Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
sizden04
Abone

Şia mezhebi nedir?

Şia mezhebi nedir?

umutlucan
şia mezhebine bozuk diyorlar
ama şii lerde namz kılıyor

üstelik cihat edenlerde var sizce bnlar ynlısmı daha dogrusu tek sucları sahabe efendilerimizden bis kısmnı sevmememlerimi ve yahut 3 vakt namaz mı kılıyorlar bnlar hakkında bilgilendirilmek istiyorum? biz sunniler olarak şii lere düşman gözüylemi bakmamız gerekiyor ? ltfen cvplarını görüşlerinizi belirtin


Cevap: şia mezhebi

NuN
Kimse müslüman değiller demedi ama değil mi?
Şiilerde müslüman ama inançları bozuk


Cevap: şia mezhebi

Ümmü Süleym
< müslüman ama inançları bozuk >
inancı bozuk insan nasıl müslüman oluyor.


Cevap: Şia mezhebi nedir?

musab
şianın ehli sünnet dışı olduğundan şüphe yok.ama şia kısım kısımdır.hepsi kafir değildir.


Selefi
Şiiler kısım kısımdır.çoğunluğunu caferiler ve zeydiler oluştururki bunlar müslümandır.tevhid konusunda biriz.5 vakit namazı kılarlar,Ramazanda oruç tutarlar.mekkeye hacca gelirler.zekat humus verirler .cihatta ederler (örnek hizbullahın 2006 da israil ile savaşması)


umutlucan
Ama bn hz. Omer hz.ebubkir hz. Osman hz.aiseye lanet okundugunu gördüm bu na nedicksniz.


Şema
Lübnan’daki örgüt Hizbullah değil Hizbusseytan dir.


Selefi
< Ama bn hz. Omer hz.ebubkir hz. Osman hz.aiseye lanet okundugunu gördüm bu na nedicksniz. >
ehlisünnet kitaplarındada muaviyenin Hz.Aliye lanet okunması emrini verdiği vardır …buna diceksiniz ? Hz.Ali de sahabe değilmi ? bu sahabe sevmeme konusuna gelirsek ucu muaviyeye ve başka diğer sahabelere dokunabilir..

Okudunuz mu?  Pazartesi perşembe orucu niyeti

< Lübnan’daki örgüt Hizbullah değil Hizbusseytan dir. >
ondan dimi 2006 da israile ağzının payını verdi…


Şema
Ondan dimi Suriye’de Sünni oldukları için binlerce insanı katletti.!!!
Biz onları tanıyorduk ama müslümanlara anlatamiyorduk ta Suriye olayina kadar


umutlucan
Arastirip ogrencem


Selefi
< Ondan dimi Suriye’de Sünni oldukları için binlerce insanı katletti.!!! >
SIRF SÜNNİ OLDUKLARI İÇİN öldürdüklerine dair deliliniz kanıtınız nedir acaba ? bir kaç internet sitesindeki uyduruk kıytırık yalan haberlermi ?
Hizbullah orda sadece muhaliflerle çarpışıyor.sanki mazlum savaşmayan kişilerleri öldürüyor


silversoul
mezhep kavgalari buraya kadar sicramis. musluman muslumanin kardesidir. Resulullah sav ummetin parca pincik olmus birbirini olduruyor. Her bir hizb kendi derdine dusmus davasini unutmus birbirini tekfir ediyor
Ey Müslümanlar ben muminim diyene kafir demeyin karsinizdaki iman sahibi ise ona iftira atarsiniz buyuk yuk altina girersiniz.
Hakk ortada hz ebu bekirin hz omerin hz osmanin hz alinin hz hasan ve hz huseyinin yaptiklari ortada Kur an ortada sünnet ortada biz neyin kavgasini yapiyoruz.
Adam olduren fanatik futbol taraftari gibi mezhep fanatikligi yapmamaliyiz. İslami Resulullah sav bizlere rahmetle guzellikle gosterdi bizlerde Resulullah ve ashab gibi olmali onlari ornek almaliyiz.
Biz islama faydasizca tartisip kavga ederek faydali olamayiz kimse kendisini gemize cikarmaya calismasin Allah gun geldiginde ayriliga dusulen konularda hukum vericek hakli haksiz ortaya cikicak

Okudunuz mu?  Ayet üzerindeki secavend harfleri

Şema
1000 yıldır mezhep kavgaları dinmedi ve Hz. Isa a.s. gelene kadar dinmeyecek gibi…
Allahü âlem.

Sunnileri öldürmek cihad diyen kardeşim olamaz.


silversoul
sunnileri oldurmek cihadtir diye fetva veren mezhep savaslarindaki fitnecilerdir. ancak ayette muminler ancak kardestir buyuruluyor. muminler haksiz yere adam oldurmezler cihad kendilerine savas acilan zulm altinda kalan Müslümanlara izin verilmistir. bizler cihad kavramini iyi ogrenmeliyiz

cihad aslinda İslami yaymak Müslümanlara olan zulme engel olmaktir. Allah rizasi için mucadeledir. Can ve maldan infak etmektir.


umutlucan
Hz.ali r.a. lanet mi okunmus kaynak werin ltfen oyle bse warmi


Darusselam
Şia mezhebi nedir?

Şiilerin en büyük düşmanı Hz. Ömer’dir. Hz. Ömer düşmanlığı İran kültürüne o kadar işlemiştir ki, Şia, Ömer’e lanet i dinlerinin bir akidesi ve hayatlarının bir parçası haline getirmişlerdir.
Kendi mezheplerinin imamlarını başkalarından ayrı olarak ilâhi feyze mazhar kabul ederler. Onlara göre, imamları masumdur, hata yapmaz, günah işlemez, yaptıklarından sorumlu tutulamaz. Zira, imamlar, başkalarının bilmediği şeyleri bilirler.

Takiyye, özel manada, Şiilik inanç ve düşüncelerini başkalarından gizleme anlamına gelmektedir.
Şiiler, 6. İmam Cafer-i Sadık’ın Takiyye benim ve babalarımın dinidir. Takiyyesi olmayanın dini de olmaz dediğine inanırlar. Şiiler, 5. İmam Muhammed Bakır’ın da Takiyye benim yolumdur, ceddimin yoludur. Takiyyesi olmayanın imanı da olmaz dediğini savunurlar. Oysa İslami kaynaklarda, Cafer-i Sadık’ın Mü’mine karşı takiyye yapmak şirktir dediği nakledilir.
Şiilikte, takiyye tıpkı imamet gibi bir iman esasıdır. Kayıp 12. İmam yeryüzüne döneceği güne kadar (günümüzde de) takiyye yapmak vaciptir. Yani Şia’ya göre, takiyye ile amel etmek dinen zorunludur, terk edilemez.
Dinimizde can tehlikesi söz konusu olduğunda kişinin inancını gizleyebileceğine ruhsat verilmiştir. Ancak Şia, İslamiyet’te çok istisnai durumlarda kullanılabilecek bu tür bir ruhsat (izin) yerine, takiyyeyi herkese karşı ve her durumda kullanılan zorunlu bir ibadet olarak kabul eder.
Şiiler takiyyeye dayanak uydurmak için, Hz. Muhammed’i, Hz. Ali’yi, İmam Caferi takiyyeci olarak lanse etmiştir. Ehl-İ Beyt’i takiyyeci olarak lanse etmişler; saygın Ehl-i Beyt anlayışı yerine, güvenilir olmayan ve ikiyüzlü davranan bir Ehl-i Beyt algısı oluşturmuşlardır.
Şia’ya göre Hz. Ali takiyyecidir
Bilindiği üzere Hz. Ebubekir ve Ömer halife seçildiklerinde ilk biat edenler arasında Hz. Ali de vardı. Hz. Ali’nin ilk üç halifeye biat ettiği kesin iken, Şiiler Hz. Ali’yle çelişkiye düşerek ilk üç halifeye lanet etmektedir. Bu duruma mantıklı bir izah getiremeyen Şiiler, bu çelişkiyi gidermek için, Hz. Ali’nin takiyye yaptığını (ikiyüzlü davrandığını) iddia ederler.
Şia, Hz. Ali’nin öldürülmekten korktuğu için diğer halifelerden düşüncelerini gizlediğini öne sürmektedir. Oysa Hz. Ali, Allah’ın Arslanı unvanı ile anılmaktadır. Hz. Ali’yi korkaklıkla suçlamak, ona atılacak en büyük iftiralardan birisidir.
Hz. Ali, birçok kimse Hz. Peygamber’e biate cesaret edemezken çocuk yaşta Müslüman olmuştur. Hz. Muhammed Medine’ye hicret ederken, ölümü pahasına onun yatağına yatarak Mekkelileri oyalamıştır. Hz. Muhammed bir hadisinde, Ali’den üstün yiğit, Zülfikar’dan üstün kılıç yoktur” buyurmuştur.
Hz. Ali, gözünü budaktan esirgemeden bütün savaşlara katılmış; sadece Tebük Seferi’ne Hz. Muhammed’in emri ile Medine’de kaldığı için katılamamıştır. Hz. Ali taraftarlığı kılıfı altında Pers ırkçılığı yapanların, Hz. Ali’ye korkaklık yakıştırmaları oldukça ironik bir durumdur.
Şia’ya göre Hz. Ali’nin babası da takiyyecidir
Şiilere göre, Hz. Ali’nin babası Ebu Talip gerçekte iman etmişti; ancak, siyaset gereği ve Peygamber’e daha çok yardım edebilmek için imanını gizliyor, yani takiyye yapıyordu. Oysa İslam âlimleri, Ebu Talip’in dedelerinin dini üzerine (yani gayrimüslim) öldüğü hususunda müttefiktirler; bu konu ayet, hadisler ve siyerle sabittir.
Şia’ya göre Hz. Muhammed de takiyyecidir
Şiiler, Hz. Muhammed’in de Mekke döneminde açıktan tebliğ yapmayarak takiyye yaptığını iddia etmektedir. Oysa Hz. Muhammed Mekke devrinde tüm tehlike ve tehditlere rağmen peygamber olduğunu ve hak dinin İslam olduğunu her fırsatta dile getirmiştir. Hz. Muhammed, sahabelerini tehlikelerden korumak ve hayatlarını muhafaza etmek için inananlarla bir döneme kadar gizli görüşmüş; ancak peygamberliğini ve inen ayetleri kimseden gizlememiştir. Birçok defa Kâbe’de ibadet ederken kötü muameleye ve alaycı tavırlara maruz kalsa bile kendisine indirileni tebliğ etmekten çekinmemiş, asla takiyye yapmamıştır.
Takiyye teşvik edilmiş bir dini vecibe değildir. Dinimizde, (sadece) kâfirlere veya müşriklere karşı canı korumak gerekçesiyle ve zorda kalındığında imanını gizleme ruhsatı verilmiştir. Yani Müslümanlar normal zamanda onlara karşı imanını gizlemez; diğer Müslümanlara karşı takiyye zaten söz konusu olamaz. Şiiler, Müslüman toplumlara sızarak Şiiliği yaymak amacı güttükleri için, takiyyeyi dinî bir prensip ve iman esası haline getirmişlerdir.
Şiilerin Müslümanlarla aynı masaya oturması takiyye sebebiyle imkânsız hale gelmiştir. Kayıp imam halen zuhur etmediği için Şiiler, Müslümanlar dahil herkese takiyye yapmayı ibadet sayıyorlar. Bu sebeple, bugün İran’ın, Türkiye ve diğer Müslüman ülkelerle ilişkilerinde hangi söz ve eylemlerinin samimi olup olmadığı kimse tarafından bilinemez. Bilinemeyeceği için de İran’la aynı masaya oturmanın anlamı kalmamaktadır.

Okudunuz mu?  Namazda dua hatası

Katade
Şia mezhebi nedir?

Hz. Ömer, 645 yılında İranlı bir mecusi olan Ebu Lulu Firuz tarafından şehit edildi. Hz. Ömer’in ölümü, İran topraklarında Mecusiler ve Mazdeistler arasında Ömer’e Lanet Bayramı adı altında kutlanmaya başlandı. Bu bayramı yıllar içerisinde İranlı Şiiler sahiplendi.
Hz. Ömer yüzyıllardır şahadet yıldönümünde Şiiler tarafından lanetlenmektedir. Bu kutlamalarda bir araya gelen Şiiler ve Mecusiler, Ömer fi’n nar (Ömer Cehennemde) BarekAllah Ebu Lulu (Mutluluklar/Bereketler sana ey Ebu Lulu) sloganları atmaktadır.
Aşağıdaki videoda, Ebu Lulu’nun mezarında kutlama yapan bir Şii Ayetullah’ını izleyeceksiniz. Şii Ayetullah, Hz. Ömer’e lanet edilen kutlamada travesti oynatıyor. Travestiyi alkışlayan Şiilerin ağzından Mutluluklar sana Ebu Lulu sesleri duyuluyor. Videonun sonlarına doğru, Şii Ayetullah’ın sigarasını bir kenara bıraktığı ve travestiyi yanına çağırarak kalçasını okşadığı görülüyor.

Okudunuz mu?  Birisini sevdiğin zaman ondan sevmesini istediğin zaman nasıl dua etmeli

Kayıtsız Üye
Şia mezhebi nedir?

40 Madde de Şia Akidesinin Batıl Olduğunun (İslam Uleması Tarafından Şiddetle reddedildiğinin) İsbatı !!!!

1. Şiiler kuranı kerimin tahrif olduğuna inanırlar..ve kuranı doğru olarak bilenlerin sadece 12 imam olduğunu iddia ederler (şianın inanç esasları)

2. Şiiler imamlarının masum olduğuna inanırlar. (el munteka)

Okudunuz mu?  Katılım bankalarından banka kartı alabilir miyiz

3. Şiiler ruyeti inkar ederler.(el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

4. kendileri senedi ve isbatı olmayan onbinlerce şii kaynaklı hadisle amel etmekle iken…sünni kaynaklarda geçen ve senedleri olan hadislerin dörtte üçünden fazlasını reddederler. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

5. Şiiler kerbelayı beytullahtan daha faziletli sayarlar.. (şianın inanç esasları)

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Sünneti Müekked

6. Şiiler hz aliden önceki halifelerin zalim yada kafir olduğunu iddia ederler.. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

7. Şiiler hz ebu Bekir ve hz ömere lanet okurlar. 10 Bin Sahabeye Kafirdir derler (şianın inanç esasları)

8. peygamberlerin getirdiği şeriatın sadece avama hitab eden bir ilim olduğunu gerçek ilmi(ilm-i hakikat) ise 12 imamdan başka hiç kimsenin bilmediğini iddia ederler.. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

Okudunuz mu?  Yazılım/Program Öğrenmek İlim Öğrenmeye Girer mi ?

9. hz ali (ra) nin ve onun zürriyetinden gelenlerin fikirlerine muhalefet eden herkesin ya zalim ya kafir,yada fasık olduğuna inanırlar.. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

10. Takiyye adı altında münafıklığı akide edinirler.. (şianın inanç esasları)

11. 12 imamın yaptığı her ameli Allahın emrettiği bir dini kural olarak telakki ederler. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

12. Allahın sıfatlarını inkar ederek cehmiyyenin yolunu takip ederler.. (şianın inanç esasları)

13. Şiiler imamiye mezhebine uyulması vacib olan tek mezheb olduğuna inanırlar.(el-munteka)

14. Şiiler hz ali hakkında aşırı giderler,bazıları onun vasi,bazıları peygamber,bazılarıda ilah olduğunu iddia ederler:.( el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

15. Şiiler hz ebubekir ve hz ömer hakkında cibt ve tağut yakıştırmasını yaparlar.. (şianın inanç esasları)

16. Şiiler bazı ölülerin yeniden dirilip ahir zamanda dünyaya döneceğine(ricat) inanırlar..bu inanışa göre 12. imam ahir zamanda gelecek hz ebubekr ve hz omer’i çarmıha gerecektir.. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

Okudunuz mu?  Necis olmayan diğer kirli şeylerle namaz kılınabilir mi?

17. yine aynı inanışa göre 12.imamın ahirzamanda gelip müminlerin annesi hz aişeyi diriltip ona had cezası uygulayacağına inanırlar.. (şianın inanç esasları)

18. hz ömerin öldürüldüğü günü en büyük bayram,şeref,müjde,büyük temizlik,bereket ve teselli günü olarak kabul ederler. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

19. Şiiler kendi çocukları hariçinde doğan bütün çocukları fahişe çocuğu sayarlar.. (şianın inanç esasları)

20. Şiiler bir kimseyle ancak nıfak üzere muamele ederler..( minhacüs-sünne)

21. Şiiler 12 imamın gaybı bildiğini iddia ederler..( (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

22. Şiiler hz aişe ve hz ömerin kızı hz hafsaya lanet okurlar.. (şianın inanç esasları)

23. Şiiler Allahtan başkasına kurban keserler ve adak adarlar. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

24. Şiiler şer’i yaratanın Allah olmadığını iddia ederler.. (el munteka)

25. 12 imamın hatadan masum olduğuna inanırlar. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

26. 12 imam vasıta edilmeksizin Allahın rızasının kazanılamayacağını iddia ederler.. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

27. Allah’a kulluk etmenin imamlara itaatle mümkün olacağını ve imamlardan başkasına itaat etmenin Allah’a şirk koşmak olduğunu iddia ederler.. (şianın inanç esasları)

28. hz ömeri şehid eden Mecusi ebu lülüe’yi bir din kahramanı olarak kabul ederler. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

Okudunuz mu?  Sabah ve akşam namazından sonra kaza namazı kılınırmı

29. şiiler hz alinin bütün sahabelerden üstün olduğunu ve hilafetin ilk olarak onun hakkı olduğunu iddia ederler.. (el munteka)

30. Şiiler resulullahın ölümünden sonra az sayıdaki bir topluluk dışında bütün sahabelerin mürted olduğuna inanırlar.(şianın inanç esasları)

31. Şiiler Allahtan başkalarına,kullara dua ederler,onlardan isterler.. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

32. ”12 imamlar olmuş ve olacak her şeyin ilmini bilirler.hiçbir şey onlara gizli değildir”..diye itikad ederler. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

33. Şiiler ehli sünnetin kanlarını ve mallarını mübah sayar.. (şianın inanç esasları)

34. Şiiler hz hüseyinin kerbelada ki kabrini ziyaret etmeyi beytullahı hac etmekten daha faziletli sayarlar.. (şianın inanç esasları)

35. Şiiler enes,Cabir,ve ebu hureyre (ra) gibi meşhur sahabelere hakaret eder ve onlarıda tekfir ederler. (şianın inanç esasları)

36. 12 imam ne zaman öleceğini bilir.ve kendileride ölmeyi istemedikçe ölmezler. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

37. tarih boyunca bir çok kez Müslümanlarla kafirlerin savaşlarında Yahudileri,haçlı hırıstiyanlarını,tatarları,desteklemişler ve Müslümanlara karşı onlara dostluk göstermişlerdir.. (şianın inanç esasları)

38. Şiiler zındıklıkla ,ilhadla ,kasıtlı ve bolca yalan söylemekle tanınırlar.. (şianın inanç esasları)

39. ”’imamların dereceleri peygamberlerin derecesinden yüksektir.”’diye inanırlar. (el hutut-ul arıza li’ş şiati-l-isney aşeriyye)

40. muta nikahını mübah kabul ederler ve hatta muta çocuğunun daimi nikah çocuğundan daha faziletli olduğuna inanırlar..

Okudunuz mu?  Vesvese kişiyi şirke sürükler ve içine şüphe tohumları ekerse şüpheden ötürü kişi günaha girer mi?

bilyorum bu yazıya çok kızacaksınız ama bu yazı hz ebubekir ömer osman muavye ve hz fatima sövenlere gelsin


Kayıtsız Üye
bu neya ? Ne kadar igrenc iftirlarada bulunmussunuz ?yok takiye dinin parcasiymis,yol sahabelerin hepsi murtedmis,yok Kurani kerim degistirlmismis ve daha neler.siz bu iftirlari atacaginiza kendi kitablarinizdaki sapik fikirlere dokunun kardesim.bakin bunu bile soylemek bana ne kadar agir geldi,sizlerse bu iftiralarla iyi sey yaptiginizi düşünüyorsunuz.buhari,muslim ve daha nicelerinde akla mantiga,dine uymayan fikirler yer almis.sianin kitablarinda da var boyle seyler.yok demiyorum ki.biz onun içinde o kitablari sahih degil,kifayet edici adlandiriyoruz.bizim için sahih yalniz Kurandir.bizim hadis kaynagi hesap etdiyimiz kitablarda 5000 sahih hadis varsa 1000 de doğru olmayan hadisler var.aynen de sizde.iyice arastirip oyrenin bi.kendinizi doğru yolda bizi sapik yolda goruyorsunuz.daha ne diyim size ya.muslumanlar bolunmus,bolunuyor,bolunucek te.Islam parcalanmis yaziklar olsun


şia mezhebi nedir kısaca bilgi

Bu kategoride yer alan Kürtajın günahı nedir, nasıl affedilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şia mezhebi nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.