Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:49
sizden01
Abone

Münafık alametleri

Münafık alametleri

sahabeyolunda
kendisinde bir çok münafık alametleri olduğu sölenen kişi bu kötü huylardan nasıl terketmeli ve arkadaş seçiminde nelere dikkat etmelidir.(şimdiden cevap için tşkr ederim.)


Cevap: Münafık alametleri

mumsema
Nifak iki türlüdür: itikadi ve ameli.
itikad bozuksa zaten yeniden iman etmeden olmaz.
Ameli nifak varsa tevbe etmeli ve bir daha kötü amellere dönmememlidir.
örneğin yalan söylüyorsa söylememeye söz vermeli, sözünde durmuyorsa bundan sonra sözünde duaracağına, emanete ihanet ediyorsa bir daha ihanet etmeyeceğine Allah’a söz vermeli ki Allah onu affetsin ve nifaktan korusun.
Yatsı ve sabah namazını Allah için 40 vakit cemaatle ilk tekbire ulaşmak kalpteki nifakı siler.

Okudunuz mu?  Kurşun döktürmek yada dökmek günah mıdır?

Arkadaş seçimi, bir nevi din seçimi gibidir.
Onun için kişi vaktini geçireceği kişiyi çok iyi seçmelidir.
Gördüğünüzde size Allah’ı hatırlatan,konuştuğunda bilginizi artıran,ilmiyle de size ahireti hatırlatan,sizin için en hayırlı arkadaştır.


Cevap: Münafık alametleri

silversoul
Önce Kur’an’ı öğrenmeli çünkü Allah Kur’an’da mü’min ve münafığın nasıl olduğunu a dan z ye açıklamıştır. Kur’an’daki müslümanlardan olmalı. Kendisine Allah’ı dost edinmeli. İlk zamanlar etrafında eski dostlarından hiçkimse kalmayabilir bu durumlarda Allah bana yeter diyebilmeli. Kendine Kur’an’da anlatılan mü’min’ler gibi dostlar bulmalı.

Okudunuz mu?  Nefsimi kontrol edemiyorum

münafık alametleri

Bu kategoride yer alan Teyemmüm ile ilgili sorular başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Münafık alametleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.