Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Gök kapıları ardına kadar açılır hadisinden anlamamız gereken nedir

Gök kapıları ardına kadar açılır hadisinden anlamamız gereken nedir

musab
geçen hadis bakıyordum biraz.öğleden önce selam vermeden 4 rekat kılınan nafile namaza gök kapıları ardına kadar açılır hadisini okudum.birkaç gün sonra aklıma geldi bu hadis.ee dedim ne demek şimdi bu ezbere iş yapıyorsun.birisine bu hadisi okusam derse eğer yani ne demek o diye hiçbir şey diyemeyeceğim.en iyisi size sorayım dedim


Cevap: Gök kapıları ardına kadar açılır hadisinden anlamamız gereken nedir

Muhammed
Söylediğiniz hadisi buldum ve peygamberimiz ikinci hadiste "gök kapıları" hakkında açıklama yapmış.
Bula bildiğim bilgiler bunlar:

Okudunuz mu?  Kuran Kursuna küfretmek dinden çıkarır mı

Abdullah İbnis Saib (RadıyAllahu Anh) den rivayet edilmiştir ki, Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) öğleden evvel, güneş zail olduktan (tam tepeden kaymaya başladıktan) sonra dört rekat kılardı. Ve bu hususta şöyle buyurdu: 0 an, gök kapılarının açıldığı bir saattir. 0 saatte benim de bir ameli salihimin yükselmesini arzu ederim. (Tirmizi, Salat:347, 2/343, H. No:478, İbni Mace, İkame:105, Ahmed İbn-i Hanbel:5/418)

Okudunuz mu?  Aynı yerde aynı namaz için iki kâmet getirilir mi?

Hz. Sevbân’dan nakledilen şu hadis de, evvâbin namazının önemini belirtir: "Allah Rasûlü, günün yarısından sonra namaz kılmayı severdi. Hz. Âişe, Ya Resulullah, sen bu saatte de mi namaz kılmayı seviyorsun? dedi. Resulullah (s.a.s.): "Bu saatte gök kapıları açılır ve Hak Teâla hazretleri, bu saatte kullarına rahmetle bakar. Bu namaz Âdem, Nuh, İbrahim ve İsâ’nın devam ettikleri bir namazdır" buyurdular (el-Askalânî, Bulûgu’l Merâm, Terc. A. Davudoğlu, II, 48). Evvâbin namazının dört rekât olduğuna dâir çeşitli hadisler nakledilmiştir. Akşam namazından sonra ve altı rekât kılındığına dâir hadisler de nakledilir ve bunların uygulamada daha yaygın olduğu bilinmektedir (Tirmizî, Salat, 32 1) .

Okudunuz mu?  Günahını Anlatmak

Cevap: Gök kapıları ardına kadar açılır hadisinden anlamamız gereken nedir

musab
bu benim soruma cevap değilki.siz gökkapıları geçen 2 hadisi yazmışsınız.ben açıklamasını sordum


Cevap: Gök kapıları ardına kadar açılır hadisinden anlamamız gereken nedir

Hoca
Gök kapısı ne demektir?
Hadis ve ayetlerde gök kapısı ifadesinin anlamı nedi?

Okudunuz mu?  Endoskopi, kolonoskopi yaptırmak, makat veya ferçten ultrason çektirmek orucu bozar mı?

Gök kapılarından kasıt, rahmet kapılarıdır.
Rahmetin bolluğu ve manevi rütbenin yükselmesi kastedilmiştir.

Allah en iyi bilendir.


musab
rahmet kapısı anlamına geliyor.tamam ama bu anlamı çıkaranlar nasıl çıkarmışlar nasıl tefsirini yapmışlar.


Hoca
Gök kapıları Kuranda bir kaç ayette geçiyor ama geniş açıklamasına bakmadım kendim yorumladım.
Rahmet, Manevi makam, Duaların kabulü anlamındadır.
Duanın kabulü ağır basıyor ama sonra genişçe açıklamalarına bakalım İslam alimleri ne demiş.

Okudunuz mu?  Yeminin bozulması

musab
duanın kabulü bencede o hadise en uygun düşeni.manevi makamda aslında uygun.tamam bakarsanız okurum burdan


Simurg123
Peki şöyle düşünün uzaya nasa veya diğer ülkeler mekik yollarken nedwn belirli merkezlerden yollarlar.amerika neden kendi topraginda degilde baska yerde yolluyor veya rusyanin toprak butunlugu çok buyuk neden kazakistanda yolluyor.bence kapilar gercek ve belirli saatleri gercekten var acilan.

Okudunuz mu?  Allaha söz vermenin yeminden büyük bişey olduğunu bilmeden başımı örteceğime söz verdim

Kayıtsız Üye
70 cm e 40 cm biraz bulutun içinde,yine buluttan ama biraz daha gri beyaz renginde kaya gibi görünen ve açılırkende kaya gibi sesler çıkaran 40cm uzunluğunda ve 30 cm eninde idi.bir apartman dairesinde odanın içinde sol yanım hizasında yaklaşık 2 metre önümde,yerden yaklaşık 2 metre yukarıda idi.akabinde yine dua edip uzandığım yerde sağıma dönüp büyük bir yakarış aşk içinde ağlayarak büyük bir direk gibi birşeyin etrafındaki oval biçimde dönen pilepile uzanan bembeyaz örtüye sıkıca sarılıp Allahtan beni hiç ama hiç bırakmaması için hıçkıra hıçkıra yalvardım.ve bir tek benim olduğum yer daha çok spot lambayla aydınlatılmış gibi daha parlaktı.kendim ailem için dua ederken ilginç bir şekilde biraz daha sol karşıma bakarak büyük bir kalabalığın,ailem olarak sanki kendi ailemi değilde tüm müminleri kendi ailem gibi sevmem gerektiğini idrakle kabullendim ve sonrada hep öyle hissettim elhamdülillah.arada hem evimde hem ordaydım idrakim kuvvetlendikçe daha çok duada rabbime daha yakındım oradaydım.sonra cümlemize dua ettim.ağlayarak dua etmeye devam ettim.öğleden sonra ile akşam arasıydı.sonra uyudum ve uyandığımda 3 tane nurdan bayan yüzüydü sanırım gördüğüm.3ü de birbirine benziyordu ve çok güzel biblo gibi sanırım türbanlarıda vardı alınlarının üstündeki örtüden anladığım.uyku arasında elimi uzattığımda gerilediler hareket ettiler ışığın kayması gibi dalgalandılar elimi geri çekince yine etrafımda yerlerini aldılar.gitmelerini istemediğim için gözlerimi kısarak bakıp kapatıp açtım izledim bir süre.çok mutlu ve güvende hissettim ve birden tekrar ağır bir uykuya daldım aniden.bunları yaşarken aşktan kendimden geçiyordum,nefsi fikirlerdeyse dünyayı daha çok hissediyordum.Allahın lütfuydu elhamdülillah.Bu anımı paylaşmak istedim.Allah cümlemizinde sonunu hayretsin inşaAllah önemli olanda aslında budur değilmi rabbim cümlemizinde sonunu hayretsin inşaAllah amin 😌

Okudunuz mu?  Yaratılış bakımından erkek kadından üstünmüdür?

Kayıtsız Üye
Herşeyin en doğrusunu Allah bilir.Rabbimin gazabından korkarım.Gök kapısı ile ilgili bu yazımı Allah rızası için silin lütfen.Doğru yolu göstermek Allah’a aittir.Zanna uymayalım,sapmayalım,saptırmayalım inşAllah.


gök kapısı nedir, gök kap

Bu kategoride yer alan Birine gülmek kul hakkı mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gök kapıları ardına kadar açılır hadisinden anlamamız gereken nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.