Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
Siirler
Yönetici

Ezanın Önemi Nedir ?

Ezanın Önemi Nedir ?

Ahmet Nazlı
Ezan sesi, Müslümanlık için o kadar derin ve o kadar iyi anlam taşımaktadır ki, bunu yaşadığımız için bizler çok şanslıyız. İslam alemi için Ezan gerçekten çok büyük bir anlam taşıdığı gibi en güzel dini ibadeti simgeler.

Ezan okunmaya başladığı zaman anlarız ki yeni bir namaz vakti geldi ve bunu içinde hemen namaza yöneliriz. Ezan bizim için ilahi bir duygudur ve bunun içinde ezana müthiş bir saygı duymamız gerekir. Ezan sesini duyar duymaz yaptığımız ne iş olursa olsun hemen bırakarak ezanı dinlemeli ve fazla konuşmaktan kaçınmalıyız. Kıyamet günü boyunları en uzun olanlar müezzinlerdir. Bu hadiste belirtildiği gibi ezan okuyan ve namaz ibadetini yerine getirmeyi sağlayan müezzinler Allah katında çok önemli bir yere sahiptirler. Ezan sesi Müslümanların aynı anda bu ses için sessizleşmesini ve ayrıca bu Ezan sesinden sonra İslam aleminin tek amacı olan namaza yönelmesini sağlamada gerçekten çok büyük etkendir. Ezan sesi ile birlikte çalan müzikler de susmalıdır çünkü Allah’ın emrettiği gibi ezana saygı çok önemlidir. Camilerden yankılanan ezan sesleriyle beraber, insanlar Allah’ı anmalı ve her konuda dua etmeleri gerekir. Ezan sesi bize hayrı ve iyiliği haber eder. İnsanlar telaşlı olduklar zaman unutkan olurlar ama ezan sesini duydukları vakit namaz akıllarına gelir ve böylece de Allah’a daha yakın olurlar. Müslümanlık için ezan sesi çok önemlidir çünkü, İslam için ezan şarttır ve bu bakımdan her namaz vakti ezan okunur. Namaz vakitlerine göre ezan okuma ses tonu da değişiklik gösterir. İmamlar, namaz vakitlerine göre ezan hızını da ayarlar. Öğlen ve ikindin ezan sesi normal yani aynı uzunlukta okunur. Akşam vakti ise daha hızlı okunur. En hızlı okunan ezan akşam vaktindedir. Yatsı vakti yavaş ve oturaklı okunur. Sabah namazı vaktinin ise ses tonu daha bir farklıdır ve imamlar sabah ezanını tam anlamıyla harika okurlar. Namazlarımı kılmadan önce dinlediğimiz ezanlar gerçekten bizlerin kalplerini daha merhametli ve daha huzurlu yapar. Çünkü Allah hatırlanır ve bu hayatın boş olduğu, öbür hayat yani ahiret hayatı için çalışmamız, ibadet etmemizin gerektiği hatırlanır.

Okudunuz mu?  Çok Eşlilik Üzerine

Ezan, bu amaçlarla çok anlamlıdır ve İslam dininin gerekçesidir. Yabancılar bile ülkemizde gezerken duydukları ezan seslerinden etkilenmektedirler. Bu nedenle ezan sesi Müslümanlar için çok anlamlıdır ve bunun içinde saygı göstermek şarttır…
Konunun Alıntı Yapılması Yasaktır.


Cevap: Ezanın Önemi Nedir ?

yasemin
Ezan tüm insanlığa okunur,üzerine alınan secdeye gider.


Cevap: Ezanın Önemi Nedir ?

Kayıtsız Üye
Ezan Namaza cem olmaya birlik olmaya çağrıdır.

Okudunuz mu?  Çok güzel bir rüya Hatme'nın fazileti

Cevap: Ezanın Önemi Nedir ?

Kayıtsız Üye
Ezan bilali habesiri olan ilk EZAN o soylemistir


ezanın önemi, ezanın dinimizdeki önemi, ezanın dinimizdeki önemi nedir

Bu kategoride yer alan Şahsiyet Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezanın Önemi Nedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.