Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:59
sizden04
Abone

Haktan bahsedip hakkı tanımayanlar

Haktan bahsedip hakkı tanımayanlar

kalamam artık
Benim amirim hep haktan, hukuktan, Allah’tan bahseder. Gelin görün ki yaptıklarının hakla, hukukla alakası yok. Bir öğretmeni 4 yıldır kadrosu bizim kurumda olmadığı halde geçici görevle başımızda müdür yardımcısı olarak tutuyor.( yönetmelik önce kendi kurumunda olana sor onlardan istekli yoksa başka kurumdan müdür yardımcısı yap der). Araya birilerini sokup görev süresini sürekli uzatıyor( torpil galiba ona göre İslamiyette var) kurumda en kıdemli benken benden kıdemsiz olan o kişi amirim oluyor hemde kadrosu bizde değilken. Benim ders saatim az haftada bir gün boşalt derim boşaltmaz, maaş alıyorsun hak et der.( haftada 15 saat maaş karşılığıdır bu saate girince maaş almaya hak kazanılır ve bu 15 saat ister 3 ister 4 ister 5 günde doldurulsun önemli değil) ama o müdür yardımcısı saat 17.00′ da çıkması lazımken 4 yıldır 2-3 saat önce çıkar bir şey demez.( normalde saat 17.00′ a kadar kalması için ek ücret ödenir ve bu saate kalması kanunen gereklidir. hani izin verilir de 4 yıldır sürekli mi verilir? zati hiç 17.00 ‘a kadar kalmadı bu kişi). Yani ne desem boş Allah diyipte, hak hukuk diyipte bunları yapıyor ya beni dinden soğutuyor.Bize hakkınızı helal edin diyor ama ben ona hakkımı helal etmiyorum ve onu Rabbime havale ediyorum. O en güzel şekilde değerlendirir ve hesabı sorar.Bilmiyorum belkide hakkım yok onu da Rabbım bilir. Acaba bu yaptıklarının hesabını verecek mi?

Okudunuz mu?  Allah'ın zatını düşünmek şirk mi?

Cevap: Haktan bahsedip hakkı tanımayanlar

@hmet
Her insan yaptıklarının ve yapmadıklarının hesabını mutlaka verecektir.
Haksızlık yapanlar islamı temsil etmiyorlar ki bizi dinimizden soğutsunlar. BU gibi hak yiyenlerle hep mücadele etmeli ve dindar olmadıklarını halka göstermelidir.

Bu kategoride yer alan İslamda Felsefe Varmı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haktan bahsedip hakkı tanımayanlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.