Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden8
Abone

Yakışmıyorsa Sakal Kesmek ve Kaş Ortasını Almanın Durumu Nedir?

Yakışmıyorsa Sakal Kesmek ve Kaş Ortasını Almanın Durumu Nedir?

qwert12380
1. Bir insana sakal yakışmıyorsa, onu tipsiz-bakımsız gösteriyorsa o sakalı kazıtmak günah mı?
2. Bir erkeğin kaşlarının ortasında tüylenme varsa ve bu tüyler de onu tek kaş gibi gösterip yine tipsiz-bakımsız gibi gösteriyorsa o kaşlarının ortasındaki tüyleri kesmek caiz midir?
3. Karısı kocasının sakallarından memnun değilse, sakallarının kesilmesini istiyorsa, erkeğin karısına güzel gözükmek için sakallarını kesmesi veya kaşlarının ortasını alması caiz mi?
Evli filan değilim de kafama takıldı 😎 Lütfen alıntıları paylaşmayın arkadaşlar. Hem okuması işgence oluyor hem de kesin bir şey söylemiyorlar. Ucunu açık bırakıyorlar.

Okudunuz mu?  Hayvanlar gülümser mi

Cevap: Yakışmıyorsa Sakal Kesmek ve Kaş Ortasını Almanın Durumu Nedir?

umutlucan
< 1. Bir insana sakal yakışmıyorsa, onu tipsiz-bakımsız gösteriyorsa o sakalı kazıtmak günah mı? >
sakal yakışması için bırakılmaz. bu konuyla ilgili fetvalar var uzun uzun hatta mesheplere görede ayrı fetvalar var Çoğu âlimin ittifakıyla sakal bırakmak sünnet, sakalı bıraktıktan sonra traş etmek, kazıtmak ise haramdır.
< 2. Bir erkeğin kaşlarının ortasında tüylenme varsa ve bu tüyler de onu tek kaş gibi gösterip yine tipsiz-bakımsız gibi gösteriyorsa o kaşlarının ortasındaki tüyleri kesmek caiz midir? >
eğri büğrü olan kaşları düzeltmekte sakınca yoktur ancak bu konuyla ilgili hadislerde vardır. inceltme yapılmaması gerekir.
< 3. Karısı kocasının sakallarından memnun değilse, sakallarının kesilmesini istiyorsa, erkeğin karısına güzel gözükmek için sakallarını kesmesi veya kaşlarının ortasını alması caiz mi? >
hz peygamber (sav.) sakal bırakın diyor eşin istiyor die hz peygambere uymamak doğrumudur.

Bu kategoride yer alan Cips mekruh mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yakışmıyorsa Sakal Kesmek ve Kaş Ortasını Almanın Durumu Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.