Anasayfa
16 Temmuz 2023, 19:34
sizden93
Abone

Vesvese ve dinden çıkmayla ilgili soru

Vesvese ve dinden çıkmayla ilgili soru

acizkul
Selamun Aleyküm,

Abdestle ilgili çok vesvese yaptım her defasında bozuldu bozuldu diye aklıma şeytan vesvese verdi bende tekrar taharet almaya gittim ve o sinirle tam küfür edecekken tuvalette ”Tövbe,estağfurullah” dedim ve küfür etmedim ama tuvalette tövbe çektiğim için dinden çıktım mı? (isteyerek yapmadım zaten bir anlık sinirle küfür yerine tövbe dedim)

Okudunuz mu?  Güsul almadan önce diş eti kanaması

Cevap: Vesvese ve dinden çıkmayla ilgili soru

breathing
Söz ağızdan çıkmadıysa küfür olmaz. Hem sizin burada abdestemi şeytanamı vesveseleremi küfür ettiğiniz belli olmalıdır. Yani Abdeste küfür ederseniz dinden çıkarır fakat şeytana veya vesveselere küfrederseniz dinden çıkarmaz. Vesvese sizin kararınız değildir. Bir iki ay öncesine kadar bende çok sıkıntı çektim fakat artık vesveseyi ayırmaya başladım. Herşeyi kafanıza takmayın. Eğer aklınıza Allah’a ait küfürler dine karşı kötü şeyler geliyorsa bunları iradenizle yapmazsanız dinden çıkmassınız basit bir örnek vereyim. Aklınıza Allah’a küfür geldi sizde sıkıldınız bu vesveseden sizin sıkılmanız vesvesenin size ait olmadığını gösterir sonra vesveseleri önemsemedikçe yavaş yavaş azalırlar bu seferde ben vesveseleri takmıyorum bu rahatlıktan dolayı ya kalbim gerçekten küfrediyorsa diyede korkmayın çünkü buda vesvesedir. önemli olan şey burada amel edinmektir. o küfrü ağızınızdan çıkarırsanız o zaman küfre girersiniz. Ama içinizde hep tekrarlar ve sizi rahatsız ederse sorun olmaz. Vesveseler ömür boyu sürmez bu tür vesvelere en geç 2 3 yıla biter bazen 6 ay 3 ay gibi kısa süredede bitiyorlar sabredin inş. şifa bulursunuz.

Okudunuz mu?  Sakalın Kirli Olması İslama Ters Değil mi?

Cevap: Vesvese ve dinden çıkmayla ilgili soru

acizkul
Şöyle; Abdeste küfür etmedim sadece şeytan çok vesvese verdi artık çıldırmak üzereydim tuvalete girdim taharet alıyordum yine vesvese geldi bende şeytana küfür edecektim ama dedim kendi kendime o kazanmasın ben kazanayım ve ağzımdan tuvaletteyken ”tövbe,estağfurullah” çıktı yani tuvalette bölye tövbe estağfurullah dediğim için çıkarmıyım diye sormuştum.

Okudunuz mu?  Namazda u yerine ü dense

Kafayi yigcem diye çok korkuyorum

karakartal13
Selam arkadaşlar kafayı yiyeceğim gibi geliyor … ben yeni namazı başladım ve başlamadan önce böyle büyük vesveseler gelmiyordu ben cehenneme gideceğim diye çok korkuyorum eskiden yapmış olduğum günahları tevbe ettim ve Allah’ın yolunda gitmeyi çabalıyorum acaba sirk mi kostüm küfre mi giriyorum diye çok korkuyorum geçende kilisenin yanından geçerken kelime şehadet getirirken ağzımdan bu şehadet kilisenin Hristiyanların yanında ne kalır diye küfre girmiş oldum istemeden ve aklıma sürekli öyle şeyler geçiyor düşünürken bazen dilime sayıp çıkamıyorum acaba bu küfür mü ettim dinden mi çıktım kaç kere aynısı oluyor ve yeniden gusül abdesti alıyorum yine yanlış yaptım diye yine alıyorum ama beni bırakmıyor bu düşünce veya vesvese kafir öleceğim diye çok korkuyorum ağzımdan istemeden çıkıyor aklıma geliyor ben şüphe mi duyuyorum acaba diye bir kere cünup cuma namazına gittim bilerek riya yani küçük şirk mi ettim diye çok rahatsız oluyorum ve kimseye anlatamıyorum bazen düşünüyorum Allah imanımı böylede kabul eder diye Allah’tan umudumu kesmedim şükür ama böyle oluyor işte yardım ederseniz çok sevinirim tövbe ediyorum ama bırakmıyor beni ağzımdan bilmeyerek çıkıyor bir an boşta oluyorum namaza devam Allah inşAllah böylede kabul eder

Okudunuz mu?  Bilgisayar oyundan para kazandım günah mıdır

klav
Bu tür şeyler dinini gerçek anlamda öğrenememekten olabilir. Bol bol oku dinini fıkıh kitaplarından oku bilgini arttır.


küfür dinden çıkma vesvese, vesvese dinden çıkma, vesveseyi amel etmemek

Bu kategoride yer alan Gusülde küpe başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese ve dinden çıkmayla ilgili soru Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.