Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
missa
Abone

İslamda idam cezası var mı?

İslamda idam cezası var mı?

Kayıtsız Üye
İslamda idam cezası var mı? Dinimizde hangi cezaların cezası ölümdür? konu hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: İslamda idam cezası var mı?

Katade
Dinimiz kurallara göre farklı yöntemlerle de olsa ölüm cezası vardır.örneğin bazı mezheplerde namaz kılmayanın cezası idamdır.ama namazla ilgili cezanın uygulanması öyle sanıldığı kadar yaygın ve kolay değildir.

Okudunuz mu?  Akraba evliliğinin sakıncaları ile ilgili özlü sözler

Cevap: İslamda idam cezası var mı?

Kayıtsız Üye
merhaba. Kuran da zina eden biri idam edilir mi?


Cevap: İslamda idam cezası var mı?

arifselim
Merhaba kardeşim. İdam cezaları İslam dininde vardır. Bu cezaları İslam devleti uygulayabilir bir şahıs bu cezaları uygulayabilme hakkına sahip değildir. Zina cezasının uygulanabilmesi için ya itiraf edilmesi gerekir veya 4 şahit gözleri ile zinayı görmeleri gerekir buda nerdeyse mümkün değildir. Daha başka uygulanabilmesi için ağır şartları vardır.

Okudunuz mu?  İş yerinde sürekli yumurta buluyoruz

Kayıtsız Üye
Recm için konuşuluyorsa Qur’an’da geçmez. Recm edilenlerin olduğu rivayetlerde gelmektedir. 4 şahit mi görmüş bunları?. Qur’an’da recm yoktur. Qur’an’da suçsuz bir insanın ölümüne sebep olana kısas, yani devlet eli ile katledilmesi geçerlidir.


imam
< Qur’an’da recm yoktur. >
Siz fitnecisiniz.. evet Kuranda recm yoktur lakin Kuran Peygambere uyun diye emreder ve Hem Peygamberimiz hem de dört raşid halifesi zina ettikleri kesinleşen evli kadın ve erkeği recm etmişlerdir.

Okudunuz mu?  İmam Şafi kendi kitaplarında, İmam Azam Ebu Hanife için uğursuz demiş midir?

Kayıtsız Üye
şeriatın doğru bir şey olduğunu biliyorum ama şeriat diyincede aklıma el kesme gibi şeyler geliyor bu neden olur bide küfür olurmu bu davranış lütfen cevaplayın çok kötü durumdayım 🙁


bbgbbg
Kardeşim Kur’an da yazan herşey şeriattır yani evet hırsızlığa el kesme cezası vardır.Şeriat diyince aklına teslimiyet gelsin.Allah’ın(azze ve celle) buyruklarıyla yaşamaktan daha güzel ne olabilir ki ? Cezalara kafan takılmasın,onun yerine suçlaları işlememeyi kafaya takmanı öneririm.
Şeriat diyince aklına el kesme gelmesi küfür olmaz çünkü dediğim gibi hırsızlıkta bu ceza var zaten.Ama el kesme falan aklına gelip şeriatten uzaklaşma,soğuma gibi şeyler şeytan vesvesesidir.Dikkat edin böyle şeylere.

Okudunuz mu?  Biri Hakkını helal etmiyorsa ne yapmalıyız ?

Kayıtsız Üye
Şeriat nedir bilmeyen müslüman kardeşlerim
Alın bir diyanet islam ilmihalini okuyun öğrenin
Şeriat fıkıh ve ilmihal eş anlamlıdırlar
İmam


Kayıtsız Üye
Kardeşim bir hırsızlık suçunda kişinin elinin kesilmesi için bir takım maddeler var. Mesela çikolata çaldığı için adamın elini kesmezler. 100 TL çaldığı için de kesmezler çünkü o parayı karşılayabilir bir şekilde. Ev falan soyar ne bileyim kuyumcuyu kundaklar vs.(İhtiyacı olmadan zevkine yapanlar için geçerli.) Ve el kesme olayı olduğunda hırsızlığa cüret bile eden olmaz. Caydırıcı bir kuraldır çünkü.

Okudunuz mu?  Deri giymek caiz mi?

islamda idam cezasi varmi, şeriatta idamın yeri, islamda idam varmıdır

Bu kategoride yer alan Bir çocuğun anne ve babasına karşı sorumlulukları ve görevleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda idam cezası var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.