Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
missa
Abone

Fetva sor alo fetva

Fetva sor alo fetva

Kayıtsız Üye
fetva sor

alo fetva tel i nedir?


Cevap: Fetva sor alo fetva

HİZMETKAR
Diyanete ait 190 Alo Fetva Hattını arayabilirsiniz.


Yorum: Fetva sor alo fetva

Kayıtsız Üye
Bir kız ile islami usullere göre olduğunu düşündüğüm şekilde evlilik maksatlı görüşüyorum. Elimiz dahi birbirine değmiyor farklı şehirlerdeyiz. 2 ayda bir görüşüyoruz zaten ondada yanlız kalmamaya ve diğer hususlara dikkat ediyoruz elimizden geldiğince. Onun dışında telefonda konuşuyoruz. Şimdi durum böyle iken bu sefer bulunduğum şehirde olan başka bir kızla yine islami usullere uygun görüşme olabilecek bir tanıma olayına girsem ve kısa sürede ikisinden uygun olacağını düşündüğüm ile devam edip diğeriyle görüşmeyi kesmeye niyetlensem. Şu an ilk görüştüğüm kızın hakkına girmiş olur muyum.?? Şu an sadece uzak şehirde olan ile tanıma amaçlı görüşüyoruz

Okudunuz mu?  Namaz kılması için dua

Yorum: Fetva sor alo fetva

mum
Nikahsız ve aileden habersiz görüştüğün için kızların ailesinin hakkına girmiş ve günah işlemişsin.
İslami usuller bu şekilde dğeildir, kızı beğendikten sonra ailenizi gönderip istemelisiniz.
Nişan faslında ihtiyaç nispetinde konuşulabilir.


nurçiçek
İslamı usulleri bilmem de oynamış oluyorsun o kızla, insan olarak önce görüştüğün kızla ilişkini bitirmen sonra diğeri ile görüşmen doğru olur. Sonuçta o kızda sana karşı ümit besliyor.

Okudunuz mu?  Haramı beğenmek nasıl olur ?

Kayıtsız Üye
Gayrimüslim bir adam iman edip müslüman olmak istediğini söyler, bunun gereklerini yaparsa mümin kadın için evlilik dinimizde hoş görülür mü? Inanmak mı gerekir? Süreç ve kriterler ne olmalıdır?


muvaffak
Müslüman olmayan bir kişi Müslüman olana, şehadet getirip namaz kılana dek Müslüman olan bir kadınla evlenemez. Haramdır.

Okudunuz mu?  Enerji içeceği içmek caiz mi

fetva sor, Allahu ekber

Bu kategoride yer alan Yağmur isminin anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fetva sor alo fetva Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.