Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:41
sizden94
Abone

Diriltmek kelimesini kullanmak

Diriltmek kelimesini kullanmak

Kırmızı_su
Selamun aleyküm kardeşlerim.Bazen konuşma esnasında mesela ‘Üstünde ki toprağı at dirilt kendini demek’ veya ‘Dirilt kalbini’ demek caiz midir?Böyle cümleler kullanmak şirke sebebiyet verir mi?


Yorum: Diriltmek kelimesini kullanmak

mum
Dirilmek kelimesini ölümden sonra dirilme gibi bir anlam olmadan kullanmak caiz olur ama yine de sakınmanızı öneririz.
Ksaca anlamına bakınız lugatsozluk.org/dirilmek-ne-demektir/

Okudunuz mu?  Ferhat Ve Şirin hikayesi gerçekmi?

Yorum: Diriltmek kelimesini kullanmak

Omer Faruk
Kullanma niyetiniz önemlidir. Diriltmek gibi yaratmak fiili de Türkçe’de çokça tereddüde düşülen kelimelerdir. Oysa bu kelimeleri Allah’ın yaratması ve diriltmesi ile ilgili olmayan pek çok alanda kullanırız: "Sorun yaratıyorsun", "Bu eski makinaları diriltmemiz (ayağa kaldırmamız) lazım" gibi… Bu kelimeler mecazen kullanıldığında hiçbir sakıncası yoktur. Yaratma fiili Kur’an’da aynı zamanda insanlar için de kullanılır ve "yapma" anlamına gelir. (Saffat, 37/96). Karşınızdaki sizi doğru anlıyorsa sırf bir kelime eş anlamlara geldiği için terkedilmez bu dilin anlatım gücünden faydalanmanızı engeller.

Bu kategoride yer alan Nefis terbiyesi hakkında soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diriltmek kelimesini kullanmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.