Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:59
sizden04
Abone

Abdest alırken yara bandının altına su geçer mi?

Abdest alırken yara bandının altına su geçer mi?

gerdem
Selamün aleyküm. Abdest alırken yara bandının altına su geçer mi? yara bandını çıkarttıktan sonra o bölgede kalan yarabandının yapışkanı abdeste ve gusle mani midir?


Cevap: Abdest alırken yara bandının altına su geçer mi?

Hoca
Yara bandı, sargılar hükmündedir. Öncelikle bu yara bandının altı yıkanır. Yıkamak zarar verirse bandın üstü mesh edilir. Bu da zarar verirse mesh de yapılmaz.

Okudunuz mu?  Dua ederken mesela; Kur'an hürmetine, kabe hürmetine, okunan ezanlar hürmetine gibi sözler kullanmak caiz mi?

yara bandı abdest geçirir mi, yara bandı su geçirir mi, yara bandının altına su geçer mi

Bu kategoride yer alan Başkasının oyun hesabını almak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest alırken yara bandının altına su geçer mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.