Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Hadisler
Yönetici

Beyaz iplik siyah iplik ne demektir?

Beyaz iplik siyah iplik ne demektir?

Hoca
BEYAZİPLİK SİYAH İPLİK NE DEMEKTİR?2139- Bera b. Âzib (r.a)’den rivâyete göre, (orucun ilk farz kılındığıdönemlerde) bir kimse oruç tutar da akşam iftar etmeden uyursa, o kimse ne gecene de ertesi gün akşam oluncaya kadar bir şey yiyip içmezdi. Bu durum BakaraSûresi 187. ayeti olan … Siyah iplik beyaz iplikten yani geceninkaranlığından tan yerinin aydınlığı fark edilinceye kadar yiyip içebilirsiniz… nazil oluncaya kadar. Bu ayet Ebu Kays b. Amr hakkında nazil olmuştu. O,oruçlu olduğu halde bir gün evine gelip: Yiyecek bir şeyler var mı? diyesormuştu. Hanımı evde bir şeyler yok fakat senin için bir şeyler bulupgetirebilirim diye evinden çıkmıştı. Bu arada Kays, yorgun olduğundan başınıyastığa koymuş ve uyuyakalmıştı. Hanımı dönüp gelince onu uyumuş olarak buldu.Fakat Kays iftar vakti geçtiği için hiçbir şey yemedi ve oruçlu olaraksabahladı ve öğle vakti gelince kendisine baygınlık geldi. Bu olay bu ayetgelmezden önce olmuştu. (Ebû Davud, Savm: 1;Dârimi, Savm: 7)
2140- Adiy b. Hatim (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah(s.a.v)’e, Beyaz iplik siyah iplikten ayırt edilinceye kadar… ayetinin neanlama geldiğini sordum. Şöyle buyurdular: Gecenin karanlığından tanyerinin aydınlığı fark edilinceye kadardır. (Ebû Davud, Savm: 1; Dârimi, Savm: 7)

Bu kategoride yer alan Şeytan hangi ayda zincire vurulur? ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beyaz iplik siyah iplik ne demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.