Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
missa
Abone

Vergi Kaçırmak Hırsızlık Gibi El Kesilmesini Mi Gerektirir?

Vergi Kaçırmak Hırsızlık Gibi El Kesilmesini Mi Gerektirir?

Kayıtsız Üye
Hırsızların ellerinin kesilmesi konusunu biliyorum. Fakat vergi kaçakçıları için de bu dahil mi?

Mesela bir insan, patronun da rızası ile çalıştığı iş yerinde bazen fiş kesmemiş ise, ve devlet yada kanun tarafından yakalanmamış, yalnız bir kişi tarafından görünmüş ama ihbar edilmemiş ise. Bu kişi pişman olup tövbe ettiği halde yinede elleri kesilmeli mi? Yani belirttiğim durumları taşıyan ve tövbe etmiş (ama henüz parayı geri vermemiş) olsa bile.

Okudunuz mu?  Cinler geçmişi bilir mi?

Yorum: Vergi Kaçırmak Hırsızlık Gibi El Kesilmesini Mi Gerektirir?

muvaffak
Had uygulamayı devlet yapar. Devlet dışında had cezalarını uygulayabilecek bir kurum olamaz. Vergi meselesi ise yeni bir mesele olup içtihad edilmesi gereken bir meseledir. El kesmek diye bir olgunun şu an itibariyle yaşadığımız dünyada olmamasından dolayı, bu cezayı uygulayabilecek bir devlet olmamasından dolayı bu meseleyi konuşmak abestir.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz (S.A.V.) 'in fiziksel özellikleri nelerdir ?

kacak calismak

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz neden karın üstü yatmayı yasaklamıştır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vergi Kaçırmak Hırsızlık Gibi El Kesilmesini Mi Gerektirir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.