Anasayfa
13 Kasım 2021, 20:47
sizden6
Abone

Namazlarımı eskisi gibi kılamıyorum

Namazlarımı eskisi gibi kılamıyorum

umutlucan
selamun aleykum
ben eskiden namazlarımı düzgün kılarken şimdi kılamıyorum ne yapmam gerekir:(:(
: haşa kıldıktan sonra dua istegi gelmiyor tesbihat yapmadan kalkıyorum
çogu namazı terk ediyorum ben ne hale geldim:(
bir yol gösterin zira yanlıs yola dşmek istemem:(


Cevap: Namazlarımı eskisi gibi kılamıyorum

Şema
Günah işlemek insanı Allahtan uzaklaştırir ve ibadetten sogutur.


Cevap: Namazlarımı eskisi gibi kılamıyorum

umutlucan
günah üstüne günah işlemişim demekki : (

Okudunuz mu?  Kuran niçin indirilmiştir

Cevap: Namazlarımı eskisi gibi kılamıyorum

Şema
Onu biz bilemeyiz ama belirti bu.
Herkes nefsini daha iyi bilir.


umutlucan
elbette
yrdmların için teşekkür ederm .. :


Kayıtsız Üye
soruya verilen cevap çok yetersiz.neden kılmayı bırakdım dememiş ki umutlucan,şimdi ne yapabilirim toparlanabilmek,tekrardan düzenli kılabilmek için demiş.Namazla ilgili çare arayan bir çok kişi için hiçbir uygulama yöntemi söylenmiyor.şunları şunları yap gibi.çözümsüz cevaplar.aynı şeyden muzdaribim ama sormaya gerek yok çünkü çözüm yolu belirten yok.

Okudunuz mu?  Müzik Dinlemek Günah Mı?

Kayıtsız Üye
öncelikle selamın aleyküm Allah’ın rahmeti ve bereketi her daim üzerinizde olsun her daim sevidiği kullarından nasip eylesin. Hocam 18 yaşında bir genç olarak Allahıma çok şükür 4 yıldır namaz kılan birisiyim her daim istekle dünya işlerini aldırmadan vaktimi işlerimi namaza göre yaparak hareket eden biriydim ama bir gün benimde farkında olmadığım bir biçimde bir anda hal değişikliği olmaya başladı.Önce yatsı namazlarını aksatmaya başladım şimdi ise artık eskisi gibi 5 vakit namazı denk getiremiyorum uykumun en derin anında bile sabah namazına kalkıp kılardım şimdi kalkıp bir anda gün ışığını görmeye başlıyorum eskisi gibi namazlarımı devam ettiremiyorum vicdanen kendimi sorgulayıp tekrar tekrar niyetlensemde eski halimi geri getiremiyorum sürekli aksatmaya başladım sürekli dünya işlerini önemsemeye kendimi önemsemeye başladım büyük imtihan içersindeyim ne yapacağımı nasıl bir yoldan ilerleyeceğimi bilemiyorum kendime yol çizemiyorum ve bu durum artık beni üzmeye başladı sürekli kötü kötü vesveseler ile karşı karşıyayım yardımcı olucak kimseye denk gelemedim ne yapmam lazım 4 senelik güzel bir şekilde devam ettirdiğim namaza nasıl tekrar eskisi gibi huşu içersinde kılabilirim ne yapmam gerekir çok şükür kötü arkadaş ortamına da denk gelmedim girmedim her daim saygı duyulan ve sohbet ortasında bir aktivitede bile namazımı kılayım da öyle devam edelim diyen biriydim şimdi ise elde var 0 hocam gerçekten bir şekilde kendimi ve ruhumu ferahlatıcak öneriler ve yardımlar almam lazım bu duruma karşı bana yardımcı olursanız çok memnun kalırım

Okudunuz mu?  İşsizlik maaşı almak haram mı

saygılarımla…


seyit gazi
güzel olanı öğrenmek kadar güzel olanı korumak da önemlidir. ilk başlardaki o heyecan başkadır ancak işlenen günahlar mı artıyor insan başkaca uyaranlara imtihanlara mı dalıyor, kalbinde ve zihninde yer mi tutuyor ne oluyorsa o eski heyecan yakalanmayabiliyor ama insan emek verdiği takdirde daha sağlam ve daha onurlu bir yol tutabiliyor. yani heyecan azalabiliyor; sağlamlık, aklı başındalık, değer bilip muhafaza etmek durumu ortaya çıkabiliyor. namaz kılmayan insanlarla beraber olmak zordur, çoğu saygılıdır ancak iyi bile olsalar bunlarla beraber olduğun zaman namazını muhafaza etmek zorlaşabiliyor çünkü gündemlerinde namaz kılmak olmadığı için beraber bir şeye dalınabiliyor. bunlarlayken namazı muhafaza etmesi zorlaşabiliyor ama insanlara karış ayrılmasını bil demişler. konu maruf oldumu hayır oldu mu, dilinde Allah kelamı olsun olmasın, hayırla arana kimse girmesin. konu bir münker veya şer oldu mu, insanların sözleri veya ahvalleri seni kandırmasın, insanların gözünde bir yerleri olmasın, o çirkinliği ortadan kaldırabiliyorsan kaldır; yoksa kaç, kimsenin gözünün yaşına hatırına kanma.

Okudunuz mu?  Bayanı beğenmesiyle nasıl tanışılmalı,nasıl helal konuşma olmalıdır?

zaman geçtikce gözler çok şey görmeye, kulaklar çok şey duymaya başlıyor. gözlerinden ve kulaklarından kalbine ve zihnine girenlere dikkat et. bunlara itibar etmesende kalbinde ve zihninde kök salmaları kaçınılmazdır. neye nasıl nüfuz ettiğini ne zaman nasıl baş vereceğini bilemezsin.

ayrıca vesveseye de gerek yok. öyle heyecanla yapamıyorum deyip olanı da zayi etmemek gerekir. artık heyecansız yapmayı da öğrenmek gerekiyor. onun da ayrı bir yeri var güzel kardeşim. daha ayakları yere basan, daha aklı başında davranmayı öğreniyor insan. ilk baştaki heyecan güzel bir daha da zor yakalanıyor ama düştün mü kalkmayı öğrenmek, iblisin kapılarını kapatmak da, bir o kadar da önemli. iblis elli sene sonrasına bugünden bir tohum atan sinsi ve kararlı bir düşmandır.

Okudunuz mu?  İnsanı dinden çıkaran şeyler

Namazlarımı Eskisi Gibi

Bu kategoride yer alan Oruçlu iken abdest almak isteyen bir kimse vesvese ediyorsa ağzına su vermeden abdest alabilir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazlarımı eskisi gibi kılamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.