Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:06
missa07
Abone

Bir Kadın Dışarda Gözlerine Sürme Çekmesi Caiz Mi?

Bir Kadın Dışarda Gözlerine Sürme Çekmesi Caiz Mi?

Kayıtsız Üye
Resulullah (asm) ümmetine ısrarla sürmeyi övmüş ve tavsiye etmiştir

sürmeyi yabancılara göstermek uygun olurmu yoksa sadece evdemi sürme çekmeli?


Yorum: Bir Kadın Dışarda Gözlerine Sürme Çekmesi Caiz Mi?

Omer Faruk
Kadınların güzelliklerini ve cazibelerini artırıcı şekilde süslenip dışarı çıkmaları göz zinasına sebep olur. Dolayısıyla bundan siz de kadın olarak sorumlu olursunuz. Yani erkeğin sizi dikkatle süzüp aklından kötü şeyler geçirmesinden sorumlu olursunuz. Tabii erkeğin de bunu yapmaması gerekir.

Okudunuz mu?  Allah Kimseye Kaldıramacağı Kadar Yük Vermez Sözü Doğrudur

Sürme ise sünnet olmayıp çöl ikliminde gözleri güneşten korumak amaçlıdır. AYnı şekilde soğuk ve karlı iklimlerde de gözlerin kardan etkilenmemesi çin sürme benzeri şeyler kullanılırdı. Tabii bu güneş gözlükleri çıkıncaya kadar olan bir durumdur. O’nun için peygamberimizin her yaptığını sünnet olarak algılamak yanlış.

Bu kategoride yer alan Dünya ile ilgili şiirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir Kadın Dışarda Gözlerine Sürme Çekmesi Caiz Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.