Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:54
sizden01
Abone

Namazdan sonra okunması gereken ve sünnet olan dua ve zikirlerin sıralaması nasıldır?

Namazdan sonra okunması gereken ve sünnet olan dua ve zikirlerin sıralaması nasıldır?

m_baran
Namazdan sonra okunması geren ve sünnet olan dua ve zikirlerin sıralaması nasıldır?
Bunlar: tesbihatlar,Ayetül Kürsi her namazdan sonra oumak,Allahümme einne ala zikrike ve şükrike ve hüsni ibedetike, ihlas-felak-nas süreleri, amenerrasülü ve okunmas gereken diğer sünnet olan dua -zikirler.


Cevap: Namazdan sonra okunması gereken ve sünnet olan dua ve zikirlerin sıralaması nasıldır?

İnanc
Namaz bittikten sonra Ayetel Kursinin peşinden ..

Okudunuz mu?  Vitir namazını geç kılmak

33 SubhanALLAH
33 Elhamdulillah
33 allah-u Ekber


Cevap: Namazdan sonra okunması gereken ve sünnet olan dua ve zikirlerin sıralaması nasıldır?

m_baran
Allah razı olsun. İlgilendiğin için fakat istediklerim tam olarak bunlar değil. dahası yazmıştım zaten


Cevap: Namazdan sonra okunması gereken ve sünnet olan dua ve zikirlerin sıralaması nasıldır?

İnanc
Namazdan sonra edebileceğim güzel bir dua örneği verebilir misiniz; Arapça ya da Türkçe fark etmez ?..

Değerli kardeşimiz;
Namazlardan sonra, mutlaka şu dua okunmalıdır, diye bir kural yoktur. Herkes ihtiyacına göre dua eder. Hep aynı duayı okumak da uygun değildir. Ne istediğini şuurlu olarak bilmek gerekir. Ne istediğinin farkında olmadan dua etmek uygun olmaz. Belli şeyleri ezberleyip, şiir okur gibi dua etmek de uygun görülmemiştir.Dua, uyanık kalb ile ve sessiz yapılmalı ve her fırsatta dua etmelidir!

Peygamberimiz -sallAllahu aleyhi ve sellem- namaz kıldıkları zaman sağ eliyle başlarını meshederler ve:
“Kendisinden başka ilâh bulunmayan Allah’ın adıyle. Rahman ve Rahîm ancak O’dur. Benden üzüntüyü, düşünceyi ve hüznü gider ey Rabbim!” (Buharî, Deavat, 35, 40) derlerdi.
“Farz namazı kıldığınız zaman, her bir farz namazdan sonra on defa: “Lâ ilâhe illellâhu vahdehû lâ şerîke lehü lehül mülkü ve lehül hamdü ve huve alâ kulli şeyin kadîrun.” deyiniz. Böyle diyene bir köle azâd etmiş gibi ecir yazılır.” (Buhârî, Ezan, 155) buyururlardı.
Muaz radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Resülullah sallAllahu aleyhi ve sellem onun elinden tuttu ve:
“Muaz! VAllahi seni gerçekten seviyorum” buyurdu. Sonra sözüne şöyle devam etti:
“Muaz! Her namazdan sonra şu duayı mutlaka okumanı tavsiye ediyorum: Allahümme einnî ala zikrike ve şükrike ve hüsni ibadetik: Allahım! Seni anıp zikretmek, nimetine şükretmek, sana layık ibadet etmek için bana yardım eyle!.” (Ebu Davud, Vitir 26. Ayrıca bk. Nesaî, Sehv 60)
Ayrıca şöyle de dua edilebilir:
Elhamdülillahi Rabbilâlemin esselatü vesselamü alâ Resulina Muhammedin ve alâ alihi ve sahbihi ecmain.

Ya Rabbi, kıldığımız namazları kabul eyle! Ahir ve akıbetimizi hayreyle! Son nefesimizde kelime-i tevhid söylememizi nasip eyle! Ölmüşlerimizi af ve mağfiret eyle!

Okudunuz mu?  Oruçlu iken hayız olan kadın ne yapmalıdır ?

Allahümmağfir verham ve ente hayrürrahimin. Teveffeni müslimen ve el hıkni bissalihin. Allahümmağfir li veli valideyye ve lilmüminine vel müminat yevme yekumül hisab.

Ya Rabbi, bizi şeytan ve düşman şerrinden ve nefs-i emmaremizin şerrinden muhafaza eyle! Evimize iyilikler, hayırlı ve bereketli rızıklar ihsan eyle! Ehl-i İslama selamet ihsan eyle! Din düşmanlarını kahr ve perişan eyle! Kâfirlerle cihad etmekte olan Müslümanlara imdad-ı ilahiyyen ile imdat eyle!

Okudunuz mu?  Güsul abdestinde kulak kıvrımları ve burundaki kirler

“Allahümme inneke afüvvün kerimün tuhibbülavfe fafü anni.”

Ya Rabbi, hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva ihsan eyle! Allahümme inni eselükessıhhate velafiyete vel-emanete ve hüsnelhulki verridae bilkaderi bir rahmetike ya erhamerrahimin.

Riyadan, nifaktan, şikaktan, her türlü hastalıktan, kazadan, belâdan, tembellikten, acizlikten, zelil olmaktan, zulüm görmekten, azdıran zenginlik ve azdıran fakirlikten, şeytan ve nefsin şerrinden, düşman galebesinden, kötü huydan, bid’at işlemekten, dalalete düşmekten, ihlassız amelden, her çeşit günahtan, küfre girmekten, erzeli ömürden, ölürken gelecek fitnelerden, dinimize, dünyamıza zarar verecek şeylerden bizleri koru!

Okudunuz mu?  En doğru rüya tabirleri kiminkilerdir?

Hakiki iman, güzel bir ahlak, şükredici bir kalb, zikredici bir dil, kaza ve kadere rıza gösteren hayırlı bir ömür, az yemek, az uyumak, az konuşmak, az gülmek ve çok hizmet etmeyi; kabir azabından ve ahiret dehşetinden kurtulmayı, ömür boyu rızana uygun iş yapmayı, şehit olarak ölmeyi ve son nefeste Ehl-i sünnet itikadına uygun bir iman ve tövbe nasip eyle.
Not: Geniş bilgi ve dualar için İmam Nevevi’nin Dualar ve Zikirler adıyla tercüme edilen eserine bakmanızı tavsiye ederiz.


İnanc
Ayrıca her namazın peşinden Hazreti Allah’ın Esmaül Hüsnasını okumanızı tavsiye ederim..
Kendinize 99günlük proğram yapın ..
Mesela ..

Okudunuz mu?  Hanımlara özel : Hayız bezi ile ilgili

Pazartesi : Et Tevvab.
Salı : Rahman
Çarşamba : Er Rahim
Perşembe : Hakem
Cuma : Kadir gibi 5vakit namazın peşinde 100 ‘ er veya 50 şer defa okuyun okuma adeti size kalmış…

Selametle kardeşim.


m_baran
Allah sizlerden razı olsun. Hakkınızı helal edin. Zaten İmam Nevevinin El-ezkar adlı eseerini okudum. Hadislerle sabit dua ve zikirler vardı ben de tam bu nokta da takıldım acaba bu sünnetler ve güzel dualar namazdan sonra hangi sırayla okunsa iyi olur dedim ve sizleri rahatsız ettim.

Okudunuz mu?  Bilinmeden yapılan günahlar

İnanc
Helal olsun kardeşim 🙂 Allah sendende razı olsun ..


namazdan sonra zikir, namazdan sonra dua, namaz sonrası yapılacak zikrin sıralaması

Bu kategoride yer alan Mürted olanın hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazdan sonra okunması gereken ve sünnet olan dua ve zikirlerin sıralaması nasıldır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.