Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:07
sizden4
Abone

Sabah ve akşam namazından sonra kaza namazı kılınırmı

Sabah ve akşam namazından sonra kaza namazı kılınırmı

feyza gül
selamun aleykum bıze boyle bır ımkan tanıdıgınız ıcın teşekkür ederım.sorum :ben 5 vakıt farz namazlarımın ardına kaza namazları kılıyorum ornegın sabah namazından sonra sabahın farzının kazası ogleden sonra oglenın kazası gıbı.. ama sabah ve aksam namazlarından sonra kaza namazı kılınmaz dıye duydum ne kadar dogru. yanı ben namazlarımın ardına kaza namazlarımı kılmaya devam edıyım mı:?

Okudunuz mu?  Lavabo kenarlarında biriken sular necis midir

Cevap: Sabah ve akşam namazından sonra kaza namazı kılınırmı

mumsema
ve aleykumusselam ve rahmetullah

her namazın arkasında kılabilirsin hiç bir sakıncası yok kardeşim:)

birde tavsiyede bulunayım. Kaza namazını sadece farz namzların ardında kılmayın, bütün boş vaktini kullanın. zaten borcu olana boş durmak yaraşmaz.

Allaha emanet ol


Yanıt: Sabah ve akşam namazından sonra kaza namazı kılınırmı

sitare
Hanefilere göre kerahat vakitleri dışında her vakitte kaza namazı kılabilirsiniz.
Sabah ve ikindi namazlarının farzlarından sonra nafile namaz kılınmamaktadır. Ancak kaza namazı kılınabilir. Kazalarınızı eda etmeye devam edebilirsiniz.
Allah kabul etsin

Okudunuz mu?  Sahurda su içerken ezan okundu

Soru: Sorun Cevap Vereyim (2)

feyza gül
teşekkür ederım bılgınız ıcın sabah ve ıkındı de olabılır yanlıs hatırlamıyorsam zamanla alakalı mekruh vakıt demıslerdı sanırım sakıncası yoksa kılarım 🙂 Allah razı olsun hocam


maria
Kaza namazı borçtur her zaman ödeme imkanı var her namaz arası kılmak caizdir

Okudunuz mu?  Namaz Vaktinin Çıkmasına Yakın Abdest Kaçırmak

aksam yatsi arasinda kaza namazı kılınır mi, sabah namazından sonra kaza namazı kılınırmı, sabah namazından sonra kazası kılınırmı

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken muhabbet kuşumun kafama konması dua ederken elime konması bana günah olur mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabah ve akşam namazından sonra kaza namazı kılınırmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.