Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:06
missa9
Abone

İslamda Devremülk satın almak

İslamda Devremülk satın almak

Kayıtsız Üye
devremülk satın almak caiz mi?


Cevap: İslamda Devremülk satın almak

Fetva Meclisi
Devre mülk almak

SORU: Hocam kapris otel inşa ediliyor şu anda. İstanbul’da orada devre mülk satılıyor. Acaba buradan devre mülk alabilir miyiz? Yani şöyle açıklayayım; misal 40000 euroluk alırsam bana aylık 600 euro verecekler. Acaba ne kadar doğru? Bunun helallik yolu ne kadar? Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Müzik dinlemek ve uğrasmak günahmıdır?

CEVAP: Elinize verilen satış belgesinde ne yazıyor? Devre mülk olarak satın aldığınız yer henüz işletilmediğine göre size verilen 600 euro neyin karşılığı olacak? Büyük ihtimalle bu, sizin paranızın karşılığıdır ki faiz budur. Hayır sizi, şirketin sermayesine ortak gibi yaptılarsa bu rakam nasıl ortaya çıktı? Gördüğünüz gibi ortada bir müphemlik var. İyice araştırmanız gerekiyor. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Muhammed ismi ile birlikte en çok kullanılan isimler hangileridir?

Muhterem Nureddin Yıldız Hocamız

Bu kategoride yer alan Misafire ikram etmek ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda Devremülk satın almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.