Anasayfa
16 Ocak 2022, 22:29
missa01
Abone

Dini nikah yapılırken sorulması gereken sorular

Dini nikah yapılırken sorulması gereken sorular

Kayıtsız Üye
Dini nikahta hangi sorular sorulmaktadır ?

Dini nikah kırılırken kiza yada erkeğe hangi soru sorurki

İmam nikahı kıydıyında damata hangi sorular sorar

Benim bu ay dini nikahim kiyilacak kiyildigi zaman kiza soru sorulur mu sorulursa hangi sorular sorulur


Cevap: Dini nikah yapılırken sorulması gereken sorular

arifselim
Selamun aleykum. Dini nikah için ilk şart erkeğin müslüman olması, kadının ise müslüman, yahudi veya hristiyan olmasıdır. Zaten müslüman olduğu biliniyorsa ne kıza nede erkeğe bir şey sorulmaz ve sormaya gerek yoktur. Bu soru sorulma meselesi nikahı kıyacak kişinin damat ve gelinin müslüman olup olmadıklarını anlayabilecek kadar soru sorasından dolayıdır. Yoksa ne 32 farz denilen bilgiler ile başka bir soru sorulmaz.

Okudunuz mu?  Caminin önemi nedir?

Ayrıca gençlerin öyle önemli ve sevinçli bir günlerinde onları strese sokmak ve tedirgin etmek çok yanlıştır. Bunu zaten imamlar ve hoca efendiler yapmazlar.


Cevap: Dini nikah yapılırken sorulması gereken sorular

Kayıtsız Üye
32 farzı sorar mutlaka ve mutlaka fatiha suresini bilmem gerekiyor bayan erkekten ne kadar altın istediğini hocaya sorarsın hocada erkekten yemin alır erkekte kızda bu bilgileri bilmesine gerek yok benim annem ve babam nikah kıyarken hep annem cevaplamış babam hcbirini cevaplayamamış bilmiyormuş çünkü hoca dönmüş annemden söz almış ölünceye kadar sureleri 32 farzı kocana öğretecekmisin bu yükü üstüne alıyormusun diye yoksa kıymam nikahı dmiş annemde söz vermiş ve nkah kıyılmış ama hala babam öğrenmekte istekli değil annem ölene kadar öğretemezse suç onun emin olmadan kefil olmayın eşinize

Okudunuz mu?  Mekkenin eski adı neydi?

Yorum: Dini nikah yapılırken sorulması gereken sorular

Kayıtsız Üye
Hocam biz erkek arkadaşımla vekalet vererek sahitler esliginde imam nikahi kiydik Fakat bana sormadan nikahi kiyan hoca iliskiye girmeme şartiyla kiyiyorum demis tamam demis kiymislar fakat munasebette bulunduk nikahimiz dusermi hicbir sekilde boşama lafi gecmedi bu sarta dayali nikah dusmusmudur hocaya yeniden nikah kiydirmak istedik durumu anlattik dusmez nikah nikahtir dedi sartlisi sartsizi olmaz dedi acil cevaplarmisiniz kafamiz çok karisik. Saygılar

Okudunuz mu?  Hangi hallerde selam verilmez?

arifselim
Böyle bir şartla nikah kıyılmaz. Nikah kıyıldı mı artık eşler birbirine helaldir. Vekalet vererek nikah olur ama bu nikah asla gizli nikah olmamalıdır. Şahitler ve nikahı kıyan kişi sizi tanıyor olmalıdır.


Kayıtsız Üye
İMAM NİKAHINDA
hoca efendi erkek ve kadına ana adını mı yoksa baba adını mı mı sorar.


arifselim
İmam nikahında yani ‘Dini nikah’ kıyılırken ne anne nede baba isminin söylenme şartı yoktur. Önemli olan nikahı kıyılan kimselerin şahitler tarafından çok açık bir şekilde anında tanınması ve bilinmesidir.

Okudunuz mu?  İbadet etmeyi bıraktım

gy mvç
Bizim imam nikahımız kılınıcak yarın
Ama ikimizde ne sorulur diye hiçbir fikrimiz yok neler sorulur bize bilgi verirmisiniz


Kayıtsız Üye
islamın şartları,namazla alakalı çoğu şeyi soruyor ve bunların hepsini İLMİHAL kitabında bulabilirsiniz… (Kur’an ı Kerim satan mağazalarda İLMİHAL mevcuttur.)


Kayıtsız Üye
Hocam ben erkek arkadaşimla aileden gizli dini nikah yapmak istiyorum. Ailenin ve kimsenin haberi olmadan. Dini nikah kıyılabilir mi?. İliskiye girilirse günah olur mu?

Okudunuz mu?  Karı Koca Arasındaki Sevişme

ACİLSERVİS
Senin dediğin gibi bir nikah şekli yok. Gizli nikah geçerli değil. İlişki en büyük günahlardan zina olur.


Kayıtsız Üye
Kuran kursuna yazılmak neden ayıp olsun ki değerli kardeşim hepimiz aĺlaha şükür müslümanız kutsal kitabımızı öğrenmenin ayıbı günahı olmaz


Kayıtsız Üye
İyi akşamlar Ben 8 yıldır dul yaşayan bir bayanım 4 tane çocuğum var Hepsi iş yapabilecek konumda lar ve aynı şekilde kendini bir dul olan bir beyle 4 yıldır Bir beraberliğin var çok güzel giden bir ilişkimiz var Onu o kadar çok seviyorum ki onu incitmekten hep korkmuşumdur onunla beni aynı derecede sevdiğine çok eminim Ama geçenlerde ben ona bu ilişkimizi güzel ilişkimizi İmam nikahıyla noktalayalım dediğimde bana o hani tekrar o sorumluluğu almaktan korktuğunu söyledi Çünkü eşinin almıştım ona zaman vermek istiyorum ondan ayrılmak istemiyorum. ben bunu ağlayarak Allah’a yalvararak Allah’ım ne olur hani Bunu onun içine koy bu isteği kendisi bana kendi isteğiyle söylesin çünkü ondan ayrılmak istemiyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum ma İmam nikahına yaklaşmıyor benden ayrılmak da istemiyor Ne yapacağımı bilmiyorum Bana bir yol gösterir misiniz yani bunun çok büyük bir günah olduğunu biliyorum ne yapacağımı da bilmiyorum bu günaha fazla da sürdürmek istemiyorum Çünkü öbür dünyada bu güzel ilişkiyi kötü bir şekilde Allah’ın karşısına çıkmak istemiyorum Ben bu nikahı çok istiyorum bunun günahı nedir bunun için ne yapabilirim ayrılmalımıyım ne yapabilirim bana bir yol gösterir misiniz lütfen

Okudunuz mu?  Abdestliyken avret yerine değmek

ACİLSERVİS
Seven kişi sevdiğini ateşe atmaz. Bu anlatıma göre sadece eğlenip yalnızlığını gideriyor.


yenilmez
Selamınaleyküm,
Eylül 2019 tarihinde Türkiye çalışmaya gelen, eşi 7 yıl önce vefat etmiş ve 3 yetişkin kızı olan Özbekistan vatandaşı bir bayanla bir tanıdık aile vasıtasıyla tanışarak, Aralık 2019 tarihinde imam nikahı yaptım. Ben 58 yaş, o ise 56 yaşında. Kendisi vakit namazlarını hiç kaçırmaz kılardı. Kendi şirketim olduğundan onu çalıştırmadım. Önceleri iyi anlaşıyorduk, ben kendisine ve ülkesindeki çocuklarına maddi ve manevi her türlü yardımcı oluyordum. 27 Haziran’a kadar olan evliliğimizde, bazı kıskançlıkları ve huzursuzlukları yüzünden defalarca ayrılma noktasına gelen kavgalarımız oldu. Bu kavgalar sırasında bizi tanıştıran aile yanında bir seferinde 2 sefer boşanacağımı söyledim. Daha sonra bir süre daha beraberliğimiz devam etti. Daha sonra bütün yaptığım iyilikler karşın bu kavgalar yine oldu ve 27 Haziranda kendisi bana yine bağırarak konuşunca ona yanımdan gitmesini söyledim. O da bir bayan arkadaşından yatılı yaşlı bakıcı işi bulma yardımı istedi ve daha sonra onun verdiği Adapazarı’ndaki adrese Otobüse bindirerek gönderdim. Şu anda yatılı olarak 89 yaşında yaşlı anneye bakıyor.
Bir hafta sonra ise kendisine cep telefonundan sesli mesaj atarak "Benim böyle bir evlilik devam ettiremeyeceğimi, islama göre ve inancıma göre başka bir evde yatılı yaşlı bakan bir insanı kabul edemeyeceğimi bu yüzden SENİ BOŞUYORUM" olarak sesli mesaj gönderdim.
Bu durumda boşanmış oluyormuyuz?
Kendisi pişman olduğunu söyliyerek ve boşanmanın tam olmadığını söylüyor.
Ayrıca Mehiri de kendisine verilmedi.
Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim

Okudunuz mu?  Bir kimse birini sever ve bunu kimseye söylemeden kalbinde saklar ve bu halde ölürse şehitlik mertebesine erer

imam nikahında sorulan sorular, imam nikahın da sorulan sorular, dini nikahta sorulan sorular

Bu kategoride yer alan Namazda kıraat nasıl olmalı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini nikah yapılırken sorulması gereken sorular Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.