Anasayfa
10 Haziran 2022, 20:08
sizden95
Abone

Lan kelimesi küfür müdür ?

Lan kelimesi küfür müdür ?

TürkiyeEe.
Selamun Aleyküm din kardeşlerim. Lan küfür müdür ağızdan nasıl silebiliriz ? 😀


Cevap: Lan kufur müdür ?

Fetva Meclisi
Ve aleykumesselam ve rahmetullahi ve bereketehu. Değerli kardeşimiz:Osmanlı Devleti zamanında Arapça, Farsça, Türkçe kelimelerin birbirine karıştığı Osmanlıca isimli yazı dilinde, oğlan anlamına gelen "Ulan" kelimesinin zamanla "Lan" kelimesine dönüşmesiyle oluşmuş olabilir bu kelime. Kelimenin etimolojik kökenine giden araştırmalar olmuşsa da bir sonuç edinilememiştir. Bu kelimenin Fransızca kökenli olduğu ve eşek anlamına geldiği düşünülmektedir. Her ne kadar küfür olmasa da hoş bir kelime değildir. Kalınız selametle….


Cevap: Lan kufur müdür ?

TürkiyeEe.
Eyw. Saol kardeşim.

Okudunuz mu?  İslamiyeti öğrenmek için başvurabileceğim kaynaklar?

Cevap: Lan kelimesi küfür müdür ?

Kayıtsız Üye
O kelimeyi unutun o keliimeyi söyleyecceğinizi bildiğiniz halde demeyin alışırsınız böyece


lan küfür mü, lan demek küfür mü, lan küfür müdür

Bu kategoride yer alan Bir Kadın Boşandığı Kocasının Kardeşiyle Evlenebilir Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Lan kelimesi küfür müdür ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.