Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
sizden6
Abone

Din ve İman ile ilgili Şüpheler?

Din ve İman ile ilgili Şüpheler?

lekula07
Ya kardeşler benim herşeye şüphem var ve bunlar elimde değil. 1 aydır araştırıp duruyorum ama hala aklımı tatmin edemedim. Bu yüzden kafirmi oluyorum? Benim şüphelerim; ölmek, öldükten sonra yok olmak.. Doğmadan önce nasıl hiçsek yine hiç olmak. Bazı felsefeciler dünya tesadüfen oluşamaz diyor. Birçok fizikçi (asıl mesleği) dünyanın tamamen tesadüfen oluştuğunu ve bunun yüzdesi yok diyorlar. Şimdi ben neye inanacağım? Müslümanlar ”Allah var” diyor, Ateistler ”yok” diyor. Nedir şimdi bu? Kaderimizde herşey yazılıp çiziliyse biz niye bu saçma sapan dünyayı yaşıyoruz? İsyan ediyorum ne yazıkki, korkuyorum şirke girmekten. Lütfen Allah rızası için bana bir yol gösterin Kur’anda çelişki yok diyorlar ben okuduğumda bir çok çelişkiye rastlıyorum, hatta bir programda bir bilim adamı cennetin sonsuz olmadığını ayetlerle savunuyordu.. Kardeşlerim çok zor durumdayım bana kainat, tasarım delili göstermeyin bana hakikati gösterinn… 🙁 Mesela Allah’ın varlığının %100 kanıtı var mı? anlamıyorumki Allah görmediğimiz şeylere inanmamızı neden istiyor? Bunu istiyorsa bile aciz kullarını neden cehennemde ejderhalarla yakıyor.. Allah’ın bu öfkesi yarattığı aciz kullarınamı? Birde dünyada o kadar zulüm yaşanıyorki Allah niye müdahale etmiyor? daha böyle birçok soru çıkartabilirim ama aldığım cevaplar beni nedense hiç tatmin etmiyor. Ne oldu kalbimmi mühürlendi benim? :((

Okudunuz mu?  Arkadaşa kafir ateist demek

Bazen içimden şöyle demek geliyor; Hangi din, görüş doğru olursa olsun, yeterki yokluk olmasın.


Cevap: Şüpheler?

ugurdogan
Şu video izlemeye değer.
Yine Kuran da çelişki olduğunu düşündüğünüz ayetlere örnek verirseniz daha çok yardımcı olabiliriz.


Cevap: Şüpheler?

lekula07
Ordaki bütün videoları izledim işte o videoların altında yazılan mesajlar hemen beni şüpheye çekiyor. Mesela Cehennem ebedi/sonsuz deniyor. Ama aslında cehennemin sonsuz olmadığıda söyleniyor. Ayrıca şunuda anlamıyorum Allah cennet ve cehennemi yaratmasa, bize deseki yaşayın, ölün, sonra yok olacaksınız dese, hatta kendini bile gösterse kim ibadet eder ne için? yokluk içinmi? Birde big bang olayı var mesela bu patlama milyarlarca kez kendi kendine patlasa, patlasa, patlasa en sonunda evren oluşamazmı? buna bilim adamları imkansız demiyor ama düşük olasılıklar veriyor. bugün bankaya gittim insanları izledim nasılda haldır haldır çalışıyorlar, ne için? para için. milyar dolarlıkta olsak öleceğiz ya bu dünya bir kerelikse? bir daha olmazsak 🙁 🙁

Okudunuz mu?  Namaz Süreleri Bilemesek Namaz Kabul Olurmu

Cevap: Din ve İman ile ilgili Şüpheler?

SeytanaAldanma
küçücük bir sineğin bile yatatılışı organizmasını bilsen kendi kendine olusamaz dersin bilgin yok yaşın kaç ergenlik dönemindeysen normaldir sakın olaki onlara uyma akıl insanı yanıltır gormediğimize inanmayız felan gibi şeylere inanma hemde sana bir şey diyeyim şimdi biz doğmadan yoktk şimdi varız bizi var eden Allah neden amaçsızca yaratsın diyelim kötü bir insan yasıyor hep kendini düşünüyor sonuçta yok olcam die böyle bir şey olabilirmi bunun hesabı elbet sorulucaktır ahiret haktır hiç düşünmedinmi haklı oldugun halde bazen seni haksız bulmuslardır işte o zaman Allah aklımıza gelir nasılsa ahiret var diyip insan rahatlar akılla Allah da bilinir ahiretde sakın ola bilgin olmadan öyle ateistlerin sitelerine felan girme şaşarsın


lekula07
Tamam küçücük bir sineğin yaratılması vs. bunları ben inkar etmiyorum. Şimdi psikiyatri’ye gitmeye karar verdim ya nasıl desem yaşamla ölüm arasında, inanmakla inkar arasında sıkıştım kaldım. Yaşayamıyorum çünkü ölüm korkusu (yok olma korkusu), inanamıyorum çünkü aklımda bir sürü şüpheler var birde üstüne yok olma eklenince… çok kötüyüm ölmek istiyorum ama ölmekten korkuyorum. Ne yapacağım ben? Lütfen acil yardım edin kime danışmalıyım??

Okudunuz mu?  Hocaların Kadınlara Bakması

Mücahid
Kur’an da çelişki yoktur çelişkili tercüme vardır. Ayrıca Kur’an türkçeye tam olarak çevrilemez çünkü Arap edebiyatına göre inmiştir ve apaçık bir arapçadır. Allah Kur’an ı bu yüzden arapça okumamızı ister.
Hicr Suresi 22. ayet:"Bir de aşılayıcı rüzgarlar gönderdik…" Elmalılı Hamdi Yazır meali burada rüzgarların aşılayıcı dölleyiciliğinden bahsedilmekte ve bu çok büyük bir mucizedir o dönemki bilimle bunun bilinmesi mümkün değildir. Ancak şu mealde "Biz rüzgârları (fikirleri), aşılayıcılar (yeni düşünceler – buluşlar oluşturucu) olarak irsâl ettik. " (Ahmet Hulusi meali) şeklinde çevrilmiş.
Bu gibi meal hatalarından dolayı istenenin anlaşılmadığı da olur.
Yokluk meselesine gelirsek yokluktan varlık oluşmaz. Varlığın olması için Allah’ın olması gerekir. Yani varlık sahasına getiren bir yaratıcı olması gerekir. Bu yaratıcı Allah’tır.
Allah olaylara müdahale etmiyor demişsin. Allah olaylara müdahale ediyor ancak o müdahaleyi ahirete saklıyor. Bizler sadece yaşadığımızı biliriz ve yarın ne olacağını kimse bilemez. Biz olaylara zaman gözüyle bakıyoruz. Ancak Allah her anı bilendir. O zamandan münezzehtir. Allah onların cezasını bir süreye kadar erteliyor.
Allah duygusal değildir duygusallık insanlarda bulunan bir acizliktir. Allah adaletlidir ve merhametlidir. Merhameti inananlar içindir. Misal sırf müslüman olduğu için çeşitli Çin işkencelerine maruz kalan Türkistanlı din kardeşlerimiz var. Onlar müslüman oldukları için kafirler tarafından kırbaçlar yediler aç susuz bırakıldılar derileri yüzüldü farelere yedirdiler benim saymak istemediğim yüzlerce işkence yaptılar. Bunu yapan kafirler cezasız mı kalmalı senin canlı canlı derini yüzse bir kafir onunla cennete girmek ister misin bu adaletli olur mu. Onun yaptığı işkencelerin cezasını çekmesi gerekir Cehennem suçlulara ceza yeridir. İnsan için ancak çalıştığı vardır işkence edersen işkence görürsün iyilik edersen iyilik bulursun.

Okudunuz mu?  Gusül aldıktan sonra beyaz leke

nursen
yok olma korkusu sonsuz hayatın varlığına delildir.sen demişsin ya hangisi doğru olursa olsun sonsuzluk olmasın, işte isnsanın sonsuzluk isteği sonsuz bir hayattan vaber vermekte.risale-i nur derslerine gitmeni sohbetler izlemeni tavsiye ederm internetten, orada geçiyor bu, nasıl ki acıkma duygusu yiyeceklerin susama duygusu susamanın varlığına delil oluyorsa sonsuzluk isteği ve yok olma korkusu da sonsuz bir hayatın olduğuna delildir, Kur’anda çelişki yoktur kardeş hiç mealle aslı bir olurmu

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Isimlerini kom koydu?

yasemin
İnsan aklıyla inanırsa , yani aklından geçenler doğrultusunda bazı şeylere inanırsa , aklı kabul etmiş olur buda demektir ki aklın kabul ettiği herşeyin zıddı ispat edilebilir . İnsan keşif ehli olmalı , kalbini gözden geçirmeli , kalbiyle inanmalı , kalbi mutmain olmalı , kalbin kabul ettiğinin zıddını ispat etmek mümkün değildir ..


Kayıtsız Üye
Sevgili kardesim,

seni çok iyi anliyorum, cünkü bende ayni durumdaydim. 45 yasindayim ve simdiye kadar din hakkinda yaptigim arastirmalarda su karara vardim, belki yazdiklarim yardımcı olur:

din konusunda çok fazla celiski var evet. bunun tek bir sebebi var, o da dinlerin mimarlarinin insanlar olmasi. yani müslümanlik dahil her din insanlar tarafindan olusturulmustur. insanlar farkli düsüncelere, farkli bilgiye ve kültüre sahip olduklari için farkli dinler olusmustur. Lakin, bu yüce ALLAH in varligini reddetmemizi gerektirmiyor. Evet, gercekten hayata ve kainata bacaka olursan, hersey ALLAH tarafindan mükemmel bir sekilde yaratilmis. Ayrica bu yaratma, bilim adamlarinin anlattigi sekilde, yani evrim üzerinden oldu. Ancak evrim tesadüfen degil, ALLAH tarafindan yönlendirildi, insani yaratmak için.

Okudunuz mu?  İlim nedir?

Peki ALLAH insani niçin yaratti? Birincisi, ALLAH kendisini bilen ve ona sükreden bir yaratik yaratmak istedi. ikincisi, bu yaratma fiili, aslinda ALLAH hayy oldugu için (bkz. Kuran) gerceklesdi. Peki ALLAH kimdir? ALLAHÜ TEALA, su kainat dahil baska her ne varsa, bizzat zatidir. Yani, tüm kainat ve biz, ALLAH in bir parcasiyiz.

Peki din neden var? ALLAH bu Hayati bir düzen icerisinde yaratti. Fakat insanlar bencil davranarak, herseyi kendilerine alarak düzeni bozuyorlar. Eger düzen fazlaca bozulursa, Hayat yok olma tehlikesi ile karsi karsiya kalir. Bu sebeple ALLAH, insana bencil davranmamasini ögütlüyor. bazen de biraz korkutarak ve özendirerek (Cennet ve cehennem) bu dengeyi tutmaya calisiyor. Ve bunu muhakkak basariyorda, yoksa Hayat devam etmezdi. iste dinin maksadi bu, yani insanların nefslerini terbiye ve tezkiye etmek. Ben kendim tasavvuftanim. Kuranda 7 safha nefs terbiyesi vardir.

Peki dini insanlar olusturdu dedik, evet. ALLAH, sadece dinin olusmasini istedi ve bu görevi insanlara verdi. Peygamberler nefslerini terbiye etmis insanlardir. Iste bu insanlar bu görevi üstleniyorlar ve dini olusturuyorlar. ALLAH onlarin sadece kalplerine vahyediyor. Vahyetmek demek sudur: insan, nefsini 7 safhada terbiye ettigi zaman herseyi daha Düzgün görüyor ve ögrendiklerini bir süzgecden gecirerek din kitabini yaziyor. iste vahiy budur, yani ALLAH direk olarak bir şey söylemiyor.

Okudunuz mu?  Adet dönemindeki bayanlar

Yüce kitabimiz Kurani Kerimin ise tamaminin doğru olduguna süphe etmekle beraber, çok büyük bir kisminin doğru olduguna inaniyorum. Cünkü kitap, insani gercekten terbiye ediyor. ALLAH in muradi da bu istikamette zaten. Kuranda celiskili olan bölümlerde Peygamber efendimizin kendi kanaatindan gelen kisimlar olabilir.

Ölüm sonrasina gelince: Onu sadece ALLAH bilir. Fakat büyük bir ihtimalle insan yok oluyor. Öyleyse ölümden sonra Cennet ve cehennem yoksa (ayrica bkz. Cennet Arapça "bahce" demek, cehennem ise "Hinnom cukuru" anlamina gelmektedir. Hinnom, antik cagda yasamis bir kahramandir. Hinnom cukuru ise, bugünkü israilin baskenti kudüsde yer alan bir vadinin ismidir. yani cehennem ismi bu vadiden gelmektedir) ALLAH neden insanlardan dine uymalarini ve ibadet etmelerini istiyor? Ayrica kuru kuruya ibadet etmenin de bir fayda saglamadigini da kuranda belirtiyor. Ibadetler bizi temizlemeli. Iste bu sebepden dolayi dünyada insanlar bencil olmasinlar, birbirleri için yasasinlar, ve iyilik ve güzellik olussun diye.

Okudunuz mu?  Cuma gecesi ve Cuma günü ölenler ile ölümcül hastalıktan ölenlerin durumu nedir?

Bu sayede insanlar cenneti dünyada yasayacaklar. Eger ALLAH in kanunlarina uymazlarsa cehennemi dünyada yasayacaklar.

insAllah yardımcı olabilmisimdir kardesim. Baska sorun olursa yaz insAllah.


farmasiyen
Buradaki yanlış bir mesajı ben yazmışım ve tevbe ettiğimi duyurmak ve düzeltmek istiyorum. Yöneticilerden bu mesajımı yayınlamasını istirham ediyorum. anlayışınız için teşekkür ederim. kimseye risale-i nur okumasını ve risale sohbetleri dinlemesini tavsiye etmiyorum.bu kitapların dili ağırdır ve anlaşılması zordur.risale sohbetlerinden fıkıh bilgisi öğrenemiyoruz.Allâhü te’âlânın varlığı,âhiretin varlığının akılla ispatı gibi konular anlatılıyor.oysa her şeyi akılla ispata çalışmak uygun değildir diye buyruluyor. İslâmiyetde, aklın ermediği şey çoktur fekat selim akla uymayan bir şey yoktur. hep, Allâhü teâlânın varlığını aklî delillerle,bilimsel verilerle ispat etmeye çalışan kimseleri dinlememeli ve bu yazıları okumamalıdır.
i’tikâdi konularda yeterli bilgi almak isteyenlere, hakîkat kitabevi yayınlarından çıkan,Herkese Lâzım Olan Îmân" kitâbını okumalarını tavsiye ederim. Ayrıca, yine hakîkat kitâbevi yayınlarından çıkan, "Cevâb Veremedi", "Tam İlmihâl Se’âdet-i ebediyye", "Mektûbât Tercemesi" ve diğer hakîkat kitabevi kitablarını tavsiye ederim.
Belgelerle Nurculuk’un İçyüzü kitâbını okursanız, Risale-i Nur’daki ehl-i sünnete uymayan ifadelerin neler olduğunu görebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Ebu Talibin adı nedir

HamzaT33
Ne zamandır aklıma takılan bir yazı var lütfen yardımcı olun;

Mesaj 10

(Yazi bana ait degil)Okuyunca acaba böyle mi olucak dedim ve kaygıya kapıldım acaba Allah bizi bu dünyada verdikleri ile mi cenneti yaşatıcak sonrasında yok olacağız dedim
Kuranda yazanların ise yazıda da belirtildiği gibi bazi düşüncelerin peygamberimizim olabilirmi dedim lütfen yardımcı olun


nick37
Hamza kardeşim bak ben yazının daha başında din insanlar tarafından oluşturulmuş ve evrim ile insan yaratılmış yazdığını görünce ne olduğunu anladım ve dikkate almadım.

Hicr Suresi – 26

Andolsun biz insanı şekillenebilir özlü balçıktan, (şekil verilip) kurutulmuş çamurdan yarattık.

Hicr Suresi – 28

Hani rabbin meleklere demişti ki: "Ben şekillenebilir özlü balçıktan, (şekil verilip) kurutulmuş çamurdan bir insan yaratacağım" demişti.

Mü’minûn Suresi – 12-14

12 Gerçek şu ki biz insanı çamurdan alınmış bir özden yaratıyoruz;
13 Sonra onu sağlam bir korunakta nutfe haline getiriyoruz.
14 Ardından nutfeyi (döllenmiş yumurta) alakaya (rahimde asılıp beslenen embriyo) çeviriyor, alakayı şekilsiz et (görünümünde) yapıyor, bu etten kemikler yaratıyor, daha sonra da kemiklere adale giydiriyoruz; nihayet onu bambaşka bir yaratık halinde inşa ediyoruz. Yapıp yaratanların en güzeli olan Allah çok yücedir.

Okudunuz mu?  Dua için cuma günü ögle ile ikindi arası

Güzel kardeşim bu dünya imtihan dünyasıdır.Allah (c.c) Rahman isminin tecellisi ile bu dünyada yarattığı bütün mahlukata kafir-mü’min,iyi-kötü ayırt etmeden merhamet eder himayesi altına alır rızık verir.Bunların hepsi elbette aynı olmayacak.Allah kendi emirlerine karşı gelenler ve zalimler için hükmünü verecektir.Asıl mahkeme mahşer günü kurulacak her şey ortaya dökülecektir.

Bu kategoride yer alan İşlediğim günaha pişman olamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Din ve İman ile ilgili Şüpheler? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.