Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:06
Oruc
Yönetici

Kaza orucu ne zaman tutulur?

Kaza orucu ne zaman tutulur?

Kayıtsız Üye
Kaza orucu ne zaman tutulur? Ramazan ayının kaza oruçları ne zaman tutulması gerekmektedir ?


Cevap: Kaza orucu ne zaman tutulur?

Efdal
Kaza oruçları, bayram günleri dışında her gün tutulabilir.
Kaza orucunu tutmak için belirlenmiş bir zaman dilimi yoktur.
Hemen tutup ertelememek en doğru olanıdır.

Okudunuz mu?  Neden oruç 30 gün tutulur

Kaza orucu ne zaman tutulur?

kafkef
Geçtiğimiz ramazan 1 gün oruç tutmamıştım, bunun kazasını ödemek için Allah izin verirse yarını oruçlu geçirmek istiyorum. Fakat hangi saatte yeme içmeyi kesmeliyim? İmsak 05:36 olarak gözüküyor bu kadar geç olması beni şüpheye düşürdü. Saat kaça kadar yiyip içebilirim?

Okudunuz mu?  Bildigim halde oruçlu iken cünüp oldum orucum buzulmuş mudur ve hükmü nedir?

Yorum: Kaza orucu ne zaman tutulur?

ACİLSERVİS
Yaz mevsiminde değiliz normaldir. Batıda oturuyorsan böyle bir saat mümkündür. Diyanet takviminde şehrin için bu saati veriyorsa uyabilirsin. Bir kaç dakika öncesinden yemeyi içmeyi terk edersin.


Kayıtsız Üye
Üç yıl önce evlendim..bekarken ki oruç borçlarıma kat kat ekledim eksikliklerime ve evlendim hamile kaldım oruç tutamadım ikinci yılda da emziriyordum sonra bir sene tuttum hemen hamile kaldım yine tutamadım toplam 130 gün borcum var ben bu borcumu nasıl ne zaman ödemeliyim nasıl bir yol izlemeliyim

Okudunuz mu?  Oruçluyken ağızı çalkalayıp tükürmek orucu bozarmı?

muvaffak
Çocuğunuz emzirmeyi bırakıp mamaya/normal yemeğe geçtiğinde kendinize bir takvim hazırlayıp kaza oruçlarınızı tutmaya başlamanız uygun olur. Ard arda tutmanız şart değildir fakat planlı ve kendinize/ailenize uygun olacak bir program yapıp kaza oruçlarınızı tutmaya başlamanız gereklidir.


Kayıtsız Üye
Muharrem ayında istediğimiz kadar oruç tutabilirmiyiz hanefi mezhebindenim kaç gün kaza borcu ödediğimi unuttuğum için hiç ödememiş gibi takvim oluşturdum tekrar tutucam ibadetin fazlası olmaz diye düşünüyorum doğru mudur.

Okudunuz mu?  Ramazan ayı ile ilgili soru cevaplar

muvaffak
Muharrem ayında istediğiniz kadar oruç tutabilirsiniz, herhangi bir sakınca yoktur. İbadetin aşırısı uygun değildir. Peygamber ibadet niyetiyle aşırıya kaçan ve ailesini, işlerini aksatan kişileri uyarmış ve "orta yolu" tutmaları için kendilerine tavsiyeler vermiştir. Takviminiz işinizi, eşinizi, ailenizi ve sorumluluklarınızı aksatmasın.

Okudunuz mu?  Oruçlu Olmayan Birinin Oruçlu Olan Birine Yemek Vermesi Günah mı?

kaza orucu nedir , orc kazası nasıl tutulur

Bu kategoride yer alan Oruca istemeden niyet etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kaza orucu ne zaman tutulur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.