Anasayfa
4 Mart 2023, 4:50
sizden6
Abone

Burun Ameliyatı olmak caizmidir ?

Burun ameliyatı caizmidir ?

Kayıtsız Üye
merhaba benim bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim

geçtiğimiz salı günü burnumdan ameliyat oldum benim sorumda bununla ilgili… benim burnum çok çirkindi büyük bir kemer vardı ve uzundu küçüklüğümden beri alay konusu bile olmuştu 🙁 ve git gide sağlık problemide yaşatmaya baladı geceleri bir erkek gibi horluyor ağzım açık uyuyordum şuan 23 yaşındayım bayanım ve sağ burun değiliğim tıkalıydı doktora gittim ve burnumdan şikayetim olduğunu söledim. et aldılar ve kemiği kırıp yeni bir görünüm verdiler ben hiç bir şekilde bunum şöle böle olsun demedim… şimdi bu benim yaptığım bir günah mıdır? okuduğum bazı sitelerde estetik ameliyat ve vücuttaki değişiklikler önemli bir kusur ve arızayı gidermek niyeti ile değil de, güzelleşme kasdıyla yapılırsa haram olur; bir zararı ve çirkinliği gidermek niyetiyle normal hale getirmek için yapılırsa caiz olur diyor doğrumudur acaba:(

Okudunuz mu?  Din ve İman ile ilgili Şüpheler?

Cevap: burun ameliyatı caizmidir ?

arifselim
Merhaba. Geçmiş olsun. Vücutta bir tedavi amacı olmadığı sürece bir estetik ameliyat yapmak caiz değildir, haramdır. Ancak senin anlattığın gibi ise bu ameliyatı yapman caiz olur. Bu durumlarda doktorun kararına bakılır. Eğer doktor sağlığın için bu gereklidir derse burunda değişiklik olsa bile yaptırılması caiz olur. Aksi takdirde bu haramdır.

Okudunuz mu?  Efendimiz (a. s. v. ) hadis kitapları ile ilgili hadis'in sıhati nedir?

Burun Ameliyatı olmak caizmidir ?

İnanc
SelamunAleykum

Burnum kemerli ve sünizit’de var

Burnum nadiren’de olsa burnumu temizleme esnasında kanıyor

Bu durum beni bazen zorluyor namaz ve abdest yönünden

doktora gittim daha doğrusu birden fazla doktora gittim bana dedikleri şey ameliyat

yaşımın 18’e gelmesi lazımmış ameliyat olabilmem için..

Okudunuz mu?  Birini şikayet etmek gıybet midir?

Şimdi burun estiği olmak benim bildiğim dinimizce uygun değil

Benim ameliyat olmam caizmidir?


Cevap: Burun Ameliyatı olmak caizmidir ?

tekturk
sadece estetik için yapilacaksa caiz degildir , ama bir rahatsizlik için ameliyat yapilacaksa onda sorun yoktur.


yskk
Solunum yollarını düzeltmek için yapılan girişimler de sorun yok , ancak sadece estetik amaçlı olanlar uygun görülmüyor.Diğer estetik operasyonlar da ise niye yapıldığına göre durum değişmekte.

Okudunuz mu?  Etek Kılları 40 günü geçmişse fakat altına su geliyorsa gusül kabul olurmu ?

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm. Hocam çocukluğumdan beri burnumla dalga geçen çok kişi oldu çünkü çok büyük tıpkı zenci burnu gibi. İnsan içinde çok utanır oldum, çok aklıma takıyorum. Bu burundan şimdi kurtulamazsam ilerde daha büyük sorunlar yaratacağını biliyorum psikolojik olarak. Böyle kendime sürekli işkence ederek/kendimden utanarak yaşamak mı iyi yoksa estetik olmak mı ? Lütfen bana caiz olduğunu söyleyin bu durumda. Normal bir burnum olsaydı ben de yaptırmazdım asla ama durum ortada… "Kısa ve net" bir cevap bekliyorum, Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Tefsir Kitabı tavsiye edin bana dili sade olsun

arifselim
Aleykum selam. Allah’ın yaratmış olduğu bir vücutta değiklik yaptırmak ancak tedavi amaçlı olursa caiz olur. Bunun dışında hiç bir estetik müdahaleye dinimiz izin vermez. Diyanetin de günümüz alimlerinin de fetvası ve görüşü bu yöndedir.

Bu kategoride yer alan Namazın ahiretteki cezası ne kadar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Burun Ameliyatı olmak caizmidir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.