Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:44
sizden94
Abone

Genizime su kaçtı oruçum bozulur mu ?

Genizime su kaçtı oruçum bozulur mu ?

İnanc
Selamunaleykum.

Bu gece ihtilam oldum güsl abdesti alırken sanki genizime su kaçtı . Ancak burnuma su verirken suyu burnuma çekmedim çok dikkali şekilde verdim ancak sanki genizime su kaçtığını hissettim
orucum bozulurmu ?


Cevap: Genizime su kaçtı oruçum bozulur mu ?

musab
bu su kaçma işi istemeyerekde olsa oruç bozulur

Okudunuz mu?  Oynağım online oyunda bir haç işareti var

Cevap: Genizime su kaçtı oruçum bozulur mu ?

Ercan
Boğazdan su geçdiyse oruç bozulur. Kazası gerekir. Geçmediğine tam olarak kanaat getiriliyorsa oruca zarar gelmez. Ancak şüphe içinde kaldıysanız tedbiren kaza etmenizde fayda vardır.

SORU:

Hocam, Bir kişi sahur yapıp yatıyor sabah uyanınca gusül abdesti alması gereken bir durumla karşılaştığını görüyor. Bu kişi daha önce oruçlu iken gusül abdesti alma konusunda buruna su çekerken genize kaçırmamak gerektiğini duymuş ama içi rahat etmediği ve genzine çektiği su boğazından geçmediği tekrar ağızdan çıktığı için genizi de yıkıyor. Yani burundan giren su kesinlikle boğazdan aşağı geçmiyor. bu durumda oruç bozulur mu bozulursa keffaret mi kaza mı gerekir. Cevabınız için teşekkürler.

CEVAP
:

Okudunuz mu?  Çocuğu aldırmanın vebali nedir ?

Selamünaleyküm.
Boğazdan kaçmadığını garanti ediyorsa orucuna bir zarar gelmez.


Cevap: Genizime su kaçtı oruçum bozulur mu ?

qwert12380
Bence en iyisi Ramazan ayında ya da oruç tutacakken filan önceden çok nadir de olsa istimna yapmak.Rüyada ihtilam oruçluyken çok sakat.Su kaçmaması imkansız gibi bişey.Birde benim gibi vesveseli kişiler %100 boğazlarına su kaçırır.Kaçırmasa bile kaçırdı diye kabul eder.Birde her gece yatarken acaba ihtilam olacam mı korkusu geliyor insanın içine.Uyku problemiyle birleşince tamam oluyor.Açıkçası ben Ramazan ayında 3-4 kere orucu düzgün tutmak için istimna yapmayı düşünüyorum.

Bu kategoride yer alan Fecri sadık 1.fecr 2.fecr başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Genizime su kaçtı oruçum bozulur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.