Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Bilmeden yalnış dini bilgi vermek

Bilmeden yalnış dini bilgi vermek

Gül988
selam aleyküm arkadaşlar. Ahmed Hulusi (2/BAKARA-34: Meleklere: "Secde edin Adem’e" dediğimizde secde ettiler (yoktan varolmuştaki Esmâ’dan meydana gelmiş varlığa – Esmâ mertebesine). . . Ancak İblis, benliğinin yüceliğinden (enfüsünde gördüğüyle âfaktaki hakikatten perdelenerek) inkâr etti. Hakikati inkâr edenlerden (kâfir) oldu.)
ben bilmemişdim bu ayeti yani estagfurillah öyle sanıyordum ki Allah’a secde ediyorlardı . ve yalnış yazmışım . bugün oğrendim.. İn Shaa Allah günaha girmemişimdir ve ya dinden cıkmamışımdır inkar etmiyor bilmemişdim sadece..

Okudunuz mu?  Hırsızlık yapanı Allah affeder mi

Yorum: Bilmeden yalnış bilgi vermek

imam
Kuranı kerim meali konusunda diyanetten şaşmayın, başkasının mealleri hepsi hatalı boş ver yukarıdaki ismi


Yorum: Bilmeden yalnış dini bilgi vermek

Gül988
Yani Ademe (aleyhisselam) secde edin diye emredilmişti . Ben de Allah’a secde ettiklerini diye biliyordum şimdiye kadar ama ögrendim bugün duzeltdim kendimi. Yani bilmemişim .cevabınızı anlamadım ki kardeş

Okudunuz mu?  Sahurda EZAN okunurken bir şey yenip içilebilinir mi ? yenilir veya içilirse ne olur ?

Yorum: Bilmeden yalnış dini bilgi vermek

yusufcekici
Aleykes Selam.
Kardeşim; Kesin Bir Bilgiyle Bilmediğimiz Hiçbirşey Hakkında Öğretici Bir Bilgi Vermemeliyiz ve Helede Bu Din İle Alakalı Bir Konu İse ALLAH Muhafaza Haince Bir Planla Yapılırsa Yani Yanlış Bilgi Doğru Bilgi Gibi Söylenirse Şirke Kadar Gider Lakin Sen Bilmeden Yanlışlıkla Yapmışsın O Bilgiyi Verdiğin Kişilere Yanıldığını Söyle Sonra Doğrusunu Söyle ve Haklarını Helal Etmelerini Dile, Sonrada ALLAH’a Tevbe İstiğfar Et. Bilmeden Yanlış Bilgi Vermek Şirk, Küfür Değildir. Ama Kul Hakkı Olur.
Velhamdulillehi Rabbil Alemin.

Okudunuz mu?  Ailem beni sevdiğime vermiyor ne yapmalıyım

imam
Bilmiyordun öğrendin bunda bir sakınca yok ki


VESSELAM
Aleykum Selam, Yöneticilerimizde rica ediyorum sitenin başlığına "BİLMEDEN YAPTIĞINIZ ŞEYLERDEN SORUMLU DEĞİLSİNİZ" Diye afiş asın. Site içerisinde yüzlerce Bilmeden yaptığımız şeylerden sorumlumuyuz diye soru var. Birde Kur’an meal bakacağınız zaman Diyanet Kur’an Portalı yazmanız yeterli, Oradan bakınız.


Gül988
Tamam kardeşim anladım . Teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Gusül aldıktan sonra beyaz leke

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam ben yanlışlıkla babamın bana sorduğu dini bir soruya konu hakkında bilgi sahibi olmamak rağmen olabilir dedim ve yanlış çıktı. internetten araştırdığımda yanlış olduğunu anladım doğrusunu onlara okudum.tövbe ettim bir şey olur mu


bbgbbg
Aleylüm Selam.Doğrusunu anlattıysan sıkıntı olmaz inşaAllah kardeşim.Zaten en baştada net bir şey söylememişsin.Olabilir demişsin.Tövbeni de etmişsin Elhamdulillah.Vesvese yapmana gerek yok Allah’ın izniyle bir sıkıntı olmaz.

Bu kategoride yer alan Salavat çekerken tecvid uygulanır mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilmeden yalnış dini bilgi vermek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.