Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:04
sizden92
Abone

Yanlış bilgi vermek

Yanlış bilgi vermek caiz mi?

TR34
selamunaleyküm ben eskiden oyun oynarken kayıt olurdum olduğum zamanda e-posatamı yanlış yazardım ama ginede oyuna girerdi burda yanlış bilgi olurmu.


Cevap: Yanlış bilgi vermek caiz mi?

Ercan
Sanal ortamda da olsa yalan söylemek günahtır. Kişiyi başka yalanlara sevkeder. Uzak durunuz.

Okudunuz mu?  Haktan bahsedip hakkı tanımayanlar

Cevap: Yanlış bilgi vermek caiz mi?

umutlucan
eğer kndinize bir zarar verecegini düşünüyorsan sorun olmaz ama insanları aldatmak amacıyla yalan söyleniyorsa elbette günahtır 🙂


Yanlış bilgi vermek

atabey23
hocam iyi günler geçen gün haberlerde polis alımıyla ilgili bir haber kanalında 900 bin başvuru var diye gördüm arkadaşa söyledim bu kadar başvuru var diye bugün 285 bin diye tekrar okudum acaba yalan söylemiş haber kanalı ile ilgili iftira atmış olur muyum haber kanalından bulamadım tekrardan o haberi ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Zinaya düşmemek için neler yapılması gerekir ?

MertK
Bilmeden olduysa gunah olmaz. Yanlisim varsa duzeltin.


atabey23
var mı yanlış söyledği?


imam
Yalan söyleme gibi bir niyetin yoksa günah olmaz.


AliOzdemir
Merhabalar öncelikle. Geçen yolda bir çift beni durdurdu kaldırımda ve bir yeri sordular, ben de tarif ettim ama sonradan kafama dank etti ve yanlış tarif ettiğimi fark ettim. Yani o anki kafa karışıklığıyla istemeden yanlış yol tarif ettim. Bu yaptığım günah mıdır? Gerçekten şuan vicdan azabı çekiyorum. Ne yapmam gerek?

Okudunuz mu?  Erkeğin Başka Bir Erkekle Müstehcen Konuşması

yanlis bilgi vermek gunahmi

Bu kategoride yer alan Hücre Çizmek Caiz Midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yanlış bilgi vermek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.