Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:12
missa01
Abone

Akraba Ziyareti İle İlgili Ayetler

Akraba Ziyareti İle İlgili Ayetler

Kayıtsız Üye
Kurandan Akraba Ziyareti ile ilgili Ayetler


Cevap: Akraba Ziyareti Ile Ilgili Ayetler

Hoca
Akraba bağını sıkı tutma (ziyaretleşme),
Akrabaya sahip çıkma hakkında ayetler

30. Sure (Rûm Suresi), 38. Ayet
Öyle ise akrabaya, yoksula, ve yolcuya hakkını ver. Bu, Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak isteyenler için daha hayırlıdır. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin ehli beyti kimlerdir?

33. Sure (Ahzâb Suresi), 6. Ayet
Peygamber, mü’minlere kendi canlarından daha önce gelir. Onun eşleri de mü’minlerin analarıdır. Aralarında akrabalık bağı olanlar, Allah’ın Kitabına göre, (miras konusunda) birbirleri için (diğer) mü’minlerden ve muhacirlerden daha önceliklidirler. Ancak dostlarınıza bir iyilik yapmanız başka. Bu (hüküm) Kitap’ta yazılıdır.

Okudunuz mu?  İsraf ile ilgili bilgilendirici yazı

47. Sure (Muhammed Suresi), 22. Ayet
Demek, yüz çevirdiğinizde yeryüzünde bozgunculuk çıkaracak ve akrabalık bağlarını koparacaksınız, öyle mi?


Akraba ziyaretini kesmek ile ilgili ayetler

mum
Akraba ziyaretini kesmek ile ilgili ayetler

Siz ey münafıklar işbaşına gelecek olursanız yeryüzünde fesat çıkarmak akrabalık bağlarını parçalamak sizden umulur değil mi? Onlar öyle kimselerdir ki, Allah onları lanetleyip sağır yapmış ve gözlerini de kör etmiştir. (Muhammed: 47/22-23)

Okudunuz mu?  Kolonya orucu bozar mı ?

Fakat yaradılışlarının gereği olan doğal bir anlaşmaya dayanır olmalarına rağmen, Allahla olan bağlantılarını bozup, Allahın sıkı tutulmalarını emrettiği bağları kesen ve yeryüzünde bozgunculuk çıkaran kimselere gelince. İşte Allahın laneti böylelerinedir. Öte dünyada varılacak yerlerin en kötüsü de onlara ayrılmıştır. (Raâd 13/25)

Çünkü Rabbin kendisinden başkasına kulluk etmemenizi ve anaya babaya iyilik etmenizi buyurmuştur. Eğer onlardan biri yahut her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ererse onlara öf bile deme, azarlama onları ve onlara güzel ve iyi söz söyle ikisine karşı da merhamet kanatlarını indir, mütevazi ol veya Rabbim, de: Onlar çocukluğumda beni nasıl büyütüp yetiştirdilerse sen de onlara öylece merhamet et. (İsra: 17/23-24)

Okudunuz mu?  4444 salatı tefriciye okuma zamanı varmıdır?

akraba ziyareti ile ilgili ayetler, Ziyaret ıle iligili ayetler, akraba ziyareti ile ilgili kısa ayetler

Bu kategoride yer alan Dini nikah yapılırken sorulması gereken sorular başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akraba Ziyareti İle İlgili Ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.