Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Yaratmak kelimesini kullanmak günah mı?

Yaratma Kelimesini Kullanmak

Berat24
Selamin Aleykum Oyunlarda create charatter (karakter haşa yarat) secenegine tiklamak imanimizi tehlikeye sokarmi


Yorum: Yaratma Kelimesini Kullanmak

Tevbe
Aleyküm selam. Bir kimseyi ilahlaştıracak şekilde söylenmeyen kelimeler günaha sokmaz. Allah bizlerin içlerini bilendir.


Yorum: Yaratma Kelimesini Kullanmak

Kayıtsız Üye
Hocam biri Allah hakkında (haşa) kötü bişey dedi. Mesela sinirden. Ve kötü söz söylemeden önce tövbe haşa diyerek başladı. Bu kişi şirk ve ya küfre giriyormu. Ama kötü sözü söylemeden önce haşa dedi ve istemsizce çıktı o kötü kelime. Allah rızası için cevap verin içim gidiyor.hayatım mahvolmuş gibi hissediyorum.

Okudunuz mu?  Veda hutbesinde yer alan öğütlerin günümüz insanları ile karşılaştırması

Yorum: Yaratma Kelimesini Kullanmak

Yaralı Melle
Yaratma kelimesini yoktan var etme şeklinde kullanan şirk koşmuş olur ama icat etme anlamında olursa şirk olmaz.
İphone telefonlara numarayı kaydederken "Kişiyi Yarat" seçeneği ile kaydedebiliyoruz.
Bir istiğfar çekip kerhen de olsa tıklıyoruz bu günah değildir

Okudunuz mu?  71 yaşındaki adamın 17 yaşındaki kızla evlenmesi helal mıdır ?

Kayıtsız Üye
adam namaz kılmaz yaratma kelimesine takılır kılsada takılır oruç tutmaz yaratma kelimesine takılır tutsada takılır vs vs ne kelimeymiş be Allah bize bunu sormuyacak Allah’ın dediklerini yapalım gerisi şeytan işi aldatmaca evet doğru Allah ol dedimi ölü verir yaratır neye takılıyorsunuz böyle bu kelimelerle mi Allahı savunacağız tövbe hasa o bizi yoktan var etti ama biz nelerin peşindeyiz

Okudunuz mu?  Batıl inançların yanlışlığı ile ilgili hikayeler

Kayıtsız Üye
arkadaşım şakasına espiri amaçlı yaratma kelimesini kullandı.Yani Yaratıcının Allah olduğunu biliyor bunda şüphe yokama sana markette bulamassak sana çikolata yaratırım dedi elfazı küfür olurmu?


arifselim
Bu şekilde bir cümle kurmak çok tehlikelidir. Eğer pişirir yapar ve benzeri bir mana kastıyla söylenmişse belki mazur görülebilir ama öyle olsa bile kullanılmaması tavsiye edilir.

Okudunuz mu?  Bebek kırklama

yaratmak kelimesini kullanmak günah mı, yaratmak kelimesini kullanmak, yaratmak kelimesini

Bu kategoride yer alan Doğum yapmış kadın kaç gün sonra ilişkiye girebilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaratmak kelimesini kullanmak günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.