Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:36
sizden7
Abone

Birine yanlış fetva vermek

Birine yanlış fetva vermek

Nicksiz
Selamün Aleyküm arkadaşlar.

Öncelikle başlık silmeyle yetkili arkadaşlara sesleniyorum daha önceden açmıştım sizin başka sitelerinizde de sormuştum silmişsiniz ama sitede aratıp bu şekilde bir soru bulamadım.

Ben daha önceden çok güvendiğim bir arkadaşımdan "Allahtan başkasından yardım istenebilir küfür değildir" diye bir fetva almıştım. Sonra bu fetvayı o arkadaşa çok güvendiğimden 2-3 kişiye söyledim. Sonradan Allahtan başkasından yardım istemenin kafirlik olacağını öğrendim. Ve şimdi o fetvayı verdiğim kişilere ulaşma imkanım neredeyse yok gibi. Bu durumda bana günah var mıdır?

Okudunuz mu?  Burun Ameliyatı olmak caizmidir ?

Yorum: Birine yanlış fetva vermek

google
Kitap ve sünnette kaynağı olmayan bilgilere dikkat etmek gerekir. İtikat konusunda eş’ari, maturidi ve selefilik hak olanıdır.
Fıkıh konusunda 4 mezhep. bunların dışındakiler hepsi bidat dolu

kardeşimiz sen tövbe etmişsin ve kişileri bulamıyorsun başka da yapacağın bir şey yok

Okudunuz mu?  Evrime inanmak şirk midir?

Yorum: Birine yanlış fetva vermek

Sukunet
"Fıkıh Konusunda 4 mezhep bunun dışındakiler bidat dolu" sözü yanlıştır. Evet fıkıhta kendisine tabi olunan 4 mezhep müslümanlar için adeta bir ittifak halinde olabilir ama diğer mezhepleri "bidat" şeklinde tesmiye etmek ehli sünnetin usulü değildir. Zira az çok herkes bilirki 4 mezhepten öncede başka mezhepler vardı her ne kadar şuanda devamı bulunmasada. Kısacası bidat demek doğru değil vesselam.

Okudunuz mu?  Parfüm kullanmak oruca ve namaza engel midir

Yanlış fetva

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alırken geğirmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birine yanlış fetva vermek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.