Anasayfa
26 Temmuz 2023, 15:53
sizden1
Abone

Helallik Almanın şekilleri Ve Suizan Nedir?

Helallik Almanın şekilleri Ve Suizan Nedir?

Mami18
Birisinin hakkına girdiğimizde:
A) Bana hakkın geçti helal et demenin sakıncası var mı?(Konu belirtmek zorunda mıyız?
B)Hakkının geçtiğini bildiğimiz halde bana hakkın geçmiş olabilir demenin sakıncası?
2)
Suizan yapmamak oldukça zor.Bununla nasıl bas ediceğiz.Herkes hakkında iyi düşünüyorum lakin artık vesvese haline geldi.Birine baktığımda aklıma hemen pislik şeyler geliyor.Ben de yalanlamak zorunda hissediyorum kendimi.Bu saatlerce sürebiliyor.

Okudunuz mu?  Çok tehlikeli bir haller yaşıyorum

Yorum: Helallik Almanın şekilleri Ve Suizan Nedir?

Kayıtsız Üye
birisinin hakkına girdiğini düşünüyorsan, hakkını helal etmesini isteyeceksin. oldu bittiye getireyim, aradan çıkarayım demeyeceksin. karşındakinin bilmediği bir şeyi söylemenin, olumsuz sonuçlar doğuracağını biliyorsan ancak böyle zamanlarda bunu açıkca söylemeyebilir, girmiş olduğun hakkı vermiş olduğun zararı kendi cinsinden telafi edebilirsin.

Okudunuz mu?  Kurumuş necis maddenin yayılması hakkında

bir yanlış yaptıysan özür dileyeceksin, birisinin hakkına girmişsen helallik isteyeceksin. girmişsemle almışsamla işi kotarmayacak, özür dilemek istemiyorsan hata yapmayacaksın. 7 miyar insanın belli olmayan haklarının duygusallığına da bulaşmayacaksın. hak bellidir birisine zarar verirsin, açık seçik hakkına girer gaspedersin odur.

kendini akıllı sanarak işi kotarmaya çalışmak suizan değil uyanıklıkdır, artniyettir. suizana gelince, olumsuz düşüncelerini düzeltmek için önce kendi olumsuz düşüncelerini gözden geçireceksin. aklına gelen olumsuz düşünceleri kastetmiyorum, planladıklarını istediklerini mayanı kastediyorum. akla düşünce gelmekle de kovalamakla da bir şey olmaz bunlar lüzumsuzdur. ayrıca olumlu düşüncelerini iyimserliğini hüsnüzannını geliştirmek istiyorsan, böyle kimselerle beraber olacaksın. o ne yapmış bu ne yapmış konuşmayacak dinlemeyecek izlemeyecek, iyimser olumlu şeyler konuşacak dinleyecek izleyeceksin. herkese hüsnüzan besleyeceksin herkesin gönlünü edeceksin diye de bir şey yok. ait olduğun yerde, ait olduğun kimselerle olacaksın.

Bu kategoride yer alan Göz Zinası yaptım. ne yapmam lazım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Helallik Almanın şekilleri Ve Suizan Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.