Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:17
missa93
Abone

Hz. Peygamber Hangi İsimleri Değiştirdi?

Hz. Peygamber Hangi İsimleri Değiştirdi?

Kayıtsız Üye
Hz. Peygamber Hangi İsimleri Değiştirdi?


Cevap: Hz. Peygamber Hangi İsimleri Değiştirdi?

Hoca
Peygamberimiz Hz. Muhammediin değiştirdiği isimler

Peygamberimizin (s.a.v) Değiştirdiği Bazı İsimler ve sebepleri

—-Peygamberimiz hanımlarından ikisinin ilk isimlerini değiştirmiştir. Biri Cüveyriye, diğeri Zeynep binti Cahş annemizdir. Her ikisinin ilk isimleri "Berre" idi. ayrıca üvey kızının adı da "Berre" iken onu "Zeynep" olarak değiştirmiştir. Berre manası temizleyicidir. Ancak " O kendi nefsini temizler" diyerek kibir ve gurura sebep olmaması için değiştirmiştir. Zeynep, mücehverler değerli taşlar anlamındadır.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin soy şeceresi

—-Hazn" (hüzünlü, kederli) ismini, "Sehl" (kolaylık, iyilik) ile.

—-Hz.Ömer’in kızının adı da isyancı anlamında "Âsiye" idi, Allah Resulü onu (asi isyan eden sad ile yazıldığında. Ancak sin ile yazılırsa hastabakıcı olur) "Cemile" ile,

—-Çorak arazi olduğu için, Afira" (otsuz, çorak) ismini, ,"Hadıra" (yeşillik, çimen) ile,

Okudunuz mu?  Müslümanın Ölüm Anı

—-Peygamber Efendimiz, Yesar (kolaylık, bolluk), Rebah (menfaat, fayda), Eflah (kurtuluş, kurtuluşa eren), Necih (dileğine kavuşan) adlarının verilmesinide yasaklamıştır. Bu yasak bu isimlerin kötü hitaplara maruz kalmaması içindir.

—-Şihab’ı (Şahap, alev, ateş parçası) Hişam ile,

—-Asram, Âsi, Aziz, Atele (şiddet, sertlik), Şeytan, Hakem, Gurâb (karga) Habbâb, isimlerini değiştirdi.

Okudunuz mu?  İslamda idam cezası var mı?

—-Harb’i (savaş) Silm (barış) ile,

—-Muzdaci’ı (yatan) Münbais (kalkan) ile,

—-Peygamberimiz, bir yılan ismi olduğu için "Hubab" ismini, ateşten bir yalının ismi olduğu için, "Şihab" ismini, Allah’a mahsus olduğu için "Aziz" ismini değiştirmiştir.
Yazar : Risale Forum

Bu kategoride yer alan Büyük günahlar işleyip tevbe etmeden ölen müslümanın ahiretteki durumu nasıl olur ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Peygamber Hangi İsimleri Değiştirdi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.