Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:42
missa09
Abone

Hayrettin karaman borsa caiz mi

Hayrettin karaman borsa caiz mi

Kayıtsız Üye
hayrettin karaman borsa caiz mi


Cevap: Hayrettin karaman borsa caiz mi

Hoca
Soru:
Borsa ve hisse senetleri hakkındaki değerlendirmeleriniz nelerdir?

Cevap:
– Borsada hisse senetlerinin alım-satım yoluyla el değiştirmesinde -bu işlem iyi niyetle ve meşru ticaret maksadıyla yapıldığında- şer’i bir mahzur yoktur. Borsa olmadan ve hisse senetleri el değiştirmeden işletmelerin halka açılması, sermayenin tabana yayılması, kâr ve zararda ortaklık esasına göre sermaye toplanması… mümkün olmaz.
– Ticarete, alım-satıma konu olan birden fazla meta ve ekonomik değerin birden fazla pazar ve borsası vardır. Menkul kıymetler borsası da bunlardan biridir. Gelenekteki mesnedi, alınıp satılması caiz olan şeylerin kolayca el değiştirmesini sağlayan pazarlar, panayırlar, çarşılar olabilir.
– Borsalarda cereyan eden hileli ve sun’i işlemleri tamamen ortadan kaldırmak belki de mümkün değildir; çünkü bu sonunda bir vicdan ve ahlak meselesidir; her yer ve zamanda vicdan ve ahlakı zayıf, hırs ve tamahı güçlü insanlar bulunacaktır. Genel olarak düzenin İslama yaklaşması bu gibi fenalıkları asgariye indirecektir. Ayrıca bir takım iktisadi, idari ve hukuki tedbirler de alınabilir. Ancak bu tedbirler piyasaya dengesiz müdahale getirebileceği için ince elenmeli ve sık dokunmalıdır.
H. Karaman

Okudunuz mu?  Telbiye nedir ,nerede ve nasıl okunur?

Cevap: Hayrettin karaman borsa caiz mi

cevatarmutlu
ya bir şey diyecem amacım kavga falan çıkarmak değil.hayrettin haraman yahudi ve hristiyanlarda cennete gidecek diyomuş.
şimdi kaç tane hayrettin karaman var.1 tane varsa bu adamın sözüne ben güvenemem ki.yahudi ve hristiyanlarda cennete girecek diyor.

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim' de adları geçen kaç Peygamber var?

Cevap: Hayrettin karaman borsa caiz mi

sessizlik2500
evet öyle demiştir, bu küfür inançtan döndüğüne dair bir beyanı da duyulmamıştır, o yüzden bu şahısa itibar edilmeyip bundan fetva alınmamalı, ehlisünnet hocalardan istifade edilmelidir


imam
borsa caiz mi sorusuna hayrettin karaman doğru cevap vermiş
Hocanın bazı görüşleri hoşunuza gitmeyebilir ama fetva dogru

Okudunuz mu?  Bakire olmayan biriyle evlenmek

https://youtu.be/ZT1cPKGak4o


borsa caiz mi hayrettin karaman, borsa helal mi hayrettin karaman, Hayrettin karaman

Bu kategoride yer alan Esselatu vesselam aleyku ya rasulellah (selayı yazarmısınız) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayrettin karaman borsa caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.