Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:53
sizden01
Abone

İkrime bin ebu cehil ve safvan bin umeyye nasıl amcaoğlu oluyor

İkrime bin ebu cehil ve safvan bin umeyye nasıl amcaoğlu oluyor

musab
ikrime bin ebu cehil ve safvan bin umeyye nasıl amcaoğlu oluyor.


Cevap: Ikrime bin ebu cehil ve safvan bin umeyye nasıl amcaoğlu oluyor

rana
onu nerde okudun acaba?
< Peygamberimize Mekke’den Medine’ye hicret için ruhsat verilmişti. 40 yıl çocukluk ve gençlik hayatı, 13 yıl da Peygamberlik hayatının geçtiği Mekke’den artık hicret zamanıydı.
Peygamberimiz ve Müslümanlar hicreti dahi gizli yapmak zorunda kalıyorlardı. Çünkü Mekke müşrikleri, onları Mekke’de ezmek ve İslamiyet’i sağa sola sıçramadan, Mekke’de boğmak istiyorlardı.
Gizlice Mekke’yi terk eden Müslümanlar madde olarak varlarını, yoklarını, geride bırakmak zorunda kalıyorlardı. Çünkü gizli gitmesi gereken kişi yanına ne alabilir?
Peygamberimizin ve Müslümanların Mekke’de bırakmak zorunda oldukları maddi varlıkları Mekke Müşriklerinin talimatları ile yağma ediliyordu.
Bu talimatları veren şüphesiz, başta Ebu Cehil olmak üzere, Ebu Süfyan, İkrime Bin Ebi Cehil, Safvan Bin Ümeyye ve Ebu Leheb gibileri idi. >


Cevap: Ikrime bin ebu cehil ve safvan bin umeyye nasıl amcaoğlu oluyor

musab
hz.ömer dizisinde öyle geçiyor

Okudunuz mu?  Anneme bir kere küfür ettim. Şimdi tam olarak şöyle küfür ettim diyerek mi helallik almalı veya özür dilemeliyim??

İkrime isminin anlamı

Bu kategoride yer alan Şafi mezhebinde boy abdesti alırken kupe delikleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İkrime bin ebu cehil ve safvan bin umeyye nasıl amcaoğlu oluyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.