Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
missa
Abone

Haram Para İle Kurban Kesmek Ve Sevap Ummak

Haram Para İle Kurban Kesmek Ve Sevap Ummak

Kayıtsız Üye
1. Haram parayla (gelirinin tamamını haram biryerden kazanıyorsa,) kurban kesmek harammı?
2. Bundan sevap ummak küfürmüdür?
Bir sitede "loto ile kazanılan para ile hayır yapılmaz, yapılırsa günah işler. Bu kişi bununla sevap kazanacığını zannedersede küfre girer" yazıyordu.

Okudunuz mu?  Annem erkek ve kız çocukları arasında ayrım yapıyor

Yorum: Haram Para İle Kurban Kesmek Ve Sevap Ummak

Omer Faruk
< 1. Haram parayla (gelirinin tamamını haram biryerden kazanıyorsa,) kurban kesmek harammı?
2. Bundan sevap ummak küfürmüdür?
Bir sitede "loto ile kazanılan para ile hayır yapılmaz, yapılırsa günah işler. Bu kişi bununla sevap kazanacığını zannedersede küfre girer" yazıyordu. >

Bizans’ın İranlılara galip geleceğini haber veren Rum Sûresinin ilk âyetleri nâzil olunca, müşrikler Peygamberimizi (asm) yalanlayarak alaya aldılar. Bunun üzerine Hz. Ebû Bekir (ra), Peygamberimizin (asm) müsaadesiyle müşriklerle bahse girişti. Sonunda Kur’ân’ın verdiği haber doğru çıktı. Hz. Ebû Bekir (ra) de iddiada ortaya konan develeri müşriklerden aldı. Ancak bu arada kumar haram kılındığı için, Resul-i Ekrem Efendimiz (asm),Getirdiğin bu mal şüphesiz haramdır. Onu Müslümanlara sadaka olarak ver. buyurdu.

Okudunuz mu?  Aile Bireyleri Arasındaki Dayanışma ve Önemi Nedir

Haram yoldan elde edilse de kişi pişman olmuş, bu işi yapmaktan vazgeçmişse o kişinin bu yoldan elde ettiği malı tasadduk etmesi hadise göre sevaptır. Ancak hem harama devam edip hem de tasadduk eden kişinin bu tasadduktan sevap beklemesi, tuzlu deniz suyu içerek susuzluğunu gidermeye çalışmak gibidir.

Okudunuz mu?  Ayet ve sure sonlarında tenvinde iki üstünde nasıl durulması gerek?

İslamı bir kenara bırakın, Kabe tamir edilirken Mekkeli müşrikler bile zina ve faiz parasından elde edilen parayı kabul etmemişlerdir. Evrensel doğrular bile buna izin vermez.

Selametle…


Allahu ekber

Bu kategoride yer alan Fetva sor alo fetva başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram Para İle Kurban Kesmek Ve Sevap Ummak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.