Anasayfa
5 Kasım 2023, 22:23
missa
Abone

Namazda kasten vacipin terki namazı bozar mı ?

Namazda kasten vacipin terki namazı bozar mı ?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar geçende imam bir beyyine suresi okudu . 3 Üst taraftan 4 alt taraftan hep arkadan ala ala okudu hastaymışta. Sonra namaz bitti . Bizde 15 yaşında çocuğuz dedikki bidaha kılalım sehiv secdesi yaptık dediler . Bende bağırdım sonra ozaman kasten zamm-ı sure okumayalımda sehiv secdesi yapalım diye. Şimdide milleti yanlış mı yönlendirdim diye korkuyorum gerçi bizi ozamanda takmadı kimse . Yardım edin .

Okudunuz mu?  İbn-i Sina ne buldu?

Yorum: Namazda kasten vacipin terki namazı bozar mı ?

muvaffak
Namaz kılındığı zaman imama tabi olduysanız eğer, sorumluluk imamın kendisindedir. İmam hata yaptığına kanaat getirir ve sehiv secdesine giderse siz de gidersiniz. Gitmez ise namazdan sonra imama uygun bir dille hata yaptığını farkedip farketmemediği sorulabilir. İnsanları iyi bir şeye yönlendirmek niyetindeyseniz yumuşak ve uygun bir dille bunu yapmanız gerekir. Kalbiniz rahat değilse namazın kazasını kılabilirsiniz.

Bu kategoride yer alan Vergi Kaçırmak Hırsızlık Gibi El Kesilmesini Mi Gerektirir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda kasten vacipin terki namazı bozar mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.