Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:56
sizden01
Abone

Ahir zmanda yaşayan bir müslüman ile peygamberimiz zamanında yaşayan bir müslümanın yaptığı ibadetin

Ahir zmanda yaşayan bir müslüman ile peygamberimiz zamanında yaşayan bir müslümanın yaptığı ibadetin

Reiss
ahir zmanda yaşayan bir müslüman ile peygamberimiz zamanında yaşayan bir müslümanın yaptığı ibadet için verilen mükafat aynımıdır ?peygamberimizin zamanında yaşayan bir müslüman peygamberimizi ve onun mucizesini görüp o hal ile ibadet ediyor biz görmeden ve günahların her yerde olduğu zamanda ibadet yapıyoruz bize bu hal için farklı bir mükafat varmıdır

Okudunuz mu?  Şirk koşmak nedir?

Cevap: Ahir zmanda yaşayan bir müslüman ile peygamberimiz zamanında yaşayan bir müslümanın yaptığı i

Hoca
Görmeden iman edenin mükafatı büyüktür elbette…
onların kendine has faziletleri olduğu gibi bize özel olan durumlarda var.
Allah’tan daha adil kim vardır.

Ebû Hüreyre radıyAllahü anh şöyle anlatıyor:
Peygamber aleyhisselâm kabristana gelip buyurdu:
— Selâm sizlere ey müminler topluluğunun diyarı! Ve biz de,,—Allah dilerse— muhakkak size ulaşacağız. Kardeşlerimizi görmeyi arzu ediyorum.
— Ey Allah’ın Resulü, biz senin kardeşlerin değil miyiz? dediler. Peygamber aleyhisselâm:
— Siz arkadaşlarımsınız. Kardeşlerimiz ise, henüz gelmemiş olanlardır.
Bunun üzerine:
— Ey Allah’ın Resulü, ümmetinden henüz gelmemiş olan kimseyi nasıl bilir ve tanırsın? diye sordular. Peygamber aleyhisselâm:
— Bilmiyor musun ki, siyah atlar arasında yüzleri ve ayakları beyaz olan bir atın sahibi kendi atını bilmez, tanımaz mı? buyurdu.
— Evet, Allah’ın Resulü tanır, dediler. Peygamber aleyhisselâm:
— Çünkü onlar abdest sebebiyle yüzleri, el ve ayakları bembeyaz, parlak olarak gelirler. Ve ben de onları Havzın kenarında beklerim. Dikkat! Bazı kimseler benim Havzıma yaklaştırılmayacaktır. Haydi geliniz! diye çağıracağım. >
— Onlar senden sonra değiştirdiler, denilecektir.
Ben de:
— Yazık onlara! diyeceğim.
(Müslim, Neseî)

Bu kategoride yer alan Gusul Abdesti Alıp Dustan Çıktıntan Sonra Meni Akması Devam Ediyorsa Tekrarmı Almak Gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahir zmanda yaşayan bir müslüman ile peygamberimiz zamanında yaşayan bir müslümanın yaptığı ibadetin Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.