Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:33
missa5
Abone

Tesettür konusunda yaşadığım sıkıntılar

Tesettür konusunda yaşadığım sıkıntılar

Kayıtsız Üye
kapalıyken açılmak
ben, iki gün önce kapandım. başkalarından duyduklarıma göre kapanmak insanı huzura erdiriyormuş, içindeki şüpheleri gideriyormuş. ama bende pek de öyle olmadı. kapandığımdan beri ”herkes bana mı bakıyor, eteğime mi gülüyorlar gibi sorular hiç aklımdan çıkmıyor. belki geçicidir,hani yeni ayakkabı aldığınızda garip hissedersiniz ya, belki öyledir.
yürümeye çalıştığımda, eteğim hep botuma takılıyordu, zaten yağmur da yağıyordu, bir yerde durup eteğime baktığımda çamur olduklarını gördüm. gerçekten çok üzüldüm. başka bir eteğimin de boyu bileğimin üstündeydi. o zaman ayağıma takılmadı ama ben yine kötü hissediyordum. sanki kapandıktan sonra çevremdeki bütün kapalılar yok oldu. zaten hiç bir yerde de etek satmıyorlar ki! kendimi babaanne eteği giymiş gibi hissediyorum.
ama bütün sıkıntılarıma rağmen, kapalı iki arkadaşımın yanında kendimi çok mutlu hissediyorum. ama onlar etek giymiyor. pantolon giyiyorlar. tesettürü tam anlamıyla yaşamak istiyorum. ama yapamıyorum. belki çevremde benim gibi etekle kapanan yaşıtlarım olsa ne de güzel olurdu. tabii ki tesettürü bırakmak istemiyorum .bu şekilde çok huzurluyum. ama neden etek giyince bu kadar kötü hissediyorum? kimseden kötü bir söz de duymadım.
İNŞALLAH KAPANMAK İSTEYENLERİN HEVESLERİNİ KIRMAMIŞIMDIR.
acaba ben de mi pantolon giysem diye düşündüğüm oluyor.. ama etekle aynaya baktığımda çok daha güzel olduğumu görüyorum. belki de eteklerim dışarıda giyilecek tarzda değildir. öyle ise nereden etek bulabilirim?
sanki kapandıktan sonra daha çok vicdan azabı duymaya başladım. tekrar açılmaktan çok korkuyorum. yaşadığım şehir de kapanma anlamında berbat bir yer. beki başka yere taşınsam daha rahat edeceğim.
ne olur içimdeki sıkıntıyı giderin! pantolondan hep nefret etmişimdir. ben tekrar ona nasıl döneyim?
Allah rızası için yardım edin…

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü türkçe okunuşu

Cevap: Tesettür konusunda yaşadığım sıkıntılar

miroğlu
Allah(cc)ın örtünme emrini yerine getirmeye çalıştığın için tebrikler Allah(cc) kabul etsin
Kardeş

< ama ben yine kötü hissediyordum. sanki kapandıktan sonra çevremdeki bütün kapalılar yok oldu. zaten hiç bir yerde de etek satmıyorlar ki! kendimi babaanne eteği giymiş gibi >
bunların hepsi şeytanın vesveseleridir önem verme, geçer Allah(cc)ın izniyle.

Okudunuz mu?  Tenasül organına dokunmak Gusül bozar mı?

Bu kategoride yer alan Müzik dinlemeye tövbe ettim ama her yerde müzik var başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tesettür konusunda yaşadığım sıkıntılar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.