Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:18
Namaz
Abone

Namaz vaktini tembellikten kaçırmak

Namaz vaktini tembellikten kaçırmak

Ahmo1234
Arkadaşlar ben internetten yatsı namazının vaktine baktım 21:23 yazıyody ve saat 21:12 idi. Ben kendi içimden "nasıl olsa daha 10 dk var kılarım " dedim ve aniden yatsı ezanı okundu bende nolur nolmaz diye hiç düşünmeden abdest alıp akşam namazının farzını kıldım
1-Akşam namazım kabul olur mu
2-Namazı kaza etmem gerekir mi
3-Kaza olursa bunun günahı var mıdır tevbe etmem gerekir mi ?
Nolur yardım edin 🙁

Okudunuz mu?  Sabah Namazı Ve İkindi Namazı arası Uyku

Yorum: Namaz vaktini tembellikten kaçırmak

kayblan
Namaza niyeti samimi olan 9 dakika kala daha var demez. Zaten son dakikalar şüpheli. Şafiiye göre akşam namazı 1 saat 10 dakikadır. Yani yatsı ezanı okunmadan 5-10 dakika önce akşam vakti dolmuş olur. Senin yaptığın kasıtlı olarak namazı terketmektir. Eda niyeti geçmiştir kazasını kılacaksın.

Okudunuz mu?  Kişi arka safta tek başına dursa namazı geçerli olur mu?

Yorum: Namaz vaktini tembellikten kaçırmak

#UguR
Başka bir Vakit girmesiyle öbür vaktin zamanı da çıkmış olur. Eğer akşam namazını kılmadıysanız yatsı vakti girdiği zamanda siz akşam namazını kıldıysanız Akşam namazınızı kaza etmeniz gerekir.

Bu kategoride yer alan Namazın bireye ve topluma sağladığı faydalar nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz vaktini tembellikten kaçırmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.