Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
sizden6
Abone

Peygamber efendimizin savaşta namaz vaktini kaçırması?

Peygamber efendimizin savaşta namaz vaktini kaçırması?

mslmn
Peygamberimiz (s.a.v) ‘in bir savaşta ikindi namazını kaçırdığı için sinirlendiğini duymuştum veya okumuştum tam hatırlamıyorum bu doğru mudur?

Eğerki yanlış bilgim varsa arkadaşıma anlattım sorun olur mu ?


Cevap: Peygamber efendimizin savaşta namaz vaktini kaçırması?

muvahhidim
< Peygamberimiz (s.a.v) ‘in bir savaşta ikindi namazını kaçırdığı için sinirlendiğini duymuştum veya okumuştum tam hatırlamıyorum bu doğru mudur?
Eğerki yanlış bilgim varsa arkadaşıma anlattım sorun olur mu ? >

Okudunuz mu?  Resimli Kitap Almak

Kardeş;
Rasûlüllah (s.a.v.), bir gece seferinde son derece yorulmuş olan ashabına, ancak içlerinden birini kendilerini namaza uyandırmak üzere görevlendirdikten sonra istirahat için izin vermiş, fakat herkes uykuya dalınca, görevli de uyuyuvermiştir. Konu ile ilgili rivayetlerden, bir kaç defa tekerürü muhtemel bulunan bu olayda, Rasûlullah (s.a.s.) sabah namazını güneş doğup yükseldikten sonra, yine cemaatle kıldırmıştır.

Buhari, a.g.e., 1/148 (Mevakıt, 35); Şevkânî, a.g.e., 2/29; M. Ali Nâsıf, a.g.e., 1/147, Tecrid Tercemesi, 2/252-260 (Hadis No: 226) ve 2/532 (Hadis No: 352).

Okudunuz mu?  Kar ve yağmurdan dolayı sıçrayan su ayakkabıyı necis yapar mı

”Hendek savaşında da zor bir gün de Rasûlüllah (s.a.s.) ve ashabı, öğle, ikindi ve akşam namazlarını vaktinde kılma imkanı bulamamışlar; bu üç vakti, yatsı namazından önce tertip üzere, cemaatle kaza etmişlerdir.
Buhari, a.g.e. 1/148 (Mevâkıt, 38) ve 3/233 (Cihâd, 98) ve 5/48 (Meğâzî, 29); İbn Hümam, Fethu’l-Kadir, 1/349, Bulak 1315; Zeyleî, Nasbü’r-râye, 2/164, Beyrut, 1393/1973.

Okudunuz mu?  Hz.Ali'nin Mezarı

O’na emanet ol..
celle celeluh..


Yorum: Peygamber efendimizin savaşta namaz vaktini kaçırması?

Kayıtsız Üye
Efendimiz o sabah namazında niyeti kaza mıydı yoksa normal sabah namazına mı niyet etmişti


Yorum: Peygamber efendimizin savaşta namaz vaktini kaçırması?

arifselim
Her namaz vakti için belirlenen bir süre vardır bu süre bitti mi artık kazaya niyet edilir. Sabah namazının vakti de güneşin doğuşuna kadardır. Güneş doğduktan sonra aynı gün öğle vaktine kılınacak olsa bile kazaya niyet edilir. Tek farkla o günkü sabah namazını öğle vakti çıkmadan önce kılan kişi aynı zamanda sünnetini de birlikte kılabilir.

Okudunuz mu?  Cennet'te Duyular olacakmı? sıcak, soğuk acıma ve sevinme hissi gibi...

peygamber efendimizin sabah namazını kaçırması, peygamberimizin kaçırdığı namaz, peygamberimiz namaz kaçırmış mıdır

Bu kategoride yer alan Yanlışlıkla yemin bozulması kefaret gerektirir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimizin savaşta namaz vaktini kaçırması? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.