette olur ama sıkışık kalmayın.
< pedi atsam DA yeniden abdest almali miyim >
Ped de ıslaklık leke yoksa yeni abdest gerekmez. Islaklık varsa namaz abdesti gerekir.

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz secdeyi eksik yapan kimseye "sen namaz kılmadın" demiştir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akıntısı olan kadın namaz kılabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.