Anasayfa
24 Haziran 2022, 19:10
sizden7
Abone

Namaz kılmayana neden idam cezası var

Namaz kılmayana neden idam cezası var

yuwayva
Hocam selamun aleykum benim bir sorum olcakti . Şimdi şeriat = din olduguna gore şeriatla yonetilen ulkelerde namaz kilmadigi için idam cezasi var , ancak Allah dileyen inkar etsin dileyen sukretsin demiyormuydu burda bir gariplik yokmu?


Yorum: Namaz kılmayana neden idam cezası var

Molla_Efdal
Namaz kılmayanlar hakkında mezhepler şu hükümleri beyan etmişlerdir:

Okudunuz mu?  Tövbe ettiğimiz günahların kefareti olarak dünyada bela gelir mi?

Hanbeliler: Namazın Müslümanı kafirden ayıran fark olarak gören Hanbeliler namazın terk edilmesi durumunda küfür saymışlardır.

Şafii ve Malikiler: Kişi namazı terk etmekle küfre girmez diyen Şafi ve Maliki uleması ibret için idam edilebilceğini söylemişlerdir.

Hanefiler: En insaflı davranan mezhep Hanefi mezhebidir. Hanefi mezhebine göre kişi namaz kılması için kan çıkasıya kadar dövülüp hapse atılabilir.

Okudunuz mu?  Kısmetin açılması için dua

ANCAK…

Bu cezalar tazir cezası olup göz korkutmak içindir. Hiçbir zaman uygulamaya girmemiştir.


Yorum: Namaz kılmayana neden idam cezası var

Kayıtsız Üye
Korkudan adam namaza başladı diyelim.bu adamın kıldığı namaza riya karışmaz mı diye insanın aklına soru geliyor.ne dersiniz.


Yorum: Namaz kılmayana neden idam cezası var

hayırlısı23
Peki İslam’da neden göz korkutmak var o zaman? Herkes hür değil midir nasıl yaşayacağına dair.. Ayrıca kaynak gösterirmisiniz bu yazdıklarınız için molla kardeş? Siz böyle şeyler yazınca dinimiz ne kadar acımasız diye düşünüyorum bazen, ya çok sert uslubunuz var yazarken ya da ben tam anlamıyorum. İslam merhamet dini sevgi dini diyoruz demi hep. Elhamdülillah ben de Müslümanım ama bu tür şeyleri okuyunca gerçekten kafam karışıyor, namaz kılmayan biri neden dövülsün, neden kan akıncaya kadar hapse atılsın? Hiç mantıklı gelmiyor bana.. Peygamber efendimiz namaz kılmayanlara böyle bir ceza uygulamış mı, bununla ilgili ayet ya da hadis var mı?? Teşekkür ediyorum. Lütfen açıklayınız.

Okudunuz mu?  Şüpheli veya haram yemek yediğimizde 40 gün duamız kabul olmazmı ?

@hmet
< Herkes hür değil midir nasıl yaşayacağına dair. >
Hiç kimse hür değil herkes Allahın kuludur
< dinimiz ne kadar acımasız diye düşünüyorum >
Acımasız olan insanların Rabbine iman etmeyip amel etmemesidir.
< namaz kılmayan biri neden dövülsün, neden kan akıncaya kadar hapse atılsın? Hiç mantıklı gelmiyor ban >
Yok hiç bir şey denmesin sonra cehenneme atılsın bu daha mı iyi

Okudunuz mu?  Evi Basan Karıncalara Ne Yapmalıyız

Molla_Efdal
Burada bir acımasızlık nerede var anlamadım? Senin evvela bazı kaideleri bilmen lazım. Kelime-i şahedet getirip ben Müslümanım diyen herkes İslam’ın emirlerine teslim olmuştur.


yusu’f
BAKARA-256 için 40 meâl bulundu. Tefhim-ul Kuran (2/BAKARA-256: Dinde zorlama (ve baskı) yoktur. Gerçek şu ki, doğruluk (rüşd) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allah’a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir.) / Ümit Şimşek (2/BAKARA-256: Dinde zorlama yoktur; artık doğru ile eğri birbirinden ayrılmıştır. Artık kim tâğutu reddedip Allah’a iman ederse, kopmaz ve kırılmaz, sapasağlam bir kulpa yapışmış olur. Allah ise herşeyi işiten, herşeyi bilendir.)

Bu kategoride yer alan Birine yanlış fetva vermek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılmayana neden idam cezası var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.