Anasayfa
14 Ocak 2022, 10:55
missa05
Abone

Sakal bırakmamak haram mı bıraktıktan sonra kesmek haram mı?

Sakal bırakmamak haram mı bıraktıktan sonra kesmek haram mı?

Kayıtsız Üye
selamün aleykümarkadaşlar mezhebim hanefi sorularım
Sakal ve kasık traşının hükmü nedir? 1-sakal bırakmamak haram mı bıraktıktan sonra kesmek haram mı?
2-alt dudak yani çenemizin kılını kesmek bidat mı?
3-kasık ve koltuk altı kıllarını kesmemek haram mı ?kaç günde kesilmeli?40 günü geçerse dinden çıkma gibi bir şey olur mu?hükmü ne tam

Okudunuz mu?  Erkek çoçuk olması için yusuf suresi

Yorum: Sakal bırakmamak haram mı bıraktıktan sonra kesmek haram mı?

arifselim
Aleykum selam. Sakal bırakmak bir erkeğin fıtratında olan bir şeydir. Peygamber aleyhisselam asla sakal ve bıyıklarını kazıtmamıştır. Hanefilere göre sakal kesmek haram kabul edilmiştir. Kasık tıraşı ise ortalama bir veya bir kaç haftada bir ihtiyaca göre kesilmelidir. En fazla ise 40 günde bir kesilmelidir. Kasık tıraşı yapmamak mekruh ve çirkin bir durumdur. Dudakların etrafını kıllardan temizlemek caizdir.

Okudunuz mu?  Veda hutbesinde yer alan evrensel ilkeler

sakal bırakmamak harammıdır, 40 gün sakal kesmemek, sakal bırakanın sonradan kesmesi harammdır

Bu kategoride yer alan Cami,kur,an kursu okul ve diğer hayır kurumlarına fidye verilebilirmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sakal bırakmamak haram mı bıraktıktan sonra kesmek haram mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.