Anasayfa
3 Ekim 2023, 13:00
sizden3
Abone

Pizza yemek haram mi ?

Pizza yemek haram mi ?

kul93
Selamunaleykum,

gecen arkadaşlarla Pizza yemege gittik. Avrupada yasadigim için Pizzacilar bazi Pizzalara Domus Etti koyuyorlar.Ben Peynirli Pizza siparis ettim. Arkadasimin birisi dedi ki:" Pizza yemek haram cünkü burada ki Pizzalara domuz koyuyorlar ve ellerini temizlemiyorlar." Bu ne kadar dogru?

Okudunuz mu?  Evlilik korkusu

Cevap: Pizza yemek haram mi ?

Kayıtsız Üye
Aleyküm selam,
Pizza yemek,içinde domuz eti vs. olduğunu bilipte yemeye devam ediyorsanız haramdır.Avrupada ne kadar doğru bilmiyorum ama sonuçta böyle bir söylenti sizi rahatsız etmişse,yememeniz gerekir.Size tavsiyem pizzanızı kendiniz yapın.


Yorum: Pizza yemek haram mi ?

Kayıtsız Üye
Şöyle düşünün: İçerisinde kaka olan bir pizza’nın yanında –yani aynı fırında– sizin peynirli pizzanız pişse bunu yer misiniz? Domuz eti kaka (boktur) demiyorum; ama sonuçta bu bize haram olan bir yiyecek ve onun piştiği yerde eğer mümkünse ve ille gerekli değilse kanımca bizim yiyeceğimiz de pişmemelidir: Olur ki onun yağı sıvısı bizim pizamıza karışır…

Okudunuz mu?  Hint kınası Dövme yaptırmak

Allah Sübhaneke ve Te’ala en doğrusunu bilir.


pizza yemek caiz mi

Bu kategoride yer alan Sabah namazına kalkmak için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Pizza yemek haram mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.