Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:36
sizden1
Abone

Göz Zinası yaptım. ne yapmam lazım?

Göz Zinası yaptım. ne yapmam lazım?

eyvahh
ben göz zinası yaptım çok utandıyorum kendimden Allah’a tevbe edemiyorum ya kabul etmezse ya beni affetmezse 1kere daha böyle yaptım 1 daha yapmciam dedim ama nefsime uydum 🙁 ne yapmalıyım


Cevap: Göz Zinası yaptım. ne yapmam lazım?

Hoca
< ben göz zinası yaptım çok utandıyorum kendimden Allah’a tevbe edemiyorum ya kabul etmezse ya beni affetmezse 1kere daha böyle yaptım 1 daha yapmciam dedim ama nefsime uydum 🙁 ne yapmalıyım >
Kardeş yapılması gereken, samimi bir tevbedir. samimi/nasuh tevbe edeni, Allah (cc) affedeceğine vaad etmiş. her ne zaman insan hata etse tevbe etmelidir.
Alah affetsin cümlemizi

Okudunuz mu?  Allah, Peygamber, Dİn, Devrimcilik, Laiklik

Yanıt: Göz Zinası yaptım. ne yapmam lazım?

yusuf0571
bunu yaptığını söylemesen daha iyidi farklı soru sorabilirsin


Soru: Göz Zinası yaptım. ne yapmam lazım?

Hoca
< bunu yaptığını söylemesen daha iyidi farklı soru sorabilirsin >
bir hata yaptıktan sonra ne yapacağını bilmeyen birinin soru sorması kadar doğal bir durum yok. kardeşimiz hata yapmış ve nerdeyse bu hatası yüzünden Allah’tan ümidini kesecek.
bu gibi durumlarda biraz daha musamaha kar davranalım.
elbette günahn teşhiri caiz değil ama tanınmayan biridir.

Okudunuz mu?  Secdeler konusunda vesvese oluyor.. secdeleri unutmak gibi

eyvahh
Allah razı olsun kardeşler çok teşekkür ederim Rabbim kimseyi darda bırakmasın kötü şeylere düşürmesin


halil akyaz
< bir hata yaptıktan sonra ne yapacağını bilmeyen birinin soru sorması kadar doğal bir durum yok. kardeşimiz hata yapmış ve nerdeyse bu hatası yüzünden Allah’tan ümidini kesecek.
bu gibi durumlarda biraz daha musamaha kar davranalım.

elbette günahn teşhiri caiz değil ama tanınmayan biridir. >

farzların dışında. herkonuda olursa güzel ve yararlı olur inşaAllah size aynen katılıyorum sayın Mum:)

Okudunuz mu?  Vesvese derdiyle uğraşıyorum içim rahat değil içimden yakından bir ses var

esin-ti
Tahrim Suresi’nin 8. Ayet-i Şerif-i

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَى اللَّهِ تَوْبَةً نَصُوحًا عَسَىٰ رَبُّكُمْ أَنْ يُكَفِّرَ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَيُدْخِلَكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ يَوْمَ لَا يُخْزِي اللَّهُ النَّبِيَّ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ ۖ نُورُهُمْ يَسْعَىٰ بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَبِأَيْمَانِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَتْمِمْ لَنَا نُورَنَا وَاغْفِرْ لَنَا ۖ إِنَّكَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

Okudunuz mu?  Kadınlar Neden çok günahkar?

Okunuşu
Yâ eyyühellezîne âmenû tûbû ilâllâhi tevbeten nasûhâ(nasûhan), asâ rabbukum en yukeffire ankum seyyiâtikum ve yudhilekum cennâtin tecrî min tahtihel enhâru, yevme lâ yuhzîllâhun nebiyye vellezîne âmenû meah(meahu), nûruhum yes’â beyne eydîhim ve bir eymânihim yekûlûne rabbenâ etmim lenâ nûrenâ vagfir lenâ, inneke alâ kulli şey’in kadîr(kadîrun).
Anlamı
Ey âmenû olanlar (Allah’a ulaşmayı dileyenler)! Allah’a Nasuh Tövbesi ile tövbe edin! Umulur ki Rabbiniz, sizin günahlarınızı örter ve sizi altından nehirler akan cennetlere koyar. O gün Allah, nebîleri ve O’nunla beraber olanları mahzun etmez. Onların nurları, önlerinde ve sağlarında koşar. "Rabbimiz, bizim nurumuzu tamamla ve bize mağfiret et (günahlarımızı sevaba çevir). Muhakkak ki Sen, herşeye kadirsin.” derler.

Okudunuz mu?  Yağ necis midir?

Kayıtsız Üye
Böyle birine kendi kendine aşığım ulan ben dersin böyle harbi o gelince konuşunca bakınca mesajlaşınca bile kalbin kut kut atar ama göz zinası yapan biri…

Şimdi gerçekten sevmese kalbi nasi atıyor
Gerçekten sevse nasıl göz zinası yapıyor

Belkide göz zinasının sevmeyle alakası olmadığını da düşünebilir bilmiyorum ama enteresan bir durum değil mi ?

Okudunuz mu?  Uyuyunca ruhun bedenden çıkması

Biri bana açıklasın bu durumu bu nasıl mümkün oluyor ? umarım sorum yayınlanır bazen moderatör reyiz yayınlamayabiliyor.


Kayıtsız Üye
erkekde kadında birbirlerine sevimli gelsinler diye yaratılmıştır. erkekle kadın birbirlerine gidişirler, bununda önüne hiçbir şey geçemez dolayısıyla helalinden evlenmek gerekir, bunun dışındakiler içinde mesafeyi korumak önceden önlem almak gerekir. bir genç sorumluluğunu üstlenmemişken evlenemeyecek durumdayken; sevdiği veya istediği kimsenin elinde kalacağını, eline yüzüne bulaştıracağını, hem kendisinin kirleneceğini hem karşısındakini kirleteceğini hem kendisine eziyet edeceğini hem karşısındakine eziyet edeceğini bilir bellerse bu hususda kendine daha çok sahip çıkabilir. yok bunu bilmez bellemezse hayal bedava. mutluluk balonuna binip, mutluluk diyarına hayal diyarına giderler belki.

Okudunuz mu?  Ateist oldum ama pişmanım Sevaplarım silindi mi?

yani bu soruların cevabı, karşındaki kimseyle evlenecek misin evlenmeyecek misin açık sorusunun, basit tek kelimelik evet veya hayır cevabıdır. ıbık gıbık diyen ya artniyetlidir, ya da kendisini kandırıyordur.


göz zinası tevbe, göz zinasından korunmak, göz zinası yapmak

Bu kategoride yer alan Dayanamıyorum intihar edeceğim ama ... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Göz Zinası yaptım. ne yapmam lazım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.