Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:54
sizden93
Abone

Nefsime Eskisi Kadar Hakim Olamıyorum

Nefsime Eskisi Kadar Hakim Olamıyorum

bLnT
Esselamu aleyküm kardeşler ben daha önceleri dinime çok bağlıydım televizyondaki bayan görününce bile kanal değiştirirdim ailemede izletmezdim kuran okurdum namazdan zevk alırdım filan şimdi namazdan zevk alamıyorum kanallarda çıkan bayanlar beni rahatsız etmiyor tekrar kürlü sözler sarfetmeye başladım ne yaptımsa eskisi gibi olamıyorum. Eski imanımı kazanabilmek için neler yapmalıyım ne tavsiye edersiniz? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Son 5 gündür her sabah rüyalanmış gibi hissediyorum kendimi, son anda uyanıyorum. Gusül konusunda çok sıkıntı yaşıyorum

Yorum: Nefsime Eskisi Kadar Hakim Olamıyorum

VESSELAM
ve aleykümüsselam
Bahsettiğin şeylerden tekrar kurtulmak için önceden yaptığın şeyleri yap. Şöyle ki televizyonda gördüğün gayrimeşru görüntüleri görünce kafanı çevir estağfirullah de. Bana kalırsa hiç televizyon izleme. Televizyondaki şeylerin çoğunluğu Dini değerleri yok etmeye çalışıyor. Ailene yine izlememeyi öner. Namazdan zevk almak için Cemaat ile veya arkadaşlarınla Cemaate katılıp Namaz kıl. Küfür kesinlikle arkadaş ortamından kaynaklanıyor. Arkadaşlarını uyar küfürsüz konuşun diye. Benim yorumum bunlardır daha bilgili kardeşler cevap verirlerdir belki. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  İmam nikahı nasıl düşer

Yorum: Nefsime Eskisi Kadar Hakim Olamıyorum

bLnT
EyvAllah teşekkürler Allah razı olsun.


Yorum: Nefsime Eskisi Kadar Hakim Olamıyorum

Kayıtsız Üye
Çok kötüyüm nefsimw hakim olamıyorum kurtar beni Rabbim. Daha önce böyle değildim dinime bağlıydım bir kalemi kaldrirken bile besmele ceker öyle alirdim smdi neden böyleyim bilmiyorum yapamıyorum?

Okudunuz mu?  Sokak Röportajı yapmak ve youtube kanalında yayınlamak?

Yude
es-selamu aleykum kardeşim ALLAH s.v.t.seninde senin gibi bu sıkıntıyı yaşayan diğer tüm kardeşlerimize eski hallerine kavuşmayı nasip etsin.bu yaşadığını bir çok insan yaşıyor.malesef ki şu günahlar insanı rabbinden uzaklaştırıyor.birbiri üzerine gelen günahlar kalbi karartıyor.kalb kararınca yaptığı ibadetlerden lezzet alamıyor.işin kötü yanı kalp bu hale gelince günah işlemek daha kolay ibadet ise zorlaşıyor.yani kul ne yaptıysa onu çekiyor.ilkin kalp temizdi yapılan ibadette Allahın rahmeti kişiyi kaplıyodu.kalbe ibadetlerde nur geliyordu.ama kalp kirlenince ibadetimizin kalitesi gidiyor.Allah bizleri bu durumdan kurtarsın inşaAllah.kardeşim asla ümitsizliğe düşme şeytanın vesveselerine aldırış etme artın sen bittin senden bişey olmaz gibi düşünceler gelirse aklına buna itibar etme.Allahtan başka gidecek kapımız mı var.bundan sonra ki yaşamını ölene kadar itaat üzere geçirmeye çalış.ilkin günahları terkep ve samimi bir şekilde tövbe et.sokağa çıktığın başını eğ sağa sola çevir asla harama bakma.bu şekildi tüm haramlardan sakınırak bü ömer yaşamya çalış.velevki bu durumun ne kadar uzun sürerse sürsün.ALLAH’tan ümidini kesme…

Okudunuz mu?  Namaz kılarken ve Allah Teala'yı (c.ş) zikrederken ellerde ve bedende uyuşması neye alamettir?

nefsime hakim olamiyorum ne yapmaliyim

Bu kategoride yer alan Küfre gireni uyarmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nefsime Eskisi Kadar Hakim Olamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.