Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

İslamda zina cezası nedir

İslamda zina cezası nedir

Kayıtsız Üye
İslamda zina cezası nedir zinanın islamda cezası hakkında bilgi verir misiniz ? Dinimizde zinanın cezası hakkında bilgi verir misiniz ?


Cevap: islamda zina cezası nedir

mumine

Zina bütün semavî dinlerde haram kılınmış ve çok kötü bir fiil olarak kabul edilmiştir. İslâm’da zina büyük günahlardan olup, ırz, namus ve neseplere yönelik olduğu için, cezası da hadlerin en şiddetlisidir.
Zinanın cezası, fiili işleyenin evli veya bekâr oluşuna, İslâmî emir ve yasaklarla yükümlü bulunup bulunmamasına göre kısımlara ayrılır. Dayak, taşla öldürme, sürgün ve İslâm devleti’nin koyacağı ta’zir cezası bunlar arasındadır.
Yüz Değnek Cezası
Bekâr erkekle bekâr kadının zina etmesi halinde, ceza her birine yüz değnek vurulmasıdır. Allah Teâlâ şöyle buyurur: "Zina eden kadın ve erkekten her birine yüz değnek vurun" (en-Nûr, 34/2).

Resulullah (s.a.s) şöyle buyurmuştur: "Zinanın hükmünü benden öğrenin. Allah o kadınlara bir çıkar yol gösterdi. Bekârla bekâr zina ederse yüz değnek ve bir yıl sürgün; evli ile evliye yüz değnek ve recm vardır" (İbn Mâce, Hudûd, 7; Müslim, Hudûd, 12).
Ancak bu uygulama Nûr Suresi’nin inmesinden önceye aittir. Bu sure inince bekârlar için yalnız değnek, evli olanlar için sünnetle recm cezası belirlenmiştir (es-Serahsî, el-Mebsût, Beyrut 1398/ 1978, IX, 36 vd.).

Recm Cezası
Hz. Peygamber’in evli olarak zina edene recm cezası uyguladığı, tevatüre ulaşan hadislerle sabittir. Temelde kıyasa göre evlilere de yüz değnek (celde) cezası uygulanması gerekirken, bu konudaki hadislerle amel edilerek recm cezası öngörülmüştür.

(zinayı yapan kadın veya erkek durumu değiştirmez)

Okudunuz mu?  Mevlevilik zikirleri

Cevap: islamda zina cezası nedir

Darusselam
islamda zina cezası nedir

Ahirette Allah, kullarının durumunu göz önünde bulundurarak, mutlak adaletiyle muamele edecektir. Tam tövbe edip de kendisine recm cezası uygulan kimseninn bağışlanacağı ve ahirette ayrı bir ceza almayacağı umulur. Kendisine recm cezası uygulanmayan kimse de yine rahmetten uzak değildir. Allah onu dilerse bağışlayabilir. Bu kimsede tövbe edip kendi halini düzeltse onunda affedileceği umulur. Ama bu gibi günahlarda kul hakkıda söz konusu olduğu için tecavüz vb. vakalarda kendisine tecavüz edilen kimse bu hakkını alır.
İslâm hukukunda ve bütün fıkıh kitaplarında «hudud» yani hadler, cezalar mühim bir yer işgal etmektedir. Esas itibarıyla kaynağını Kur’ân ve hadislerden alan bu hükümlerin en mühim hususiyeti, fertleri ve milleti korumak, ahlâkî çöküntüye sürükleyen felâketlere set çekmek, namus ve iffeti muhafaza etmek, fertlere hak ve hukuk mefhumunu yerleştirmek, sulh ve sükûnu te’sis etmektir. Başkalarına ibret olması ve caydırıcılığı da diğer bir hikmetidir.
Zina suçuna verilecek cezalar hakkında Nur Sûresinin ilk âyetlerinde açık bir şekilde izahlar mevcuttur:
Zina cezasının tatbik edilmesi için, bu suçun kesin olarak aydınlığa çıkması ve tesbit edilmesi şartı başta gelmektedir. Bu da üç şekilde mümkün olur:
a) Dört âdil erkeğin zina fiilini kesin olarak gördüklerine dair şahitlik etmeleri,
b) Suçu işleyen kimsenin itirafı,
c) Suçlu kadınsa hamile kalması. Bu üç husus ile suç tespit edilmediği müddetçe cezası tatbik edilmez.

Asr-ı aaadet’te Kur’ân’ın bu emri mü’min kalb ve ruhlara öylesine yerleşmişti ki; hiç şahide, ispata kalmadan, şeytana ve nefsine uyup da bir anlık hissiyatına kapılan bazı kimseler, bu suçu işledikleri zaman bizzat gelip Peygamberimize (asm) itiraf etmişler, kendilerine Kur’ân’da emredildiği şekilde cezanın uygulanmasını istemişlerdir.
Meselâ Maiz el-Eslemî adında birisi Peygamberimizin (asm) huzuruna gelerek zina yaptığını itiraf etti, Peygamberimiz (asm) yüzünü çevirerek dinlemek istemedi. Maiz ikinci, üçüncü ve dördüncü defa aynı şeyi tekrar etti. Peygamberimiz (asm) yine dinlemek istemedi. Nihayet dördüncüsünde, «Sende delilik var mı?» dedi ve «Hayır!..» cevabını aldı. «Sarhoş musun yoksa?»sorusu üzerine bir zat kalkarak ağzını kokladı. Sarhoşluğa dair bir belirti bulunmadı. Bundan sonra Peygamberimiz (asm) «Belki yalnız öptün, lâf attın veya sadece baktın.» dedi. Maiz «Hayır!..» diye devam etti. «Evli misin?»sorusuna da «Evet!..» deyince, Peygamberimiz (asm) recmedilmesini emretti ve recmedildi. Tövbesinin kabul edilip edilmemesi hususunda da Hz. Peygamber (asm) şöyle buyurdu:
Âyet-i kerimede ifâde buyurulduğu gibi, zina suçuna terettüp edecek ceza iki şekilde mütalâa edilmektedir: Birisi, yüz sopa, diğeri de recim (öldürmek).Bu çirkin suçu işleyen kimse, erkek veya kadın, bir defa olsun hiç evlenmemiş olmalıdır. Bunlara suç tesbit edilip hüküm verildikten sonra yüz sopa cezası tatbik edilir.
Bu hükme bir esas teşkil eden hadis-i şerifi Hz. Ubeyde bin Sâmit rivayet eder. Hadis şu mealdedir:
Fıkıh kaynaklarında bu sopanın durumu ve vuruş şekli hususunda bir ölçü verilir:
Sopa parmak kalınlığında olmalı, yüze ve başa vurulmamalı, cezayı tatbik eden kimse sopayı omuzunun hizasından yukarı kaldırmamalı ve çıplak bedene vurmamalıdır.4
Âyet-i kerimede geçen, «Müminlerden bir topluluk onların cezasına şahit olsun» ifâdesindeki hikmetleri de asrımız müfessirlerinden merhum Elmalılı şöyle belirtir:
Dipnotlar:

Okudunuz mu?  Gedik koyun adak olur mu ?

1. Nur Sûresi, 2.
2. et-Tâc, 3/25; Müslim, Hudûd: 24.
3. Müslim, Hudûd: 12.
4. Dört Mezhebin Fıkıh Kitabı, VII/105.
5. Hak Dini Kur’ân Dili, V/3473 – 3474.

(bk. Mehmed PAKSU, Helal-Haram)


Cevap: islamda zina cezası nedir

Kayıtsız Üye
Zina yapan kişi nasıl tövbe etmeli

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin ve sahabenin cinler hakkında soruları konuştukları cevapları

Şema
Zina eden gusül almalı 2 rekat tövbe namazı kılmalı ve bir daha zina etmeyeceğine söz vermelidir


Kayıtsız Üye
Salam aleykum .sorum boyledir .xais edirem cevaplandirin..karimin mene evlilikden önce ihanet etdiyini oyrendim ..bunun cezasi ne ve ne etmeliyim islami kaydalara gore

Okudunuz mu?  Sahabe kadın isimleri ve anlamları

Şema
< karimin mene evlilikden önce ihanet etdiyini oyrendim >
İki yol takip edersiniz.
Güveniyor ve seviyorsanız, affedip evliliğe devam edersiniz.
Yok artık sevmiyor ve güvenmiyorsanız ayrılın


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Eşimle nişanımızın olduğu gün imam nikahımızda kıyıldı ama düğünümüz 3 ay sonra oldu. Nişanlılık döneminde ( imam nikahımız var iken) cinsel birleşme yaşadık bu günahmıdır lütfenn lütfenn cevap verebilirmisiniz :'(

Okudunuz mu?  Ebced hevvez hutti kelemen se'fes kereşet dazuğilen

@hmet
< imam nikahımız var iken cinsel birleşme yaşadık bu günahmıdır >
Hayır o sizin eşinizdi. Adı nişanlı olabilir ama dinde nikah kıyıldıktan sonra o sizin eşiniz ve helalinizdir.
Yani günaha girmediniz.


Kayıtsız Üye
1. Sorum Bekar bir erkeğin evli bayanla iliskisi durumunda bekar erkegin cezasi recm midir yuz degnekmi erkek bekar bayan evli 2.sorum ise evli bir erkeğin bekar bayanla zina etmesi erkegin cezasi recmedilmekmidir

Okudunuz mu?  Resmi nikah bitince imam nikahıda biter mi?

arifselim
İslam dininde zinanın cezası recimdir. Ama bu öyle bir sözü söylemek gibi basit bir şey değildir. Cezanın tahakkuk edebilmesi için çok ağrı şartları vardır.


Kayıtsız Üye
Selam ben eşimle 4senedir evliyəm 2cocuq var.amma ımam nikahimiz yok kuranda bu gunahmidir.devlet nikahimız var sadece


arifselim
Selamun aleykum kardeşim.

Devlet nikahı aynen dini nikah gibi geçerli olur diyen alimlerimiz vardır. Ama en doğrusunu birde dini nikah kıymaktır. Böyle aklınızda hiç bir şüphe kalmamış olur.


Kayıtsız Üye
günahların en büyüklerinden biride zinadır


Kayıtsız Üye
eşimin evlenmeden önce tecavüze uğradığını öğrendim İslami şartlara göre ne yapmalıyım (bunu yapanda öğrendim)

Okudunuz mu?  Kart kullanmak caiz mi ?

arifselim
Artık evlenmişsiniz ve dini açıdan sana eşine veya nikahınıza bir zararı yoktur. Eğer resmi yoldan eşinde isterse davacı olabilirsiniz. Yoksa bunu nikaha bir engel olarak görmemelisiniz.


Kayıtsız Üye
bençe zina yapan kadın erkek çaydırıcı ve katı olmalı böyle olursa kimse çesaret edemezfark etmez ipredi alem için meydanda asılması lazım ozamanda yapsınlarda göreyim çezalar


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar, konu mühim iyi okuyun ona göre yardımcı olun.

Şimdi benim bir yeğenim var, 83 doğumlu yeğenim evli ama evveliyatından beri zina yapar kendisi, dolu cinsel partneri var 3 sene önce evlendi ama bu konuda hız kesmedi, gün aşırı cinsel partnerlerine gider sayısız cinsellik yaşar.

Şimdi yeğenime diyorumki bak abi bunu yapma cehenneme gider ağır ceza ödersin, cennete gidersen şayet oradada güzel yaşamazsın.

Yeğenim bana sen cinsellik yaşama git cennete 2 huriyle takıl.

Yok öyle bir şey Kuranda yazmıyor hem bu dünyada hemde cennette yapacam diyor, özetle sen eziksin diyor.

Şimdi benim kafa patates oldu karıştı.

Okudunuz mu?  Çocuğa Ebubekir ismi koymak

Ben buradan bana Kuranda geçen, yapılmış zinada dünyadaki sopa kırbaç değilde, ahiret yolcusu olduğunda Allah tarafından çekeceği cezaları yazarmısınız, ve cennete giderse orada nelerden mahrum kalacak bunlarında ayet olarak yazarmısınız, lütfen hadis olmasın Kuranda yazan gerçek ayet olsun.

Eğer Kuranda yazmıyorsa yeğenimin dediği gibi ben boşa 30 yaşıma kadar cinsellik yaşayacak partner bulmamışım sayarım.

Teşekkürler…


arifselim
Sen o kişiye nasihat edebilir ve sakındırabilirsin. Ayrıca ona dua edebilirsin. Eğer seni harama ve çeşitli günahlara teşvik ediyor, aklını karıştırıyor yada etkileniyorsan ondan uzak durman gerekir.
Zina en büyük günahlardandır. Dünyada dinen cezası olduğu gibi ahiretteki cezası da cehennemdir. Cehennem ateşinden daha şiddetli bir azap yoktur ki bunun tarifi olabilsin. Elbette tövbe eden pişman olan ve asla bir daha o harama dönemeyen kullarını Allah bağışlar.

Kuranı kerim sadece zinayı yasak etmemiştir aynı zamanda zinaya götüren her türlü yolu da yasaklamıştır:
Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur. İsra suresi 32

Okudunuz mu?  Dişlerdeki sigara lekeleri gusle engel midir?

Kayıtsız Üye
Yanlış düşünüyorsun. Zina çok büyük günahtır. Hem bu dünyada hem de ahirette büyük cezalar çekersiniz. Size kısa süreli mutluluk verebilir ama sizden çok büyük şeyler alır. Başınız sıkıntıdan kurtulmaz. İşiniz kötü gider, aile sorunları ortaya çıkar. Eden bulur diye bir söz vardır. O kişinin çoluk çocuğuda belalara düşebilir.

Eden bulur!


zorunluyolcu7
Arkadaşlar sağolun ama aradığım cevap gelmemiş günah olduğunu biliyorum, günah konusunda bu dünyayı takan insan bir elin parmağını geçmez zaten bu dünyada verilen ceza komyor kimseye kayda değer bir vebali yok, ben ölümden sonrasını soruyorum.

Benim için hesap gününden sonrası önemli bunu kuranda yazan ayetler varsa paylaşın lütfen.


arifselim
Bir azap, tehdit ve günahın cezası olarak cehennem yetmez mi? Cehennemin şiddetini ve korkunçluğunu gerçekten anlayabilseydik geceleri uyku bile uyuyamazdık, dağlara çıkar aklımızı kaybederdik. Zina günahının cezası cehennem ateşinde yanmaktır ve bu en korkunç bir azaptır.

Okudunuz mu?  Hac ibadetini bozan şeyler nelerdir?

Kuranı kerimde:
Zina’ya yaklaşmayın. Zira o, tam bir iğrençliktir, pek kötü bir yöneliştir."İsra 32.

Yine onlar ki, Allah ile beraber (tuttukları) başka bir tanrıya yalvarmazlar, Allah’ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar ve zina etmezler. Bunları yapan, günahı(nın cezasını) bulur. Furkân 68

Hadisi şerifte:
Zinâkâr, (kâmil bir) mü’min olarak zinâ etmez; hırsız, (kâmil bir) mü’min olarak çalmaz; içki içen, (kâmil bir) mü’min olarak içki içmez. Kişi bunları yaptıktan sonra tevbe kapısı hâlâ ona açıktır. (Buhârî, Hudûd, 20)


zinanın cezası, zinanın günahı, zina cezası

Bu kategoride yer alan Doğum yapmış kadın kaç gün sonra ilişkiye girebilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda zina cezası nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.