Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:22
Oruc
Yönetici

Orucun sahih olmasının şartları

Orucun sahih olmasının şartları

Mucahid
Orucun sahih olmasının şartları:

a) Oruç tutmaya niyet etmek: Bir kimse oruç tutmaya niyet etmeden, akşama kadar, orucu bozan şeylerden uzak dursa, oruç tutmuş sayılmaz. Niyet iki şekilde yapılır:
1-İmsak vaktine kadar niyet edilmesi şart olan oruçlar: Kaza ve kefaret oruçları ile, mutlak adak oruçlarına, imsak vaktine kadar niyet etmek şarttır.
2-Kuşluk vaktine kadar niyet edilebilen oruçlar: Bunlar Ramazan orucu, zamanı belirlenmiş adak orucu ve nâfile oruçlardır.
b) Hayızlı ve nifaslı olmamak.
c) Orucu bozan şeylerden uzak durmak.

Okudunuz mu?  Oruçlu, istinca (taharet almak)da içeri su kaçırsa orucu bozulur

Cevap: Orucun sahih olmasının şartları

VESLiHAN
orucumuzun kabul olması için ve kusursuz hatasız bir oruç için öncelikle niyet edilmelidir oruç saati imsak ve akşam ezanı arasındadır bu saatlerde ibadetlerimize dikkat etmeli orucu bozacak şeylerden kaçınılmalıdır

Bu kategoride yer alan Buruna sıvı ilâç veya tuzlu su çekmek orucu bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Orucun sahih olmasının şartları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.