Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Büyük Günahlardan Birisini İşledim Gibi Nasıl Tövbe Edebilirim

Büyük Günahlardan Birisini İşledim Gibi Nasıl Tövbe Edebilirim

ps973563
Selamın Aleyküm arkadaşlar. ben önceden bir tane büyük günah işledim gibi, o günden beri içim rahat etmiyor.
aklıma geldikçe üzülüyorum. Allah Korusun Cehennem’e gideceğim diye çok korkuyorum. son zamanlardada tövbe etmeye başladım.
Allah’ımızın affedici olduğunu biliyorum ona sığındım. kaç gündür tövbe ediyorum. Allah’ım beni affetsin diye beni hayırlı yollara soksun diye sevap işleyeyim diye dua ediyorum. Cennet’e gitmek istiyorum. bazen bu olay aklımdan gidiyor işlemiş olabileceğim günah, takmamaya çalışıyorum.
ama bir süre sonra aklıma geldikçe yine düşünmeye başlıyorum. ve vicdanım rahat etmiyor düşünüyorum bazen ağlıyorum. tövbe edince Allah’ın bizi affedeceğini biliyorum bunda sıkıntım yok ancak bugün 2-3 kere başıma geldi sanki içimden Allah Korusun Pişman değilim gibi birşeyler geçti birde onlar için dua ediyorum Allah’ım ben o olaydan beri zaten üzülüyorum.
keşke öyle şey yapmasaydım falan diye ama bu seferde aklıma sanki Allah’a karşı dürüst olmadığımı düşünüyorum ve yeniden üzülüyorum. moralim sıfır oluyor. bazen Allah Korusun aklıma dinden çıkma ile ilgili şey geliyor.
yine dua ediyorum Allah’ım ben müslümanım sonsuza kadarda müslüman olacağım diye sonra Kelime-i Şahadet getiriyorum. benim korktuğum şey beni Allah Affetmezse diye.
içimden Allah Korusun pişman değilim gibi bir şey geçiyor aklımdan birde ona moralim bozuluyor zaten bu olay başımdan geçtiğinden beri aklıma geldikçe hep üzülüyorum son günlerde tövbe ediyorum ama korkuyorum. Arkadaşlar sizce ne yapmalıyım ? cevaplarınızı tahmin ediyorum ama yinede yorumlarınızı almak istedim. Allah’a nasıl tövbe edebilirim. ben Cennet’e gitmek istiyorum.
bu olaylardan sonra içim bir garip oldu Allah Korusun içimden Pişman değilim gibi cümleler geçince. şimdide kötü oldum. içim bir mutsuz sanki Allah’a karşı dürüst değilim gibi. ama ben Cennet’e gitmek istiyorum.

Okudunuz mu?  Tırnak arasında kurumuş kan ve gusül

Yorum: Büyük Günahlardan Birisini İşledim Gibi Nasıl Tövbe Edebilirim

misafir4
bir günahı sildirmenin en güzel yolu hemen ardından bir hayır işlemekdir kardeşim. bu kadar çıkmaza giresiye kadar namazlarını kıl, kır şeytanın belini geç. hayatında seni yanlışlıklara sevkeden şeyler varsa çıkar ve hayrına menfaatine temiz güzel bir hayat sürmeye bak.

Okudunuz mu?  Kalben inanmak istiyorum

Yorum: Büyük Günahlardan Birisini İşledim Gibi Nasıl Tövbe Edebilirim

ps973563
Teşekkür ederim, nasıl bir hayır işlemeliyim ? birde düzgünce nasıl tövbe edebilirim ?


Yorum: Büyük Günahlardan Birisini İşledim Gibi Nasıl Tövbe Edebilirim

Kayıtsız Üye
İşlediğin günahı başkalarıyla paylaşmak ve bundan pişmanlık duyman yükünü hafifletecektir tövbe ederek dûa et gerisini yüce Rabbimize bırak o her şeyin doğrusunu bilir.

Okudunuz mu?  Adetten sonra özür durumu

misafir4
güzel kardeşim samimi bir şekilde pişman olup, bu hatandan vazgeçmen ve Allah a yönelmen gerekir. eğer sana bu veya benzer hataların kapısını aralayan şeyler varsa, bunların kapılarını kapatman gerekir. eğer bunları yaparsan karda bile olursun. insan eli cebinde ıslık çala çala yürüse, illa ki ayağı kayıp zaten düşecektir. ama ayıkmış olursa, o vakit karda bile olabilecekdir. Allah teala her günahı affedermiş yeter ki sonrasında açık edilmesin. yani bu yanlışlığa imrenme veya bunları özleme, Allah teala tevbeni kabul edecekdir inşaAllah. her ademoğlu hata işlermiş hayırlıları tevbe edermiş. yani tevbe kolay, ertelemeyecek Rabbine döneceksin, samimi olacaksın.

Okudunuz mu?  Cemaatle Namaz Kılarken Zorlanıyorum

tabi bizlerin üzerine öncelikli düşen farzlardır ve Allah a en güzel böyle yaklaşabiliriz. zaten bunlarda azlardır. yine haramlardan uzak durarak Allah ın hududlarına hürmet ederek de Allah tealaya yakın düşebiliriz. haramlarda azlardır zaten. hayatını bilemiyorum tabi ancak Allah teala her işin güzel bir şekilde yapılışını takdir etmişdir. bu da gözümüzün önündeki, burnumuzun dibindeki günlük hayatımızdır. işini mi yaparsın, anne babana mı yardım edersin, sılayı rahim yapar akrabalarını mı sorarsın, açları mı doyurursun, birisine bir yardım da bulunur cömertlik mi yaparsın, yoksa hamdeder şükür mü edersin, bunları bilemem tabi ama aslında bizden istenenler çok basit. hayrımıza, menfaatimize, güzel, temiz, varış yerine hazırlıklı bir hayat sürmek. bunun aksi de çirkin temiz bulaşık, önüne ve işine geldiği gibi rastgele, anlamsız ve hazırlıksız bir yaşam sürülmesi sonucunu doğuruyor. sonucuda hüsran oluyor. insan sadece ahiret hayatında değil dünya hayatında da hakiki faydalara ancak ilk söylediğim gibi ulaşabiliyor. içkinin fuhşun başıboşluğun kibrin aşırıya gitmenin dünya hayatına da bir faydası olmuyor. aslında yapacağımız bu hayırlarda, hayatımızı güzel bir şekilde sürmek oluyor, güzel ahlaklarla güzel amellerle.

Bu kategoride yer alan Laf söyleme günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyük Günahlardan Birisini İşledim Gibi Nasıl Tövbe Edebilirim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.