Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:59
sizden5
Abone

Namaz Vaktinin Çıkmasına Yakın Abdest Kaçırmak

Namaz Vaktinin Çıkmasına Yakın Abdest Kaçırmak

Secan
Selamun Aleykum arkadaşlar.

Az önce ogle namazını kilacaktim, ikindi vaktinin girmesine yaklasik 20 dakika kala namaza durdum, yellenme sikintim oldugu için Sunneti kilarken kacar korkusuyla 4 rekat farzi kilayim dedim basladim kilmaya. Birinci ya da ikinci rekatta idrar kacirdigimi hissettim – bayanim, ve Endometriosis hastaligim oldugu ve bu rahatsizlik idrar torbamda da gorulmeye basladigi için yellenme sikintisinin ustune malesef idrar konusunda da çok sikinti cekiyorum son bir kaç aydir – idrar kacirdigimi hissedince namazı biraktim tuvalete gittim temizlenip tekrar abdest almak için. Yalniz endometriosis yuzunden tuvalet ziyaretlerim 10-15 dakika surebiliyor, affedersiniz, idrar damla damla geldiği için. Bazen tuvalet + abdest almam yarin saat surebiliyor. Neyse isim bitti abdest aldim tam ikindi’ye 5 dakika kala namaza durdum. Bu sefer de yellenme geldi ve malesef namazı bitiremeden abdestim yine kacti, ama tekrar abdest almayi yetistiremeyecegim için devam edip tamamladim namazı ikindiye 1 dakika kala.

Okudunuz mu?  Cemaatle kılınan gündüz namazlarında imamın farzlarda sessiz okumasının hikmeti nedir ?

Bu durumda namazim olmus mudur?

Bu arada bu idrar kacirma konusunda ozurlu sayilir miyim? Her vakit kacmiyor, ama her tuvalet ziyaretimde 10-15 daka ugrastiriyor. Bu endometriosis hastaligi yuzunden hem idrar, hem de yellenme ve lekelenme sorunu yasiyorum. Ve gercektem çok sikinti cekiyorum. Kadin hastaliklari ve cikardigi sorunlar konusunda bilgisi olan varsa ve paylasirsa gercekten COK COK sevinirim.

Okudunuz mu?  Dua ederken sevdiğim kişiyi hayırlısıyla bana geri getir Allah'ım demek yanlış mısır?

Allah simdiden razı olsun.


Cevap: Namaz Vaktinin Cikmasina Yakin Abdest Kacirmak

Şema
Kardeş sen özürlü sayılırsın gaz ve idrar olsa bile namaza devam et


Namaz vakti çıkmaya yakın abdest bozulursa

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm. Allah (c.c) rızası için bana yardım edin artık kafayı yiyeceğim. Bugün hayızım bitti gusül aldım tam giyinip namaz kılacaktım ki yellenme sorunu yine başladı. Bu yellenme durumu bende daha çok sanki abdest aldıktan sonra oluyor çünkü hayız boyunca ya hiç olmadı ya da ben dikkat etmedim. Her neyse öğle vaktinin çıkmasına da az kaldığı için hızlıca tekrar abdest aldım sonra yine bir şey oldu ben de artık hem özürlü durumunda sayılırım belki diye hem de namazımı kazaya bırakmamak için o durumda kıldım.

Okudunuz mu?  Büyük Günahlardan Birisini İşledim Gibi Nasıl Tövbe Edebilirim

1. Yaptığım doğru/yanlış mı ve günah mı işlemiş oldum ?
2. "Yok öyle olmaz tekrar abdest alınmalı" diyorsanız, bu sefer de namaz kazaya kalacaktı belki. Bu gibi durumlarda namaz kazaya mı bırakılmalı yoksa durmayan durum devam ediyorsa bile namaz kılınmalı mı ?

Okudunuz mu?  Hünsai Müşkil Nedir Ne Değildir?

Yorum: Namaz Vaktinin Çıkmasına Yakın Abdest Kaçırmak

Şem’a
Bu söz ettiğiniz vesvesedir kesenlikle yellenme değildir.
Doğru olanı yaptınız ve her zaman şeytanı dinlemeyin, koku ve ses duymadıkça asla yeniden abdest almayın.


Abdest Kaç Dakika, Hangi Durumda Hüküm Nedir Bilememek, Vaktin Çıkmasına Az Kala Tuvalet Gelirse

Bu kategoride yer alan Gusul veya abdest aldıktan sonra kulak temizliği abdesti bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz Vaktinin Çıkmasına Yakın Abdest Kaçırmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.